Voor het team van coach Harry Kok op voorhand een lastige avond op bezoek bij de koploper. De Linge had voor het duel met SCOMZeehondDuck nog maar één keer verloren en wel in de tweede wedstrijd van dit seizoen, op 25 september 2021, tegen de huidige medekoploper ZPB uit Barendrecht. In die wedstrijd verloor De Linge in de laatste seconden met 8-7 in Barendrecht.

“We wilde in ieder geval voorkomen dat we zo’n oorwassing zouden krijgen als een paar weken terug bij ZPB Barendrecht”, vertelde Robert Goedendorp na de gewonnen wedstrijd in Gorinchem. “Daar werden we weggespeeld en dat wilde wel voorkomen. Het was wel over de gehele wedstrijd gezien een spannend potje. We kwamen snel met 0-2 voor en als ik eerlijk ben niet gelijk het idee hier gaan we drie punten halen.” Door doelpunten van Robert Goedendorp en Ties Jacobs, de beide Rozenburgers in het team van SCOMZeehondDuck, had het team van Harry Kok aangegeven niet voor de slachtbank naar Gorkum te zijn gegaan. Door een vijfmeter kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd en nog voor dat de eerste periode voorbij was kwam De Linge langszij. In de tweede periode kwam SCOMZeehondDuck weer op voorsprong door doelpunten van Maik Kok en Alex Heskes, 3-4. De derde periode is voor het team van Harry Kok, SCOMZeehondDuck, vaak een lastige periode, maar in Gorinchem wist de ploeg van Kok stand te houden om in de vierde periode toe te slaan. De vierde periode begon met een stand van 6-6 op de borden. Door doelpunten van Maik Kok, Thijs Schouten (2X) en Robert Goedendorp kwamen de mannen uit Hoogvliet/Rozenburg en Brielle aan de leiding. De Linge wist maar één keer te scoren en was de tweede nederlaag, de eerste in een thuiswedstrijd, een feit.

“We gingen op de late zaterdagavond toch een beetje met het gevoel niet net als in Barendrecht waar we behoorlijk op ons kl….n kregen. We gingen voor een lekker potje en als het moest de schade beperkt houden. Maar het liep gelukkig even anders. In de vierde periode konden we het afmaken”, kijkt Goedendorp terug op een mooie winstpartij. “Ja, hoe dat kan, goeie vraag. De scheidsrechters floten best een beetje strak en De Linge had denk ik een ander spelletje willen spelen. (Overigens had één van de scheidsrechter een band met SCOMZeehondDuck, maar voor de bond geen reden om een andere scheidsrechter aan te stellen, red.). Ze hadden een midvoor die graag wilde afzetten op zijn tegenstander en daar werd steeds voor gefloten. Begonnen ook een beetje te mekkeren. Of ze zich zelf daardoor uit de wedstrijd hebben gespeeld? Vaak is het aftasten hoe en waarvoor scheidsrechters fluiten. Als dat niet helemaal past in hoe je wil spelen moet je denk ik een beetje van tactiek veranderen. Maar de Linge bleef in mijn beleving veel op de midvoor spelen. Kreeg ook wel een beetje het idee dat De Lingen de gedachte had die punten hebben we al in de tas. Maar goed dat liep even anders. We konden lekker mee ballen.”

Hoogste heren 1 team

“We zijn inmiddels wel het hoogste heren 1 team in de competitie, maar ga er vanuit dat we volgend seizoen gewoon weer in deze afdeling spelen”, gaat Robert Goedendorp verder met zijn verhaal. “In principe is er geen degradatie of promotie en zouden we de competitie uitspelen. Maar inmiddels hoor je ook wel andere geluiden bij de bond. Maar hoe het precies zit, geen idee. Als ik terug kijk op de wedstrijd te De Linge was dat een prima pot. Leuke wedstrijd en het ging ons goed af. Aimane Hadouchi (doelman, red.) speelde weer een prima wedstrijd. Hij is de laatste weken echt goed op dreef en dat is natuurlijk lekker voor het team als niet elke bal er in gaat. Nog twee potje thuis en het seizoen zit er weer op. Zaterdag AZC in Rozenburg. De heenwedstrijd dacht ik 8-14 en stonden we de eerste periode al met 1-6 voor. Zien hoe het zaterdag gaat.”

Doelpunten: Thijs Schouten 3X, Robert Goedendorp 3X, Maik Kok 2X, Alex Heskes en Ties Jacobs ieder 1X.

Stand na: 1e Periode 2-2, 2e Periode 3-4, 3e Periode 6-6, 4e Periode 8-10.

 

Foto’s archief: Robert Goedendorp en Aimane Hadouchi