Rozenburger John Mooiman stopte halverwege het seizoen 2015 toch wel verrassend als motorcoureur, en had op dat moment een prachtige 3e plaats in de rangschikking tijdens het Nederlands kampioenschap SuperMoto. Het had het seizoen van John Mooiman moeten worden, maar het werd anders heel anders. In het Noord-Hollandse Winkel, tijdens een demonstratie wedstrijd, ging John hard onderuit en kwam tot stilstand tegen een lantaarn paal. Een paar dagen ziekenhuis en een polsblessure die maar niet overging. Stoppen was niet het eerste waar John aandacht, alhoewel hij wel aan zijn laatste seizoen bezig was. Ondanks de goede zorgen van sponsor AS Racing, is en blijft SuperMoto een dure sport en komen er steeds minder wedstrijden. Dus vroeg of laat zou de motor toch wel in de wilgen terecht gekomen zijn.

Lees meer: John Mooiman in 7 dagen 700 kilometer op de mountainbike

Het geluid van de motoren verstomt weer voor dit seizoen en kan het SuperMoto seizoen 2015 in de geschiedenisboekjes. Een bewogen seizoen met veel ups en downs. Rozenburger John Mooiman stopte halverwege het seizoen toch wel verrassend en had op dat moment een prachtige 3e plaats in de rangschikking. Het stoppen van John Mooiman luidde misschien wel het einde in van het AS Racing team van Arjan Schouten. Bryan van der Hoek kwam in Rockanje ernstig ten val en brak zijn been in zijn eerste seizoen bij de Nationale klasse. En of dat allemaal nog niet genoeg was kwam sterrijder Renzo van der Hoek 3 weken geleden ernstig ten val en waarvan hij afgelopen weekend in Lelystad nog op de naweeën werd getrakteerd.

Lees meer: SuperMoto seizoen vol ups en downs

Het is een belangrijk onderdeel van het SuperMoto spektakel, maar het off-road gedeelte in Battice in België werd de 2e manche ingekort omdat er te veel coureurs onderuit gingen door de barre weersomstandigheden en daardoor spekgladde deel van het parcours. Routenier Oege de Jong liet bij de nationale klasse zien over welk een motorbeheersing hij beschikt. Hij won in Battice beide manches en deed goed zaken in het algemeen klassement. Bij de Inters won Kevin Vieilevoye, die een thuiswedstrijd reed, ook beide manches. Leider in het klassement bij de inters, Devon Vermeulen, stond in Battice niet aan de start, maar blijft eerste in het algemeen klassement.

Lees meer: Renzo van der Hoek:"Ik gebruikte mijn voet als derde wiel"

Arjan Schouten van AS Racing heeft met onmiddellijke ingang besloten om te stoppen met het Supermoto Team. Een seizoen dat eigenlijk succesvol had moeten worden met Renzo van der Hoek, de kampioen bij de nationale van het seizoen 2014 en met Rozenburger John Mooiman beter in vorm dan ooit te voren en jeugdtalent Bryan van der Hoek een man voor de toekomst.

Lees meer: AS Racing stop met onmiddellijke ingang met de SuperMotosport

Regen en veel blubber op de baan uit het offroad gedeelte maakte er afgelopen weekend op Spa-Francorchamps geen makkelijke race van voor de rijders van het AS Racing team, Bryan en Renzo van der Hoek. Op de training zaterdag was het ook al regen, regen en nog eens regen en kon het offroad gedeelte niet worden gebruikt. Die regen en met veel snelle Belgen aan de start geen optimale omstandigheden voor Renzo van der Hoek om dichter naar het podium te rijden. Ondanks dat de AS Racing rijder de tweede manche niet aan de finish kwam kon hij zijn vijfde plaats in de algemene rangschikking behouden.

Lees meer: Renzo van der Hoek:"Mijn voor- en achterband gleed naar alle kanten"

Zelf was Renzo van der Hoek van het AS Racing Team niet zo te spreken over de wedstrijden in Enter Overijssel. Hij had problemen met de vering van zijn motor. Maar met de Hoogvlietse coureur uit het team van AS Racing is nog volop in de race voor een podiumplaats in de SuperMoto bij de inters. Het gaatje van plaats 5 waar Renzo van der Hoek nu staat tot plaats 3 is nog maar 7 punten.

