Ook tegen Z&PC De Gouwe was er winst voor de SCOMZeehondDuck. En in de stand op de ranglijst doen de waterpoloërs van Hoogvliet, Rozenburg en Brielle prima zaken. De Gouwe is een directe concurrent. SCOMZeehondDuck stevig op plaats 4 en heeft nog een wedstrijd, de gestaakte wedstrijd tegen Wiekslag, die nog uitgespeeld moet worden. De ploeg van Harry Kok kent een prima start dit seizoen.

In de eerste periode liep SCOMZeehondDuck simpel weg naar een 1-4 voorsprong. Doelpunten van Daniel Aknaev, aanvoerder Ties Jacobs, Sacha Aknaev en Erik Aknaev. Voor de thuisploeg mocht Thiemo Gelijnse bij een stand van 0-3 nog wat terug doen. Het leek een makkelijk avondje te worden voor SCOMZeehondDuck, maar de thuisploeg wilde niet vrijwillig naar de slachtbank. Binnen 2 minuten in de tweede periode kwamen de gastheren uit Waddinxveen terug in de wedstrijd, 4-4.

Vlotte overwinning?

“Zo vlot vond ik dat niet”, vertelde coach Harry Kok. “We lieten de tegenstander na een goede start van ons toch wel weer terugkomen in de wedstrijd. Snel op 1-4 voorsprong maar daarna verslapte we even. We lagen verdedigend wel beter dan de laatste wedstrijd. We vielen wel wat terug, maar dat is ook wel polo. We maken er snel een paar, maar als je op de midachter wat tegen krijgt kan het snel gaan. De tegenstander gaat er dan in geloven en dat konden we dit keer goed omdraaien. Ook al was het in de derde periode nog 7-9 hadden we het beter onder controle. Eigenlijk in die fase niet gedacht dat het nog mis kon gaan. In de vierde periode gaven het niet meer weg. We waren sneller en maakte het beter af. Voor ons natuurlijk een beetje aanpassen. Met Robert (Goedendorp, red. afwezig in Waddinxveen) hebben we een echt fysieke spits en dat miste we tegen Z&PC De Gouwe wel een beetje. Je moet anders spelen. De spitspositie in het polo is toch wel een speciale positie daar hebben nog niet echt een vervanger voor. We hebben het prima opgelost met snelle uitbraken. We lagen goed om er snel uit te komen en Daniel en Erik (Aknaev, red.) maakten een paar mooie doelpunten. We speelde, om maar eens een voetbalterm te gebruiken, niet ver met de punt naar achter. Daardoor kan je met een breek sneller terug in de aanval. Dat deden we prima en loste het gebrek aan een echte midvoor op met sneller zwemmen en prima breakouts. Door de winst blijven we bovenin meedoen.”

In de tweede periode kwam De Gouwe dan weliswaar op 4-4 terug in de wedstrijd maar verder dan die gelijke stand liet SCOMZeehondDuck het niet komen. Door doelpunten van Daniel Aknaev, Jim Kok, Ties Jacobs en Thijs Schouten had de ploeg van Harry Kok weer orde op zaken gesteld. Na de derde periode stond er 7-9 op het scorebord en in de vierde periode maakte SCOMZeehondDuck het af en was de eindstand in Waddinxveen 9-14. Een mooie overwinning voor SCOMZeehondDuck.

Doelpunten: Daniel Aknaev 5 X, Thijs Schouten, Ties Jacobs, Sacha Aknaev, Erik Aknaev ieder 2 X en Jim Kok 1X.

Stand na: 1e Periode 1-4, 2e Periode 4-8, 3e Periode 7-9, 4e Periode 8-14.

 

Thijs Schouten

Zaterdag speelt SCOMZeehondDuck in de Rozenburcht tegen De Linge. Een ploeg die op de tweede plaats staat op de ranglijst. Net als SCOMZeehondDuck maar één keer verloren. In de uitwedstrijd was koploper ZPB te sterk en werd het op 25 september 2021, in het Inge de Bruin zwembad in Barendrecht 8-7 in het voordeel van de thuisploeg. Thijs Uittenbogert is de topschutter van De Linge. In 4 wedstrijden 14 treffers een gemiddelde van 3.5 per potje. Bij SCOMZeehondDuck zijn de schutters: Robert Goedendorp (9), Daniel Aknaev (10) en Thijs Schouten (11). Kan SCOMZeehondDuck de aansluiting met de bovenste plaatsen vasthouden of kan De Linge een klein kloofje slaan en moet de ploeg van Harry Kok een pas op de plaats maken? De wedstrijd in de Rozenburcht in Rozenburg, op 13 november 2012, begint om 19:45 uur.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .