Inmiddels is na de voorjaarsvakantie in de waterpolocompetitie weer volop gespeeld. Voor SCOMZeehondDuck leverde de wedstrijden na hervatting slechts één puntje op. De wedstrijd tegen Aquadraat kon niet doorgaan omdat coach Harry Kok van SCOMZeehondDuck door onder andere corona geen team op de been kon brengen. In Barendrecht kreeg het team van Kok een oorwassing en verloor met 14-3 en ging Kok met zijn team niet met een goed gevoel naar huis. Afgelopen zondag dan een punt tegen De Gouwe.

Afgelopen zondag werd de thuiswedstrijd van SCOMZeehondDuck niet in het vertouwde bad in Rozenburg gespeeld, maar moest de thuisploeg uitwijken naar Spijkenisse. De eerste set ging redelijk gelijk op Erik Aknaev en Robert Goedendorp waren trefzeker in de eerste vijf minuten van de wedstrijd. Na dat de Rozenburger Goedendorp, bij afwezigheid van Ties Jacobs aanvoerder, een vijf meter veroorzaakte kwam door een doelpunt van Thiemo Geleijnse De Gouwe terug in de wedstrijd. Als Remco de Mik dan vlak voor het verstrijken van de eerste periode SCOM doelman Aimane Hadouchi voor de tweede keer weet te passeren staan de ploegen weer gelijk. “In de eerste periode ging het best wel gelijk op en in de tweede konden we zelfs een beetje uitlopen. In de derde periode hadden we geen antwoord op hun counters of snelle uitbraken”, vat gelegenheidsaanvoerder en Rozenburger Robert Goedendorp de wedstrijd samen. “We waren toch wel aan elkaar gewaagd ook al liepen we ergens in de tweede periode wel wat uit. Onze keeper Aimane Hadouchi speelde een prima pot en heeft er veel ballen uit weten te houden. Dat heeft zeker meegespeeld. Wij wisten wel te scoren en dan kom je wel voor. In de derde periode ging het dan mis als je dat zo wilt noemen. Ze lagen scherp en op die snelle counters hadden we even geen antwoord en dan staat er opeens 6-7 op het scorebord. In de laatste seconden werd het nog spannend. We lieten na een time-out in de laatste seconde een kans liggen om uiteindelijk nog te winnen. Ik kreeg een intik bal die tikte ik tegen de keeper aan, of in ieder geval hij haalde de keeper de bal voor de lijn weg. Zij wilde zeker ook winnen en met 4 seconde op de klok ook een time-out voor hun. Dan liggen zij ineens met alleman bij ons voor het doel. Geen doelpunt, maar wel een spannend minuutje. Dat er geen degradatie of kampioenschap is dit seizoen merk je eigenlijk niet echt. Er word over het algemeen een lekker potje polo gespeeld, zeker tegen De Gouwe. Op een gegeven moment werd er een doelpunt van ons goedgekeurd, onderkant lat, maar zeker niet over de lijn. De ene scheidsrechter keurde het doelpuntgoed na wat aandringen van de Gouwe toch en terecht afgekeurd. Dus iets van laat maar was er zeker niet bij. Strijden voor elke centimeter.”

Doelpunten: Thijs Schouten 2X, Robert Goedendorp 2X, Erik Aknaev, Rene Bak, Maik Kok ieder 1X.

Stand na: 1e Periode 2-2, 2e Periode 5-3, 3e Periode 6-7, 4e Periode 7-7.

ZPB - SCOMZeenhondDuck

“De week ervoor was een andere wedstrijd”, kijkt Robert Goedendorp voor ons nog even terug naar de wedstrijd tegen ZPB uit Barendrecht. “De eerste twee perioden konden we nog enigszins in het spoor blijven. Alhoewel we in de eerste periode wel tegen een 4-1 achterstand aankeken. Eigenlijk weet je dan al wel wat voor avond het gaat worden. Bij ZPB speelde de coach van heren 1 de eerste twee perioden mee.” Marco Booij, de coach van heren 1 in Barendrecht, is een voormalig Nederlands waterpolospeler. Marco Booij nam als waterpoloër eenmaal deel aan de Olympische Spelen, in 2000 in Sydney. Met het Nederlandse team heeft hij drie keer een EK gespeeld, eenmaal een World League en dus meegedaan aan de Olympische Spelen in Sydney. In die korte tijd dat hij in het water lag scoorde de oud internationaal wel drie keer. “In de derde periode ging het echt mis”, gaat Robert Goedendorp verder met zijn verhaal. “ZPB heeft een heel goed team een mix van ervaring en jeugd en dan echte talenten. We konden dat zwemmend niet bijhouden. Op een gegeven moment ging het kaarsje uit. Zij scoorde dacht ik 5 keer en wij scoorde niet, dan is het snel klaar.”

Doelpunten: Thijs Schouten, Robert Goedendorp, Erik Aknaev, Alex Heskes ieder 1X.

Stand na: 1e Periode 4-1, 2e Periode 5-2, 3e Periode 10-2, 4e Periode 14-3.

 

Foto’s archief: Robert Goedendorp en doelman Aimane Hadouchi.

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .