Altijd een beladen wedstrijd, de wedstrijd tussen De Kempvis uit Spijkenisse en SCOMZeehondDuck. Een wedstrijd waar de uitslag vaak moeilijk te voorspellen is. Maar afgelopen weekend liet de thuisploeg in de Rozenburcht er geen enkele twijfel over bestaan wie op dit moment de sterkste is. Het scorebord gaf na vier perioden 14-0 aan.

Een uitslag met de ‘NUL’ voor keeper AimaneHadouchi, een unicum in het waterpolo. “Zeker dit heb ik ook nog nooit meegemaakt”, kijkt de doelverdediger terug op de wedstrijd tegen aartsrivaal De Kempvis. “Ik had de laatste minuten echt flinke spanning, maar het is me gelukt. De Kempvis is voor mij niet zo speciaal. Wel leuk om te spelen tegen de ex-keeper van SCOM. Maik Kok wilde wel heel graag scoren tegen mij, maar dat is hem niet gelukt. Toch wel erg blij mee. Maik is van de afstandschoten en dat heb ik hem weinig zien doen. Ik heb wel lekker gekeept, zeker ook samen met de verdediging. Vaak een dubbele dekking. Dit doet wat voor de moraal. We gaan het zeker nog een keer proberen. Zo’n ‘Nul’ is toch heel erg lekker.”

Aanvoerder Ties Jacobs opende het bal met een mooie treffer na twee minuten. SashaAknaev verdubbelde de score in de eerste periode, nadat Nicky Kramer, van De Kempvis, na een overtreding voor 20 seconden naar de kant moest. Maar in die eerste periode zag het er niet naar uit dat het een monsterscore zou worden. In de tweede periode kwam daar enige tekening in en liep SCOMZeehondDuck uit naar een 6-0 voorsprong en na drie keer zes minuten stond er 9-0 op het scorebord. In de vierde periode begon het besef wat duidelijker te worden dat de ‘NUL’ houden tot de mogelijkheden ging behoren, vooral doelman AimaneHadouchi ging tot het uiterste met spectaculaire reddingen. De doelman kon die nul uiteindelijk op zijn palmares bijschrijven. Van Maik Kok, tegenwoordig bij De Kempvis en oud speler van SCOMZeehondDuck, wilde wel eens horen hoe het was om tegen zijn oude ploeg te spelen.

Maik Kok

“Het is zeker leuk om hier te zijn. Het is ook niet zo dat ik volledig weg ben. Ik speel ook normaal geen wedstrijden, vandaag toevallig wel. Trainingen kwamen niet meer uit omdat mijn vriendin ook bij dames 1 van De Kempvis speelt. We hebben een kleine dus keuzes maken. Ik had het voorspeld. Als wij onze midvoor niet aan kunnen spelen wordt het niet veel. We misten de slimmigheidjes om aan de zijkant wat ruimte te maken. We kwamen er eigenlijk gewoon niet aan te pas. Of je me ooit nog terug ziet? Voorlopig kan ik geen wedstrijden spelen en train wat bij de Kempvis. Als die kleine een beetje kan lopen en niet meer om zeven uur in bed moet, misschien.”

De altijd bescheiden coach van SCOMZeehondDuck kon toch niet om deze monster zege heen. Zijn ploeg had meer dan duidelijk gemaakt wie de beste was in het treffen, met toch wel een beetje de aartsrivaal.

Harry Kok

“Ja, als je het zo wilt zeggen, was het klare taal. Je ziet wel dat het steeds makkelijker wordt met inzwemmen. We hadden eigenlijk veel meer doelpunten kunnen maken. Zeker in het begin van de wedstrijd. Er stond toch een beetje spanning op tegen De Kempvis. We zaten er bovenop, de wil om te winnen zag je vanaf de eerste minuut. Deze telt zeker mee. Heel goed voor de moraal, zo’n avondje. We spelen nog steeds zonder midvoor en gaan dat spelletje zonder Robert (Goedendorp, red.) beter spelen. Als hij straks weer terug komt van die schouderblessure hebben we weer wat meer keuzes. Kan de midvoor ook wat meer van de zijkant komen en niet altijd in het gedrang. Dat Maik (Kok, zoon van de coach van SCOMZeehondDuck, red.) mee speelde, maakte het voor mij niet speciaal. Ik weet zijn afstandsschoten is een wapen, die hebben we er uit gehaald. Ze hebben ook een goede midvoor, die hebben we weinig kansen gegeven. Verder is tegen de Kempvis, sowieso speciaal, altijd. We hebben nu een paar sterke tegenstanders gehad en dit geeft moraal. Als we zo spelen kunnen we punten pakken.”

 

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .