Afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen AZC en SCOMZeehondDuck in het Aquarijn in Alphen aan den Rijn. SCOMZeehondDuck maakte al in de eerste periode duidelijk waarvoor het was afgereisd naar Alphen aan den Rijn, een overwinning en de punten die daarbij horen.

Na 6 minuten zuivere speeltijd stond er 1-6 op het scorebord, en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Nu is er in waterpolo best veel mogelijk in korte tijd, maar de manier waarop SCOMZeehondDuck aan de wedstrijd begon was meer dan overtuigend.

Robert Goedendorp over de wedstrijd in Alphen aan den Rijn

“De tegenstand was niet groot en we konden de punten makkelijk mee naar Rozenburg nemen. Ja, ik hoor je zeggen op deze manier komt spelen volgend seizoen in de bond wel dichterbij. Maar we hebben nog een lange weg te gaan. Als ik naar onze selectie kijk is die toch wel wat aan de smalle kant. Als we compleet zijn hebben we best een aardig team, maar kunnen er niet te veel missen. Tegen AZC hadden eigenlijk maar 1 speler op de bank. Als je dat tegen de sterkere teams in de afdeling hebt, wordt dat wel afgestraft. De eerste periode ging wel erg makkelijk en dan kan je snel uitlopen. Kregen we ook nog een cadeautje in de laatste seconde van de eerste periode. Keeper (Yorick Jansen, red.) had de bal, wilde een afstandschot net voor het eindsignaal van de periode en liet de bal van zijn hand glijden zo in het eigen doel. Tweede periode ging ook nog wel ook al werd er weinig in gescoord. Derde periode leek het een beetje mat. Of dat dan te maken heeft met 1 wissel op de bank? Maar de vierde periode konden we het duidelijk afmaken. Geen moment in gevaar en een simpele overwinning.”

Robert Goedendorp (foto rechts) goed voor 4 treffers in Alphen aan den Rijn

Na 24 seconde lag de bal al in het netje achter doelman Yorick Jansen van AZC. Alex Heskes tekende voor de snelle treffer. Sacha Aknaev deed er binnen een minuut nog een schepje bovenop door voor de tweede keer doelman Jansen te passeren. Ook spits en topscoorder Robert Goedendorp mengde zich in het doelpunten geweld van de eerste periode door twee treffers en ook Maik Kok, vorig seizoen nog de vaste doelman van SCOMZeehondDuck, wist het doel te vinden. Als dan in de laatste seconde van de wedstrijd AZC doelman achterwaarts de bal uit zijn hand in het doel ziet belanden lijkt de wedstrijd al in een vroeg stadium gespeeld. In de tweede periode werd er nog wel redelijk polo gespeeld, maar de hoos aan doelpunten bleef uit. Maik Kok en Robert Goedendorp scoorde voor SCOMZeehondDuck en Eef van Wijk deed iets terug voor de thuisploeg, 2-8. In de derde periode laat SCOMZeehondDuck de touwtjes wat vieren en kwam AZC terug tot 5-8 en begint er een beetje in te geloven. Wat precies de boodschap tussen de derde- en vierde periode van SCOMZeehondDuck coach Harry Kok is geweest verteld het verhaal niet. Maar zijn ploeg speelde alert en wist opeens het doel van de tegenstander weer te vinden. Doelpunten van Maik Kok, Sacha Aknaev (3x), Ties Jacobs en Robert Goedendorp. AZC mocht nog wat terug doen zeker in de laatste minuut toen de wedstrijd gespeeld was moest SCOMZeehondDuck doelman Aimane Hadouchi toch nog tweede keer de trieste gang naar het net maken.

Sacha Aknaev wist het netje ook 4 keer te vinden tegen AZC

Door de overwinning is SCOMZeehondDuck opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. Een plaats die recht geeft op promotie. Een niveau hoger mogen er bij het waterpolo alleen maar eerste teams spelen en SCOMZeehondDuck is het hoogst geklasseerde eerste team in de eerste klasse. Het is nog vroeg in het seizoen en aan de finish worden de prijzen uitgedeeld of om nog maar een wielerterm te lenen van ‘Good old’ Joop Zoetemelk ‘Parijs is nog ver’, maar het team van Harry Kok, SCOMZeehondDuck, is bezig aan een goed seizoen. “Soms zijn het keuzes, als je die keuze kunt maken. Spelen en bovenin meedoen of hoger spelen en waarschijnlijk wat meer onderin bungelen”, kijkt Rozenburger Robert Goedendorp op ons verzoek toch een beetje naar de toekomst. “Zelf wilde ik altijd zo hoog mogelijk spelen, nu eigenlijk nog wel. Maar of ons team er al aan toe is? Als we zo blijven spelen wordt het een feit, maar zo makkelijk als het lijkt gaat het nu ook weer niet. We moeten daar nog niet meebezig zijn. Veel te vroeg.”

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 14th. .