“Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Ventura uit Schiedam op het programma. Een wedstrijd die normaliter altijd verloren wordt. Zij traden aan met 5 wissels op de bank, wij hadden er nog maar 1. Ondanks dat we wisten dat winnen hier moeilijk zou worden, hadden we een strijdplan. Het spel van hen vertragen. En dat lukte, tot frustratie van het hele Ventura team”, kijkt coach Cindy Doorduin terug op de eerste punten van dit seizoen.

“Met dit plan stonden de meiden klaar voor de strijd en na het fluitsignaal van de scheidsrechters stonden wij verrassend binnen 5 minuten met 0-4 voor. Mooie uitgespeelde doelpunten van Ashley, Iris, Joanne en Debbie (Poel, Quak,de Leeuw, Lievaart, red.). Hierna werden de meiden van Ventura helaas wakker en kwamen tot 3-4 terug. Met Joanne (de Leeuw) vanuit de hoek en Marska (Witte) met een pingel zetten wij de score weer om tot 3 punten voor. Het verbaasde ons enorm dat Ventura op dat moment niet veel kon. Daar waar wij doelpunt na doelpunt scoorden lieten zij verstek gaan. Met de rust stond het dan ook 9-15 voor ons. Verrassend, maar geen zekerheid voor een overwinning. We hadden maar één wissel, zij 5 en conditioneel hebben wij nog wel een stapje te maken. alhoewel dit week na week beter wordt hoor”, gaat Cindy Doorduin verder met haar verhaal.

“Met dezelfde woorden als voor de wedstrijd, slim en vertragen, begonnen we de tweede helft. Helaas binnen 15 minuten was Ventura langszij en zelfs met een punt over ons heen. Een hele slechte periode waar bij ons niets lukte en bij hen alles, ondanks een aantal mooie reddingen van onze keepster Jeanette (de Leeuw) met de stand 16-15 voor Ventura kreeg eindelijk Mariska een pingel mee en verzilverde deze ook. 16-16. Hierna werden aan Ventura, na elkaar,  2 minuten straffen gegeven die wij goed benutten.  Het zelfvertrouwen kreeg weer een oppepper, waardoor we uitliepen naar 17-20. Ventura mocht nog 18-20 maken, maar verzuimde 19-20 te maken, omdat Jeanette (de Leeuw) een break-out wist te stoppen. Ashley (Poel) zette voor ons direct daarna de score om naar 18-21. Met nog één minuut te spelen scoorde het geïrriteerde Ventura nog een laatste doelpunt. Eindstand 19-21.”

Een snelle voorsprong van 4 punten en 6 punten voorsprong met de rust geven aan dat de dames van Indus de draad weer hebben opgepakt. Zelfs met maar 1 wissel op de bank. Natuurlijk een aanslag op de conditie. Maar ook een ruime voorsprong verspelen was er in een deel van de wedstrijd, waar de concentratie het even liet afweten. Maar het positieve van de wedstrijd in Schiedam overheerst bij de handbalsters van Indus. Cindy Doorduin spreekt over een verrassende overwinning, maar gezien het spel en de tactiek en met maar één wissel op de bank meer dan verdiend. Tenslotte gaat het om de punten.

“Al met al een verrassende overwinning, maar zeker verdiend. Goed voor zelfvertrouwen. Slim gespeeld en ook wel een beetje flauw naar de tegenstander, echter dat heb je soms ook nodig. Dus ik ben zeer tevreden en kijk vol vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Twist in Vlaardingen a.s. zondag.  Dan is ook Linda van Seters weer terug en krijgen we zo langzamerhand het team weer compleet”, besluit Cindy Doorduin.

Doelpuntenmakers: Joanne de Leeuw 8x, Ashley Poel 4x, Mariska Witte 3x, Anouk Roest en Iris Quak 2x, Britt Doorduin en Debbie Lievaart 1x