Afgelopen zaterdag in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Katwijk 3 was er maar één speler die recht had op de titel Man of the Match en dat was SCOMZeehondDuck keeper Aimane Hadouchi. Met spectaculaire reddingen wist hij zijn doel schoon te houden tot ver in de derde periode, en dat is voor waterpolo best een meer dan opmerkelijke prestatie.

 

Uiteindelijk moest de doelman van SCOMZeehondDuck twee keer capituleren en was een clean sheet heel dichtbij. Zover kwam het niet, maar de doelman was ook zelf wel tevreden over zijn wedstrijd. “Ik vond het wel lekker gaan. We hebben zeker als team lekker gespeeld. Natuurlijk een beetje balen dat ik de ‘NUL’ niet kon vasthouden, maar die twee doelpunten zaten er ook goed in. Was zeker vol gemotiveerd om die nul te houden, maar helaas niet gelukt. Ik ga zeker niet zeggen dat het een trainingspartijtje was. Wij hebben gewoon goed gespeeld. Katwijk had maar 1 wissel en dat ben je als team wel wat zwakker. In uitwedstrijden hebben we nog wel eens problemen met dit team. Vanavond waren we duidelijk beter.” Je bent gegroeid als keeper van het eerste team. “Dat klopt wel, ik probeer zeker twee keer in de week te trainen. De coach (Harry Kok, red.) heeft me geholpen mezelf verder te ontwikkelen en ook de vorige keeper Maik Kok heeft zijn steentje bijgedragen in het verbeteren van mij als keeper. Werken aan mijn zwakke punten, ik zie je denken welke, maar dat vertel ik nog niet. Sterke punten zijn wel, goed het overzicht behouden, coachen, en vooral snel reageren op wie er vrij ligt of wie gevaarlijk kan worden. Lange bal is ook wel een sterk punt. Mijn snelle reactie vermogen zit er eigenlijk wel een beetje in. Trainen op ballen van korte afstand en reflexen trainen is voor een waterpolo keeper van groot belang.“

Keeper Aimane Hadouchi zal zeker ook volgend seizoen het doel verdedigen van het Hoogvliet/Rozenburg/Brielle waterpolo team. Ook Rozenburger Robert Goedendorp hangt zijn cap nog niet aan de wilgen. “Een beetje vreemd seizoen om afscheid te nemen. Overigens is dat nog niet in me opgekomen. Ik vind het spelletje nog veel te leuk om er mee te stoppen. Zolang het lekker gaat ik een beetje weg kan blijven van blessures, vooral mijn nek, wil ik er zeker nog een jaartje aan vastplakken. Verder moet je op mijn leeftijd niet kijken. Kan zeker nog belangrijk zijn voor het team en er zelf ook van genieten. We zijn het hoogst geëindigde eerste team dus wie weet nog een jaartje in de bond. Maar als ik eerlijk ben, daar bungelen we onder in en in deze klasse doen we lekker mee om de bovenste plaatsen. Zeker ook lekker in plaats van wekelijks tegen degradatie moeten strijden.”

Alex Heskes opende de score afgelopen weekend in de Rozenburcht. Er waren precies 80 seconden gespeeld. SCOMZeehondDuck was duidelijk de bovenliggende partij in de laatste wedstrijd van deze competitie. Een competitie die toch een beetje vreemd was. Geen kampioenen geen degradatie als overblijfsel uit de corona tijd. Ook werden uitgestelde wedstrijden niet meer ingehaald. Maar dat het geen vrijblijvend partijtje was, afgelopen zaterdag, werd wel duidelijk. In de eerste perioden scoorde Alex Heskes nog een keer en wist ook Robert Goedendorp het netje achter de Katwijk doelman te vinden. Ook de tweede periode was voor de thuisploeg. Door goed polo stond er bij het wisselen van helft, na de tweede periode, 5-0 op het scorebord. Doelpunten van Robert Goedendorp en Thijs Schouten. SCOMZeehondDuck liep uit naar 7-0 voor de eretreffer door de gasten uit Katwijk op het bord kwam. Ruben Mounourij was de maker. Voor SCOMZeehondDuck scoorde Alex Heskes en Robert Goedendorp in de derde periode. In de vierde en laatste periode waren Schouten en Goedendorp nog trefzeker voor de thuis ploeg en bleef het bij de gasten uit Katwijk niet bij die ene treffer en was het Jeroen Mulder die de tweedetreffer voor Katwijk op zijn naam schreef. Eindstand 9-2

Coach Harry Kok

Het leek een trainingspartijtje, of? “Ja, misschien. Kijk het verschil in waterpolo is wel hoeveel man heb je op de bank. In de uitwedstrijd hadden zij er ook 5 op de bank en nu 1. Dat maakt wel wat uit. Kijk er lukte veel, maar eigenlijk hadden er wel 10 meer in gemoeten. Onze keeper was sterk vandaag. Dat is de laatste weken al zo. Hij begon niet zo sterk aan het seizoen, maar door veel trainingsarbeid zie je hem met de week beter worden.” Hoe kijk je terug op dit seizoen? “We hebben best wel wat vervelende wedstrijden gehad waar we niet compleet waren. Laatste weken zijn we dat wel en dan zie je ook dat we heel goed spelen en de meeste teams in deze afdeling de baas zijn. Helemaal bovenin (eerste 2, red.) wordt het nog wel lastig. ZPB (Barendrecht, red.) had een speler in het team die normaal in hun eerste team speelt, de hoofdklasse (Deze competitie was er geen regel dat spelers uit hogere teams niet mochten meespelen in lagere teams. Spelen stond voorop bij de KNZB, red.) Ik vond het toch wel zinvol om de spelen onder deze omstandigheden. Jammer dat we niet meer jeugd konden inpassen was er een mooi seizoen voor geweest. Voor volgend seizoen blijft het team wel bij elkaar. We hebben één twijfellaar die aan voetballen denkt, maar daar is nog geen beslissing genomen. Hopelijk kunnen we volgend seizoen weer een normaal seizoen poloën.”

 

Doelpunten: Robert Goedendorp 4X, Alex Heskes 3X, Thijs Schouten 2X.

Stand na: 1e Periode 3-0, 2e Periode 5-0, 3e Periode 7-1, 4e Periode 9-2.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .