Door de kenners wordt DIOS als de sterkste ploeg in de veldcompetitie van het seizoen 2022-2023 gezien. Ook Indus kon in de uitwedstrijd uiteindelijk het verschil niet maken. Onder de rook van Delft, in Den Hoorn, bleven de punten voor de thuisploeg. Bij slecht weer heeft DIOS een ballonhal ter beschikking en dat wordt niet gezien als binnen spelen. Bij slecht weer kon er toch gespeeld worden.

Zondag 18 september stond de wedstrijd in Den Hoorn tegen DIOS op het programma”, kijkt teammanager Cindy Doorduin naar de verloren wedstrijd in Den Hoorn. “Het was buiten zulk slecht weer, dat wij dachten dat de scheidsrechter de wedstrijd wel zou aflassen. Maar DIOS heeft beschikking over een ballonhal en stonden de gezichten ineens weer op lachen. Wat een voordeel is dat toch, als je zelf een gelegenheid hebt om binnen te spelen.”

DIOS is op papier de sterkste in de afdeling als we de kenners mogen geloven. De wedstrijd tegen Indus’67 was voor DIOS de eerste wedstrijd in de veldcompetitie. Inmiddels heeft de ploeg met grote cijfers de tweede wedstrijd gewonnen, uit tegen Schipluiden werd het 12-22 in het voordeel van DIOS en is de ploeg uit Den Hoorn met een wedstrijd minder gespeeld nu de koploper in de 1e klasse. Maar terug naar teammanager Cindy Doorduin over de wedstrijd van Indus tegen DIOS.

Op papier is DIOS de sterkste uit de poule, maar we hielden goed stand. Met mooie doelpunten door Ashley Poel en Joanne de Leeuw lukte het de dames om zelfs een kleine voorsprong te creëren. Met een mooi aanvalssysteem en daarop weer een variant scoorde Iris Quak een mooi doelpunt en zette de score op 3-6. Hierna bleven beide teams scoren en met een 9-11 voorsprong floot de scheidsrechter de eerst helft af.

De tweede helft werd iets rommeliger, soms zelfs een beetje paniekerig. DIOS kwam direct na rust langszij en liet Indus niet meer dan 1 doelpunt voorsprong nemen. Een weer uitstekend keepende Jeanette de Leeuw stopte ook regelmatig honderd procent doelkansen van DIOS. Hierdoor bleef het spannend. Halverwege de tweede helft kreeg DIOS de bal er wel in en wist een 20-17 voorsprong in te nemen. Dit lieten zij ook niet meer los, ondanks het slotoffensief van Joanne (de Leeuw, red.) en Ashley (Poel, red.). Met een 22-20 eindstand mogen we niet klagen. Toch waren de kansen op meer er zeker.

Doelpuntenmakers: Joanne de Leeuw 9x, Ashley Poel 6x, Mariska Witte 2x, Margaretha van Seters, Anouk Roest en Iris Quak 1x.

Zondag, 2 oktober 2022, de voorlopig laatste wedstrijd in de veldcompetitie. Dan is op sportpark Oost, als de weergoden ons goed gezind zijn, Schipluiden de tegenstander.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 8th. .