Winst was er afgelopen zondag voor Indus in de wedstrijd tegen DWS uit Schiedam. Maar er is meer nieuws Willem Witte neemt de trainingen van de damesselectie voor zijn rekening. Afgelopen zondag zat hij bij afwezigheid van coach Cindy Doorduin op de bank.

De punten blijven in de Rozenburcht

DWS stond op de 2e plaats voor de wedstrijd van zondag en natuurlijk ook gebrand om te winnen. Indus coach Cindy Doorduin was niet aanwezig en werd voor deze wedstrijd vervangen door Willem Witte. Geen onbekende voor de dames, want hij heeft de dames al eerder getraind en gecoacht. Willem is inmiddels ook al woensdagavond in de zaal aanwezig om de meiden te trainen.Ondanks dat de meiden het al een poosje zelf doen, is het toch veel fijner dat er een trainer staat. Iets waar de selectie van Indus erg blij mee is.

DWS startte sterker deze wedstrijd en met snel spel stonden ze al snel met 3-6 voor. Dit bouwden ze uit naar 3-8. Totdat Indus het genoeg vond en compacter ging verdedigen. Hierna zakte DWS qua snelheid in en ging Indus scoren. Mooie doelpunten wisselden elkaar af. Indus kwam terug tot 10-10 met een mooie lob van Ashley Poel via een break out aangegooid door Jeanette de Leeuw. De laatste minuten in de eerste helft was een beetje stuivertje wisselen en zo eindigde de eerste helft in een kleine voorsprong voor Indus. 14-13

De tweede helft gingen de dames van Indus er sterk in en scoorde Joanne de Leeuw vanuit een mooie aanval. Het begin van de tweede helft bleef het gelijk opgaan, totdat Britt Doorduin met een mooi laag schot de voorzet gaf voor een aantal mooie doelpunten op rij. Dit resulteerde in een 22-17 voorsprong, die niet meer werd weggegeven. Debbie Lievaart en Linda van Seters wisten vanaf de cirkel het doel te bereiken en Iris Quak zette de DWS verdediging met een passeerbeweging op het verkeerde been.

Eindstand: 25-21

Doelpuntenmakers: Joanne de Leeuw 6x, Iris Quak 5x, Ashley Poel 4x, Mariska Witte 3x, Britt Doorduin, Linda van Seters en Debbie Lievaart 2x en Anouk Roest 1x.