Lees meer: Voor Renzo van der Hoek is het gaatje naar het podium nog maar 7 punten

Voor Rozenburger John Mooiman de eerste wedstrijd om het Nederlands kampioenschap bij de SuperMoto waar hij niet meer aan de start zal staan. Het motor spektakel gaat verder in Enter Overijssel zonder de Rozenburger. Het is de vijfde wedstrijd voor de BeNeCup georganiseerd door de Enterse Motor Club op het stratencircuit De Krompatte. Alle SuperMoto toppers staan aan de start waaronder Bryan en Renzo van der Hoek van het AS Racing Team.

Lees meer: AS Racing verder zonder John Mooiman

Op de derde plaats in de rangschikking van het seizoen 2015 staat John Mooiman op dit moment, maar hij kan het seizoen niet afmaken. De Rozenburgse SuperMotocoureur was bezig aan zijn beste seizoen tot nu toe. De naweeën van de crash tijdens de demonstratie- trainingswedstrijden in het Noord-Hollandse Winkel maken een vroegtijdig einde aan de carrière van de Rozenburger. In Winkel ging John Mooiman hard onderuit, belande op de stoeprand en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Het gevolg een nachtje in het ziekenhuis in Alkmaar. In Bilstain viel John weer op die nog niet herstelde pols en die blessure wil maar niet genezen. Rust en die pols ontzien is het dringende advies van de fysiotherapeut.

Lees meer: John Mooiman stopt met SuperMoto

john bilstain 001Na een succesvolle race in Rockanje was het voor de Rozenburgse motorcoureur John Mooiman een mindere race in Bilstain België. Voor het SuperMoto spektakel en de BeNeCup was het de eerste race in België. John Mooiman moest de derde plaats in de algemene rangschikking verdedigen. Het wilde niet als in Rockanje, was het de druk voor John of gewoon een dag waar alles tegen zit. Het begon al in de training waar John problemen had met zijn lenzen en in de tweede manche in het offroad gedeelte was het een val met een radslag die in de turnsport niet zou misstaan. Ook teammaatje Renzo van der Hoek had een wat mindere dag alhoewel Renzo bij de Inters bezig is aan een leerjaar. In die klasse gaat het erg hard en moet de regerende Nederlands kampioen bij de SuperMoto er aan wennen dat elk missertje genadeloos wordt afgestraft.

Lees meer: John Mooiman: “ Ik had iets minder gas moeten geven, nu ging ik over de kop”

Zondag wordt de vierde wedstrijd in het ONK en BeNe Cup gereden in het Belgische Bilstain. Het had eigenlijk al de zevende wedstrijd moeten zijn maar tot nu toe zijn er al drie wedstrijden afgelast. In Nederland in Valkenswaard en in Belgie werden de wedstrijden in Luik en Florennes niet verreden. Bilstain waar zondag het SuperMoto spektakel verder gaat is de eerste wedstrijd in België. Het team van AS Racing zal aan de start verschijnen maar de jongste telg uit de stal van Arjan Schouten zal van af de kant moeten toekijken. Bryan van der Hoek was betrokken bij een crash in Rockanje met als resultaat een paar weken gips en moet nog zeker drie weken rustig aan doen.

Lees meer: Het SuperMoto spektakel gaat verder in Bilstain

Het schitterend gelegen duincircuit van Rockanje was afgelopen weekend het toneel van pure motorsport. Op zaterdag het decor van historische motorraces en op zondag het SuperMoto spektakel. Rozenburger John Mooiman had een hoofdrol in de klasse Nationaal. Maar er was ook een schaduwzijde voor zijn team AS Racing. Niet de val in de 2e manche die John zijn podiumplaats koste, maar de crash van het jonkie uit het team Bryan van der Hoek. Bryan kon de motor van Bob Spaaij niet meer ontwijken die voor hem in de hekken reed.

Lees meer: John Mooiman door val net naast het podium in Rockanje

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 27th. .