Ook in de tweede wedstrijd in de veldcompetitie konden de handbalsters van Indus het strijdtoneel niet verlaten met een overwinning. Een beter Indus dan in de eerste wedstrijd was niet instaat de punten op sportpark Oost te houden. In de eerste helft liep het team van Cindy Doorduin een achterstand op, 5-9, die in de tweedehelft niet meer goed te maken was. Uiteindelijk verloor Indus met 12-18.

“Het was alweer een jaartje geleden dat we een thuiswedstrijd speelde”, begon coach Cindy Doorduin haar verhaal. “Roda '71 uit Rotterdam kwam op bezoek. Een tegenstander die we regelmatig tegenkomen. Het is nooit zeker wie er wint. De meiden het veld ingestuurd met de boodschap, lekker je spelletje spelen en wees slim in overgang van verdediging naar aanval. We begonnen wat aarzelend en stonden al snel met 2-0 achter, maar met een mooie break out tussen Ashley Poel en Debbie Lievaart openden ook wij de score. In deze helft waren we verdedigend niet heel scherp, waardoor Roda regelmatig het doel van Jeanette de Leeuw vond. Jeanette wist gelukkig een aantal doelpunten te voorkomen, want ze stond heel goed te keepen. Aanvallend hadden wij echter wat moeite het doel te bereiken helaas. Ook de scheidsrechter was helaas erg eenzijdig aan het fluiten, waardoor het ons ook erg moeilijk werd gemaakt. Met nog mooie doelpunten van Britt Doorduin en Ashley Poel stonden we met de rust 5-9 achter.”

Over de tweede helft was de coach meer tevreden. Bij een stand van 10-11 leek de thuisploeg terug in de wedstrijd. Maar met nog een kwartiertje op de klokken ging het toch nog mis.

“De tweede helft was aanmerkelijk beter”, vertelde coach Cindy Doorduin. “De verdediging stond als een blok, waardoor Roda het de eerste 12 minuten niet lukte om tot scoren te komen. Daar waar het ons toen wel lukte. Met mooie doelpunten vanuit de hoek door Joanne de Leeuw, Anouk Roest van de cirkel en Iris Quak en Mariska Witte van afstand liepen we de achterstand in tot naar 10-11. Daar waar onze verdediging goed op slot zat op dat moment, bleven we wel nog aarzelend aanvallen. Dit resulteerde in balverlies, die Roda dankbaar benutte en weer een aantal punten uitliep. Met 12-18 floot de scheidsrechter de wedstrijd af.”

Doelpuntenmakers: Joanne de Leeuw 4x, Ashley Poel, en Iris Quak 2x, Britt Doorduin, Debbie Lievaart, Anouk Roest en Mariska Witte allen 1x.

De wedstrijd duurde te lang voor een mooi resultaat. Maar Indus heeft de weg naar omhoog weer ingeslagen, nu nog de punten. Na twee wedstrijden heeft het team van Cindy Doorduin de rode lantaarn in handen. Weliswaar op doelsaldo, want ook Twist uit Vlaardingen wist nog niet te winnen. Koploper in de veldcompetitie en tegenstander van afgelopen zondag is Roda’71. Heeft samen met de nummer 2 op de ranglijst DIOS wel een wedstrijd meer gespeeld.

“Conditioneel zijn we zeker weer gegroeid, nu is het zorgen dat alle kracht weer terugkomt en de meiden weer weten dat ze goed zijn. Dan komt het vanzelf weer goed. Gelukkig is ook weer gauw het team compleet”, besluit Cindy Doorduin haar verhaal. Voor zondag staat er een uitwedstrijd op het programma. Dan is op sportpark Willem-Alexander in Schiedam SigmaSport/Ventura de tegenstander.