Misschien niet helemaal een ideaal tijdstip voor een volleybalwedstrijd, op vrijdagavond om half tien. Maar na een slechte start in de 1e set wist Vovero de bakens te verzetten en won de ploeg van Madelon Spee met 2-3 van Smacsh'66 in Alblasserdam. En ook een 1-3 overwinning was zeker niet geflatteerd geweest, maar in de slotfase van de 4e set ging het net even mis. Vovero nestel zich door deze fraaie overwinning stevig in het linkerrijtje (oei voetbalterminologie).

Wennen aan de zaal en het licht.

Veel licht en een blauwe vloer met oranje lijnen. Het was even wennen voor de dames van Vovero. En het tijdstip is ook niet het meest ideale, als je ver na negenen nog ergens in Alblasserdam moet spelen. Maar ging het in het verleden nog wel eens mis met dit soort wedstrijden, is het team van Madelon Spee nu in staat zich over het randgebeuren heen te zetten en vol voor de winst te gaan. Door de derde wedstrijd oprij te winnen, en ongetwijfeld met een goedgevoel aan de winterstop te beginnen staat het team van Madelon Spee keurig in de top 5 van de eerste klasse A. En eigenlijk doet de ploeg zichzelf daarmee nog te kort. Er zijn toch nog wel wat puntjes gemorst dit seizoen en had een top 3 plaats onder de kerstboom zeker niet misstaan.

Coach Madelon Spee:"Zijn we hier nu voor van de bank gekomen"

"Smash kwam goed en strak uit de startblokken, waar wij nog even aan de zaal en het licht moesten wennen", begon Madelon Spee over de wedstrijd in Alblasserdam. "Nu ben ik de laatste die zich daarachter wil verschuilen, maar het was lastig voor de meiden dat moet ik toegeven. Fel wit licht waardoor je de bal wel eens even kwijt was. Pas in het tweede gedeelte van de eerste set ging het bij ons lopen, maar toen hadden we al een redelijk achterstand die moeilijk meer om te buigen was. We hebben er steeds met een punt of 5 tot 7 achteraan gehobbeld en dan zie je toch dat je die in de slotfase te kort komt. Ook in de 2e set begonnen we niet goed. We stonden binnen de kortste keren met 8-1 achter en moesten we alles uit de kast halen. Bij die 8-1 heb ik gevraagd of we hier nu voor van de bank af waren gekomen of wilde we er nog wat aan doen. Ik was er van overtuigd dat we tegen dit Smash wel wat meer konden dan we tot dan toe hadden laten zien. Na die time-out ging Petra Romijn serveren, die overbrugde het gat en liepen we een poosje gelijk op, gaan we eroverheen, pakken een voorsprong en die geven we niet meer weg. We konden hun aanvallende ballen goed verdedigen en als je daartoe in staat bent moet de tegenstander iets anders gaan verzinnen, maar over het algemeen is dat minder dan hun eerste opzet. Die tweede set kunnen we dan pakken maar zijn we er nog niet. Smash herstelde zich ook een beetje en ging de 3e set gelijk op. Aan het einde stond er 19-19 op het bord en kreeg ik het gevoel, die is ook voor ons. We lopen door een goede serviceserie weg naar 19-23 en dan moet je het uitspelen. Dan lijkt het nog spannend met 23-25, met de nadruk op lijkt, want die set was gewoon voor ons. Die 4e set werd wel heel spannend. Gelijk opgaand en in de slotfase net de beslissende punten niet kunnen scoren. Maar ik had er het volste vertrouwen in. Als we een 4e set verliezen kunnen die meiden zich vaak weer helemaal opladen om die 5e set eruit te slepen. Dat gebeurde nu ook weer en dan sta je langs de kant wel met de gedachten hadden die laatste ballen in de 4e set niet zo kunnen zijn dan win je met 3-1."

770

Bovenin de ranglijst is het stuivertje wisselen. De Rozenburgse dames hebben 27 punten na 10 wedstrijden en dat is een mooi gemiddelde. "Ik hoor je zeggen, jammer van de gemorste punten eerder dit seizoen. Dat is ook wel zo. Er waren zeker wedstrijden bij waar we wat puntjes verspeeld hebben maar we staan stevig bij de eerste zeven en daarmee kunnen rustig de winterstop ingaan. Dat is wel eens anders geweest. Aankomend weekend spelen wij niet meer maar er is nog wel een competitieronden. Daarna kunnen we zien waar we echt staan", was Madelon Spee een tevreden coach zeker over de overwinning tegen Smash met 2-3, daar had ze vooraf voor getekend.