De vernieuwingen bij de dames van Vovero worden langzaam zichtbaar. Routenier Marijke Blasman kon zelfs aan de kant blijven en mochten de jonkies laten zien dat ze in staat zijn de wedstrijd te kunnen dragen. Met Helen Tallie voor de afwezige Madelon Spee als coach op de bank moest Vovero alleen de 3e set afstaan aan de gasten uit Rotterdam.

Sharon Breukel en Nienke Pranger ontwikkelen zich als dragende speelsters

Ook al zat Madelon Spee niet op de bank wordt zichtbaar welke weg zij met de Vovero dames is ingeslagen. Op tijd de jeugd inpassen en de routiniers koesteren en zeker niet vergeten of buitenspel zetten. In het team van Vovero stonden de dit seizoen nieuwe speelsters Ilona Arkenbout en Joyce Rijnders beide in de basis van het team wat de eerste set in het voordeel moest beslissen. Joyce Rijnders speelde overigens de hele wedstrijd en deed dat meer dan goed. Maar vooral wordt duidelijk dat Nienke Pranger en Sharon Breukel belangrijke pionnen worden voor de Vovero dames. De sprong- en smash kracht van Nienke Pranger is inmiddels een wapen voor Vovero. Maar ook Sharon Breukel wordt steeds slimmer in haar spel en groeit uit tot een ervaren speelster, die weliswaar aan sprongkracht nog iets te kort maar dat weet te compenseren. Natuurlijk was de winst van Vovero een teamprestatie en waren de andere speelsters zeker zo belangrijk. Maar mooi te zien dat Vovero aan de toekomst bouwt. En zeker mooi om te zien dat de ervaring in de ploeg als die wordt ingebracht de wedstrijd weer naar zich toe weet te trekken. Een team in de steigers maar het ziet er naar uit dat die steigers niet lang nodig zijn.

In de 1e set ging de wedstrijd zeker in de beginfase gelijk op. Maar naarmate de set vorderde werd duidelijk dat Vovero weg wilde lopen van de tegenstander en dat lukte dan ook. Uiteindelijk won Vovero met 25-19. Ook in de 2e set was er niet zoveel aan de hand voor de Rozenburgse dames. Wel koos coach Helen Tallie voor wat meer ervaring en werd Ilona Arkenbout op de bank gehouden. Wat er dan in de 3e set gebeurt is een raadsel. Zonder enige reden komt Volley Zuid terug in de wedstrijd en wint die set met 19-25. In de 4e set pakt Vovero de draad weer op en gaf Volley Zuid niet de kans om te denken dat er in de Rozet eventueel in een vijfsetter, wat te halen was. Het was bij vlagen spannend en leuk volleybal en uiteindelijk een verdiende overwinning voor de thuisploeg.

1e set 25-19; 2e set 25-18; 3e set; 19-25; 4e set 25-20.

291

Enige tekening wordt er zichtbaar in de stand in de 1e klasse A. DVO won drie keer en moest alleen tegen Smash'66 en Fusion een set afstaan. De koploper heeft inmiddels een gaatje van 4 punten met de nummer twee Volley Voorne. Volley Voorne verloor van Volley Zuid, een ploeg waar Vovero geen problemen mee heeft gehad afgelopen zaterdag. De volgende tegenstander van de Rozenburgse dames is Volley2B op 24 oktober 2015. Volley2B, uit Bergschenhoek, won nog niet maar sprokkelde al wel 5 puntjes en dat zijn er maar 2 minder dan Vovero die al wel twee keer won. Gelijk het mooie van een volleybal competitie waar ook al verlies je de schade beperkt kan blijven. Vovero heeft eigenlijk een 5 punter nodig (4 sets winnen in één wedstrijd) om te kunnen lonken naar de top 3 in het klassement. Bij Vovero zullen ze ongetwijfeld de opbouw niet willen verstoren, alhoewel elke sporter toch zo hoog mogelijk wil spelen.