Na veel trainingen te hebben afgewerkt en met een uitstekende conditie was het afgelopen zaterdag dan de eerste officiële race van Rozenburger John Mooiman in het ONK SuperMoto in Lelystad. Zaterdag in de laatste training werden de puntjes op de 'i' gezet, en in de kwalificatie was John eerste in zijn groep en zette de vierde tijd overall neer. "Ik had het wel gehoopt maar zeker niet verwacht", was de eerste reactie van de Rozenburger een dag na de wedstrijd. "Had nog even pech in de eerste manche door een valpartij toen ik op de tweede plek lag. Gelukkig kreeg ik de motor weer snel aan de praat en was ik net voor de nummer vier weer in de race."

 

De laatste voorbereiding

"Vrijdag was ik in Den Helder waar ik samen met Arjan Schouten (sponsor en begeleider red.) de motor van nieuwe kappen en stickers heb voorzien. Was best nog wel een druk daggie tot 's avonds laat gesleuteld en zaterdag morgen om 7 uur richting Lelystad. Dan begint het echt. Ik had dit weekend veel steun aan Arjan Schouten en zijn vrouw Roelie en de andere coureur in de stal van AS Racing, Joshua Das. Alles opbouwen in het rennerskwartier, de tent de caravan op z'n plaats banden opwarmen en dan de laatste trainingen. Rond het middaguur mochten we op het circuit trainen en ook op het off-road gedeelte. Samen met Arjan Schouten heb ik daar het circuit verkend en de lijnen uitgezet hoe we het beste konden rijden".

4e tijd in de kwalificatie

"We werden opgedeeld in twee groepen om de kwalificatietijd neer te zetten. In de groep waar ik reed was ik de beste, met nog 9 minuten voor het einde van de kwalificatie kwam er nog één overheen. Ik heb toen 5 minuten rust genomen en wist waar ik er nog wat uit kon halen. Dat is ook gelukt en zetten in totaal de 4e tijd neer met 1:20,365."

1e manche

"De start was slecht, stond in de verkeerde versnelling. We hadden wat ander tandwielen gezet en ik trok de motor op het achterwiel. Gebeurde niet helemaal wat ik wilde en was ik gezien. Mij conditie is goed dus ondanks de slechte start had ik er nog wel vertrouwen in. Het was gelijk vechten en sjorren om een plekje op te schuiven. Door wat valpartijen, je ziet dan de vermoeidheid toeslaat bij sommige rijders, lukte dat ook wel. Haalde er gewoon natuurlijk ook wel in. Achter me zat vooral Oege de Jong verschrikkelijk te duwen. De Jong is een man die heel veel ervaring heeft en al heel lang meerijdt met de SuperMoto. Toch kon ik hem voorblijven tot ik zelf onderuit ging. Die Oege is er één die heel laat remt en daar ging ik in mee. Remde te hard op het voorwiel en die sloeg er onder vandaan. Gelukkig had ik een aardig gaatje naar de vierde plek. Motor sloeg af en normaal moet je hem dan in z'n vrij zien te krijgen maar dan ben je ook gezien. Met de koppeling in een warme start en dat lukte en kon ik nog net voor de nummer 4 op dat moment in de race, Marco Jansen terug de baan op. Die derde plaats heb ik niet meer weggeven."

 

coureur

land

merk

1

Renzo van den Hoek

NL

KTM

2

Oege de Jong

NL

KTM

3

John Mooiman

NL

KTM

4

Marco Jansen

NL

Honda

5

Jan Schrauwen

NL

Husqvarna

 

2e manche

"Ook in de 2e manche was de start niet echt goed weer als 6e of 7e de bocht in. Moet nog erg wennen aan de tandwielverhouding die ik er nu op heb. Als ik eenmaal opgang ben gaat het wel maar trok de motor weer een beetje op zijn achterwiel. Daarna was het vechten en een inhaalrace om weer een goede positie te krijgen. Die Oege de Jong rijdt zulke mooie lijnen die kwam ik gewoon niet voorbij en moest op de tafel (springgedeelte red.) ook Cees de Haan voor laten gaan. Die tafel in Lelystad is niks voor mij. Op een gegeven moment reed Cees Haan ook nog op de 2e plek en op dat moment was ik van het podium af. Toen Oege de Jong die tweede plaats weer terugpakte stond ik weer op nummer 3. Ik heb er toen voor gekozen om gecontroleerd uit te rijden omdat er niet meer inzat dan plaats 3 hoe hard ik ook zou gaan. Maar meer dan tevreden dit had ik wel gehoopt maar nooit verwacht. Een gigantisch gevoel, nog nooit meegemaakt zo'n goede klassering."

 

coureur

land

merk

1

Renzo van den Hoek

NL

KTM

2

Oege de Jong

NL

KTM

3

Cees Haan

NL

Honda

4

John Mooiman

NL

KTM

5

Nico Noordergraaf

NL

KTM

 

John ging toch nog met gemengde gevoelens naar het podium. Een crash bij de interklasse eindigde in een ernstig ongeval waardoor de race werd stilgelegd. Ook nog een coureur waar hij na zijn race nog mee had staan praten. Voor de race van John had het allemaal geen gevolgen. In het klassement om het ONK SuperMoto heeft John nu 179 punten behaald. Maar 21 punten minder dan de man op de eerste plaats, Renzo van der Hoek uit Hoogvliet. Rozenburger Nico Noordergraaf vinden we terug op plaats 7, met 167 punten. Voor John Mooiman een geweldig begin van een nu al mooi seizoen, 3e plaats in Lelystad.

Eind stand Lelystad

 

Startnr.

coureur

Pnt. totaal

1e m.

2e m.

1

240

Renzo van der Hoek

200

100

100

2

161

Oege de Jong

190

95

95

3

202

John Mooiman

179

91

88

4

369

Cees Haan

176

85

91

5

123

Marco Jansen

173

88

85

6

287

Ysbrand Klaas Bergsma

168

84

84

7

246

Nico Noordergraaf

167

81

86

8

210

Jules Thijssen

166

83

83

9

269

Tom Rutten

160

78

82

10

335

Allard Kerkhoven

160

80

80

 

 

 

Foto's met dank aan Tamara Mooiman

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .