Was het onderschatting of had de coach van Aquadraat een antwoord gevonden op de overrompelende start van de thuisploeg. In de tweede periode stond er zelfs 6-1 op het scorebord. Toch konden de mannen van coach Harry Kok de punten niet in het eigen zwembad de Rozenburcht houden.

Tot de vierde periode had SCOMZeehondDuck de voorsprong weten vast te houden, maar in de vierde periode ging het dan toch nog mis en verspeelde de thuisploeg dure misschien wel hele dure punten. SCOMZeehondDuck had tot afgelopen zaterdag alle wedstrijden gewonnen deze competitie en stond ook in de gestaakte wedstrijd tegen Wiekslag op voorsprong. De tegenstander, Aquadraat uit Leiderdorp, was op voorhand niet een tegenstander waar punten onmogelijk waren. Coach Harry Kok was voor de wedstrijd positief. “Natuurlijk afwachten hoe Aquadraat uit de pandemie is gekomen. Dat is altijd afwachten tegenwoordig, maar dit is een ploeg waar punten zeker tot de mogelijkheden behoren.” De coach kreeg tot de vierde set gelijk, daarna ging het nipt mis. Nipt mis oftewel bleef Harry Kok met zijn team met lege handen.

 

 

Overrompelende 1e periode

Een overrompelende start van SCOMZeehondDuck, met doelpunten van Daniel Aknaev (2X), Thijs Schouten en Sacha Aknaev. Als Robert Goedendorp dan een 20 seconde straf krijgt kan Luuk Enter wat terug doen voor de gasten uit Leiderdorp. Na de eerste periode een ruime 4-1 voorsprong voor SCOMZeehondDuck.

In de 2e periode liep de thuisploeg wat deukjes op. Eerst nog uitlopen naar 6-1 en dan komt Aquadraat langzaam dichterbij. Als Robert Goedendorp er na 22 seconde in de derde periode de achtste treffer voor de thuisploeg op het scorebord zet is het gedaan met het netje vinden achter de doelman van Aquadraat. De gasten komen naast SCOMZeehondDuck en maken ver in de vierde set, vlak voor tijd, de winnende treffer, 8-9. SCOMZeehondDuck probeerde het nog wel, maar het vizier van stond niet meer op scherp en ook de backhand van topscoorder Robert Goedendorp miste afgelopen zaterdag precisie.

Coach Harry Kok

“Dit was niet nodig. Hier verlezen we hoofdzakelijk van ons zelf. In het begin ging het wel erg makkelijk. Op een gegeven moment was er te weinig pressing in de tweede lijn. Soms probeerde we het wel, maar gingen we er veel te fel op. Dan krijg je die ballen tegen. Ik had niet verwacht dit gaan ze nog omdraaien. Maar ze kregen vleugels. Ik denk niet dat ze hadden ingeschat dat zo konden gaan spelen in de slotfase. We lieten ze zelf dichterbij komen en zelf gingen we kansen om zeep helpen. Of het dure punten zijn? In ieder geval punten weggegeven die niet nodig zijn.”

De mening van aanvoerder Ties Jacobs

“Deze geven we echt makkelijk weg. We staan dik voor en niks aan de hand. De eerste periode liepen we er overheen en dan na de tweede periode nog één doelpunt. Dat is onder de maat. Er lukte opeens niets meer. Met die break spelen we te gehaast en ballen uit de tweede lijn gingen er ook niet meer in. Je zag het aankomen, het werd steeds moeilijker. Een geroutineerde ploeg mag dit nooit meer weggeven. Ik kan wel allerlei excuses bedenken, maar dit mogen we gewoon nooit weggeven. Dure punten.”

Het was zonder meer een cadeautje wat SCOMZeehondDuck weggaf afgelopen zaterdag tegen Aquadraat. Het eerste verlies van dit seizoen. Positief in het spel van SCOMZeehondDuck de eerste periode waar SCOMZeehondDuck mooi waterpolo liet zien en makkelijk wist te scoren. Volhouden en rustig uitspelen was een ander verhaal afgelopen zaterdag. Als SCOMZeehondDuck er in de eerste twee sets 3 meer in het netje laat ploffen is er niets aan de hand en die kansen waren er zeker.

Doelpunten: Daniel Aknaev 2 X, Thijs Schouten 3 X, Robert Goedendorp en Sacha Aknaev ieder 1X.

Stand na: 1e Periode 4-1, 2e Periode 7-5, 3e Periode 8-7, 4e Periode 8-9.

De volgende wedstrijd staat voor 6 november op het programma dan is in Waddinxveen Z&PC De Gouwe de tegenstander. De wedstrijd in De Sniep, Sniepweg 13D, begint om 20:20 uur

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 13th. .