In de stand op de ranglijst is SCOMZeehondDuck een plaatsje gezakt, gevolg van het verlies afgelopen zaterdag in de Rozenburcht tegen De Linge. Weliswaar heeft de ploeg van coach Harry Kok een wedstrijd minder gespeeld en zou bij winst van die wedstrijd op plaats 3 terecht kunnen komen. Maar de positieve kant van het verhaal, voor promotie naar de bond komen alleen eerste teams in aanmerking en daar heeft SCOMZeehondDuck evenveel verliespunten dan de huidige nummer 3 Aquadraat. Dus een klein beetje vertekend beeld in de stand op de ranglijst, omdat de huidige nummer 1 en 2 geen eerste teams zijn.

Voor promotie doet SCOMZeehondDuck nog steeds mee. Misschien is de selectie van Harry Kok te smal voor spelen in de ‘Bond’ alhoewel dat dit seizoen niet echt merkbaar is. Voor het inbouwen van nieuwe jonge spelers mag de kloof tussen de hoogste jeugdteams en het vlaggenschip van de vereniging niet te groot zijn. Tot nu toe verloopt dat zeker nog goed. Zaterdag had coach Harry Kok, Sam Kocken in de selectie opgenomen. En ook de talenten Chistiaan DalMeijer en Sem Koopman kregen dit seizoen als een speelminuten van de coach. De nog jonge Aimane Hadouchi lijkt toch de vaste doelman te worden bij SCOMZeehondDuck. Misschien een andere manier van het doel verdedigen dan Maik Kok, die eerder de vaste doelman was van SCOMZeehondDuck, maar zeker een talentvolle doelman met potentie om er de stap naar de bond mee te kunnen maken. Alleen of SCOMZeehondDuck dit seizoen al de stap terug naar de bond kan maken? Coach Harry Kok vertelde eerder dit seizoen op vragen van sportenrozenburg “Natuurlijk willen we elke wedstrijd winnen, maar misschien is het beter als de jonkies nog een seizoen kunnen wennen aan senioren polo.” Bij het weglopen, van dat gesprek, wilde hij toch nog wel benadrukken “Als er een kans is zullen we hem zeker grijpen.”

De Linge in de slotfase te sterk

In de derde periode, afgelopen zaterdag tegen De Linge, ging SCOMZeehondDuck nog aan de leiding. Maar gaande de derde periode en zeker de vierde periode wist SCOMZeehondDuck en netje achter de doelman van De Linge niet meer te vinden. Rozenburger Robert Goedendorp scherp en wilde de tegenstander wel pijn doen. Met zijn sterke wapen de backhand zette hij, nadat hij eerst een tijdstraf achter zijn naam kreeg, het eerste doelpunt voor de thuisploeg op het scorebord. De gasten uit Gorinchem hadden toen door Chiel de Otter al de leiding genomen. Na de eerste periode de 1-1 op het bord. De tweede periode was meer en meer te zien dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Alleen De Linge wist door Marcel den Breejen doelman Aimane Hadouchi van de thuisploeg te verschalken. Als heel snel in de derde periode was het Erik Aknaev die de stand op 2-2 bracht. Een slimme time-out van coach Harry Kok van de thuisploeg bracht SCOMZeehondDuck aan de leiding. Wat de opdracht van de coach was? Maar na 12 seconde nadat scheidsrechter Van den Berg het spel had hervat stond SCOMZeehondDuck aan de leiding door een doelpunt van Daniel Aknaev, 3-2. Maar toch moet ook coach Kok gezien hebben dat het kaarsje langzaam uit ging bij zijn ploeg. Martin Middelkoop, Marcel den Breejen, Chiel den Otter, Christiaan Sloof en nogmaals Martin Middelkoop wisten het netje achter Aimane Hadouchi te vinden. Bij 3-5 mocht Maik Kok nog wat terug doen en stond er, na 3 keer 6 minuten zuivere speeltijd, 4-6 op de borden. De Lingen liep in de 4e periode uit naar 4-8 en konden de punten in de tas terug naar Gorinchem.

Aanvoerder Robert Goedendorp

Bij afwezigheid van Ties Jacobs was Rozenburger Robert Goedendorp de aanvoerder. Met zijn inzet en in de positie van spits een voorbeeld, al liep hij wel tegen 3 ‘P-jes’ aan en mocht de laatste fase niet meer meemaken (3 X een uitsluiting is niet meer inzetbaar in de wedstrijd). “Het was voor lege tribunes dit keer, en wel vreemd”, begint Robert Goedendorp zijn verhaal over de verloren wedstrijd tegen De Linge. “Als vereniging hoefde we niet zelf bij de ingang te staan en werd dat door een beveiligingsbedrijf gedaan. Als SCOMZeehondDuck hadden we zelf al besloten dat ook al ging het pas om 18:00 uur in alle wedstrijden zonder publiek te spelen. Het zijn de regels. De bar is horeca dus die mocht open tot 20:00 uur, beetje vreemd op een stoel voor het raam mocht wel. Maar ik denk dat we terecht hebben verloren. We waren denk ik toch wel aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk in de tweede helft van de wedstrijd konden zij het afmaken. Een snelle ploeg die scherp lagen op de counters. Ze kwamen in de slotfase met 3 doelpunten voor en toen was het wel gespeeld. Zelf liep ik tegen 3 P-jes aan en moest in de slotfase op de kant blijven. Natuurlijk vond ik ze niet alle 3 terecht, maar de scheidsrechter wel en die gaat er over. De eerst werd ik weggetrapt en ik moest eruit. De tweede wel terecht. Ik leunde op zijn zij en had dacht ik ook nog z’n zwembroek vast (dikke knipoog) Dus zeker achteraf niet zeuren.”

Volgende week AZC een ploeg waar ook in de uitwedstrijden punten tot de mogelijkheden behoren. De wedstrijd in Alphen aan den Rijn begint om 16:50 uur.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .