Een uniek stukje Rozenburg ontstaat er op de Landtong. Mede dankzij het Havenbedrijf Rotterdam krijgt de Landtong waar natuur, industrie, sport, de haven en scheepvaart samenkomen een heel ander gezicht. Naast prachtige wandel- en fietspaden is er ook een prachtig Mountainbike Parcours een plaats voor de hondenvereniging en krijgt de manege van Ruitervereniging Rozenburg een complete metamorfose.

Voor een vereniging ondanks de hulp van het Havenbedrijf toch nog een hele klus. We laten Wiebe Pannekoek, bestuurslid algemene zaken van de Ruitervereniging aan het woord.

"Voor de Rozenburgers die wel vaker de Landtong bezoeken is dit niets nieuws. Op een steenworp van de oude locatie hebben bezoekers met eigen ogen kunnen zien dat nieuwe rijbakken zijn aangebracht en frisse nieuwe weiden zijn aangelegd. Binnenkort zullen ook nieuwe stallen, een hooischuur en een werkplaats worden geplaatst, gevolgd door een clubhuis waarvan de opening op 2 november aanstaande staat gepland. (met een groot feest uiteraard) Dit alles perfect passend binnen de herinrichting van de Landtong tot een voor-elk-wat-wils-park voor de bewoners van Rozenburg en omstreken. Voor de ruitervereniging Rozenburg, die dus geen commerciële manege is maar een echte “club” met circa 100 leden waarvan ruim 70% jeugd, een buitengewoon mooi “verjaarsgeschenk” omdat de vereniging dit jaar ook haar veertigjarig bestaan viert. Dat de ruitervereniging een echte club is werd de laatste twee jaar wel bewezen door een landelijke topplaats in de Grote Clubactie (met dank aan de Rozenburgse bevolking) en van het hiermee binnengehaalde geld werden o.a een nieuwe pony en een nieuwe aluminium hooiruif voor de weide aangeschaft (zodat de zelfgefabriceerde halfverteerde palletbak geen landtonghorizonvervuiling meer opleverde.) De ruitervereniging biedt sportieve recreatie op alle niveaus aan op een voor een ieder betaalbare wijze. Dit is mogelijk omdat – met uitzondering van gediplomeerde instructrices- ieder lid op vrijwillige dus onbetaalde basis deelneemt aan alle noodzakelijke manegeactiviteiten. Poepschepen is voor de leden dus net zo normaal als officieel gekleed deelnemen aan onderlinge) wedstrijden.

De paarden van de ruitervereniging (gezamenlijke eigendom van alle leden) worden op een zo natuurlijk mogelijke wijze gehouden dat wil zeggen in kudden op de weiden zolang er geen extreme koude is. Dit maakt de paarden sociaal en ideaal voor lessen aan beginners. In juni van dit jaar maakten 16 Rozenburgse scholieren zonder paardrijervaring op deze wijze tijdens de buitenschoolse sportactiviteiten zonder problemen tijdens vier snuffellessen kennis met de ruitersport. Tijdens de “verbouwing” gaan de activiteiten natuurlijk gewoon door dus wandel of fiets gewoon eens de Landtong op dan kunt u zien met welk een groot enthousiasme de leden (70% jeugd) bezig zijn met paardensport. De invulling van het feestprogramma op 2 november is in volle gang en wij zullen u via deze site en de media op de hoogte houden".

Wij maakten een foto impressie waar de oude en nieuwe situatie door elkaar lopen. Mocht u eens een kijkje willen nemen ga gerust even langs ook als u geen lid bent staat de deur open. Even een rustpuntje, voor een kopje koffie of een lekker glaasje fris, bij een mooie wandeling op een uniek stukje Rozenburg.

 

 

DSC_0814
DSC_0816
DSC_0817
DSC_0818
DSC_0820
DSC_0827
DSC_0828
DSC_0831
DSC_0832
DSC_0834
DSC_0837
DSC_0841
DSC_0842
DSC_0844
DSC_0847
DSC_0848
DSC_0849
01/17 
start stop bwd fwd

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 26th. .