Aan het einde van het vorige seizoen vertok Jordie de Groot naar Brielle. Voor Rozenburg speelde De Groot zeker wel 300 wedstrijden maar wilde toch kijken of hij een stapje hoger ook kon spelen en vooral zijn grenzen opzoeken. Brielle zag het wel zitten in de Rozenburger en was de overstap snel beklonken. Misschien toch wel met wat pijn in het hart vertrok Jordie de Groot naar Brielle. Vorig seizoen bleef Rozenburg steken op de rand van de tweede klasse, waar hij in de periode met trainer Wim van der Steene een aantal seizoenen met Rozenburg had gespeeld.

Op het randje van de eerste klasse verliet Wim van der Steene Rozenburg en spelen de Rood Gelen inmiddels weer in de 3e klasse. Met Rozenburg lukte die 1e klasse niet, maar Jordie de Groot speelt er nu wel en met zijn ploeg Brielle pakte hij er ook nog eens de eerste periode. Waar dat gaat eindigen? Tijd voor een gesprek met de oud speler en aanvoerder van Rozenburg.    

Hoe is de overgang naar Brielle verlopen, voel je er al thuis?

"Ja, bevalt tot nu toe heel goed! Doordat er zowel een nieuwe staf en veel nieuwe spelers kwamen was het voor iedereen natuurlijk even wennen aan het begin. Maar veel jongens uit de (nieuwe) selectie kende ik al, dus voelde ik me al snel thuis en op m’n gemak zoals Arkenbout (VVR) Gijs van der Ende en Timo Blom (Schooltijd) Marvin Godschalk (jeugd Spijkenisse/KNVB) A. van Dommelen (jeugd SHO/KNVB), en tegen jongens als Brian Smits (Brielle) Jeff Duynstee / Marcel vd Berg (Zuidland) heb ik de laatste jaren meerdere malen gespeeld, natuurlijk met VVR…"

Brielle bezig aan een goed seizoen, grote groep spelers, speel je altijd?

"Gaat inderdaad niet slecht tot nu toe, afgelopen zaterdag de 1e periode gepakt en in de competitie nog niet verloren en het doelsaldo mag er ook zijn. Maar het kan en moet nog wel beter, dus met alleen het winnen van de 1e periode mogen we dit seizoen niet tevreden zijn! De groep is /was redelijk groot, al kregen we voor de competitie al te maken met een (zware) blessure van Carlos Ramos en het vertrek van Roy van Vugt (terug naar Zuidland). Maar selectie is breed genoeg omdat op te vangen, en kwalitatief erg sterk om iets moois neer te zetten dit jaar! Ik maak m’n minuten...… In de voorbereiding en ook de 3 bekerwedstrijden heb ik gespeeld, allemaal als (stand in) rechtsback voor aanvoerder Marvin Godschalk(blessure). Toen hij aan het begin van de competitie weer fit was, kwam ik op de bank. Eerste 2 competitiewedstrijden helemaal niet gespeeld, de 2 wedstrijden erna eerst een hele met het 2e en er na op de bank bij 1 en laatste 5 wedstrijden ingevallen bij 1, allemaal als centrale verdediger. Ook de beker en oefenwedstrijden speel ik nu vaak hele wedstrijden centaal achterin. Het is ff wennen ten opzichte van voorgaande jaren voor me, maar ik wist vooraf dat het moeilijk zou worden omdat het toch een hoger niveau is. Ik moet elke training keihard m'n best doen en zodra ik de kans krijg die pakken!"

Zaterdag de wedstrijd op Groot Nibbeland tegen Zuidland, is dat voor Brielle een speciale wedstrijd of ....?

"Is zeker een speciale wedstrijd voor ons. De clubs liggen hemelsbreed misschien 15min van elkaar, dus een echte derby. En daarbij komt nog eens dat wij 3 oud Zuidland spelers in de selectie hebben (Duynstee, Van der Berg en Bjorn Wagenaar) en dat er bij Zuidland iemand speelt die ons in de voorbereiding in de steek heeft gelaten door terug te gaan."

Volg je Rozenburg nog?

"Absoluut! Via alle social media blijf je natuurlijk makkelijk(er) op de hoogte, dus ik lees alles over de VVR. Blijft toch m'n cluppie, en heb er nog wat maten spelen (Lennart, Elroy)."

Wat is het verschil tussen Brielle en Rozenburg?

"De professionaliteit binnen de verenigingen, aan alles merk je dat Brielle een grote club (in wording) is."

Je gaat binnenkort in Spijkenisse wonen, vroeger bij de jeugd voor Spijkenisse gespeeld ... is dat weer een optie?

"Haha mooie optelsom, maar is voor mij absoluut niet aan de orde. Ondanks dat ik geen basisspeler ben, heb ik het op dit moment erg naar m’n zin bij Brielle. In het voetbal weet je het natuurlijk nooit, want volgens mij heb ik ook altijd gezegd het liefst bij/in Rozenburg te blijven wonen +spelen...

En dan besluit Jordie de Groot met een groet aan alles en iedereen die Rozenburg een warm hart toe draagt en laat toch een beetje van zijn hartje spreken!

"Blijf deze mooie club steunen, in voor en tegenspoed! En wie weet, tot ooit."

 

 

Foto's: Met Rozenburg bleef hij steken op het randje van de eerste klasse met Brielle speelt hij er nu. Sander Arkenbout en Jordie de Groot hier nog in een ander shirt.

 

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 27th. .