Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Z&PC Rotterdam H2 op het programma. Een uitwedstrijd die altijd lastig is voor mannen van coach Harry Kok. Een groter bad en doelen die drijven in plaats van vastgemaakt aan de zwembadrand. En dat geld eigenlijk wel voor alle tegenstanders, hoe zijn de ploegen veranderd na de coronacrises. Bij Rotterdam toch wel wat wijzigingen.

Ook voor coach Harry Kok, voor de wedstrijd een groot vraagteken. Zijn eigen ploeg is compleet gebleven en heeft zelf mogelijkheden om aanstormende jeugd in te passen. In de eerste periode was het vooral aftasten voor de beide ploegen, met veel kansen voor SCOMZeehondDuck. De ploeg van Kok had soms pech, maar was ook wel eens slordig met de geboden mogelijkheden. Vooral topscoorder Robert Goedendorp wist het netje achter de Rotterdam doelman, met zijn backhand, nog lastig te vinden. Coach Harry Kok zou later uitleggen dat in zo’n groot bad de linies en spelers verder uit elkaar komen te liggen en de spits daardoor slechter te bereiken is. De eerste periode werd afgesloten met een 0-1 voorsprong voor SCOMZeehondDuck. Doelpuntenmaker Erik Aknaev. In de tweede periode liepen de gasten uit Hoogvliet/Rozenburg/Brielle uit naar een 0-5 voorsprong voordat de Rotterdammers iets terug konden doen. Doelpunten van Sacha Aknaev, Robert Goedendorp (5 meter), Ties Jacobs en Thijs Schouten. Voor Rotterdam wisten Tomas de Melo en Robin van Wiggen het net achter SCOMZeehondDuck doelman Aiman Hadouchi te vinden. In de derde periode lijkt het dan toch mis te gaan voor de mannen van Harry Kok. Rotterdam terug in de wedstrijd door doelpunten van Jasker Kleejkens, Tomas de Melo en Sal Menkveld.

Coach Harry Kok over die derde periode

“Ja, werd nog even spannend, was zeker niet de bedoeling. Er kwam er ook één bij die ook in het eerste team speelt. Waarschijnlijk wilde ze die sparen omdat het eerste team van hun ook nog moest spelen. Kwam er in de derde periode wel in. Wel een speler die betrokken was bij doelpunten. Verder is het veld best vreemd voor ons. Groter dan dat we gewend zijn. Met die losse doeltjes is het anders schieten en we liggen ook verder uit elkaar. Veld groter en dus ook meer zwemmen en de vermoeidheid komt dan ook om de hoek kijken. De afstanden werden naar onze spit Robert Goedendorp ook te groot. Daardoor had Robert ook best een lastige avond, vooral na die tweede periode. Ik had er best wel vertrouwen in, maar het kan ook zomaar mis gaan. Tegenpartij kreeg natuurlijk vleugels. Ze stonden met 0-5 achter en komen terug tot 5-5.”

In de vierde set ging het slot op de poort bij SCOMZeehondDuck. Sam Kocken maakte de winnende voor SCOMZeehondDuck. Toch kreeg Rotterdam nog een kans op een punt. Thijs Schouten werd bestraft met een strafbal en vanaf 5 meter wist Rotterdam het puntje niet veilig te stellen. Al met al een meer dan verdiende overwinning voor SCOMZeehondDuck. Al was het vooral in de slotfase nagels bijten voor alles en iedereen met SCOMZeehondDuck bloed door de aderen. Harry Kok na de wedstrijd ”Verdiende overwinning. Je zag voor zover ik dat kon beoordelen toch wel een ander team. Door corona best een tijd niet gespeeld, daardoor ook wel ander spelers. Waarschijnlijk komen we dat bij meer teams tegen. Voor ons zal Aiman Hadouchi de vaste keeper worden. Maik (Kok, red.) gaat spelen en alleen in noodgevallen nog onder de lat. Doelen hebben we eigenlijk niet gesteld. Dit is een mooie competitie om wat jonge spelers in te passen. Maar we spelen om te winnen laat dat duidelijk zijn. Aan het einde van het seizoen zien we waar we staan.”

Doelpunten: Robert Goedendorp, Thijs Schouten, Sam Kocken, Ties Jacobs, Sacha Aknaev, Erik Aknaev ieder 1X.

Stand na: 1e Periode 0-1, 2e Periode 2-5, 3e Periode 5-5, 4e Periode 5-6.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .