De lekke band in Zelhem in de tweede wedstrijd van het ONK SuperMoto loopt als een rode draad door dit seizoen. John Mooiman zakte na de 3e plaats in de openingswedstrijd in Lelystad, ver terug in het klassement. In wat John toch wel een beetje als zijn thuiswedstrijd ziet, Rockanje, maakte hij alweer wat plaatsen goed. De top vijf is nog ver weg dus voor John nog werk aan de winkel. Nu staan eerst de wedstrijden in het Belgisch Kampioenschap voor de deur, waar John ook aan de start zal verschijnen.

Hij zal zeker voor een goede dagklassering gaan, maar alles is gefocust op Boekel waar John weer verder kan gaan met de inhaalrace. Terug de top tien in of misschien wel weer een plaats tussen de beste vijf bij het ONK SuperMoto.

Belgisch Kampioenschap

"Het is allemaal een beetje nieuw voor me. Ik heb nog nooit aan wedstrijden in België meegedaan. Hoe het allemaal gaat moeten we zien. Voor het totaalklassement van dat kampioenschap kan ik niet meedoen. Voor de Belgian Cup worden er ook in Nederland wedstrijden gereden gelijk met de wedstrijden voor het ONK. Natuurlijk ga ik voor dat klassement. Ik had me ingeschreven om die wedstrijden als een training te zien maar nu ze voor de deur staan is ga ik toch proberen een hoge klassering in het dagklassement te behalen. Zal niet meevallen omdat er hele goede rijders aan de start komen. Een uitdaging om te kijken hoe we er voor staan. De top van het ONK SuperMoto zal zeker ook in België aan de start staan. Renzo van der Hoek (de leider in het ONK red.) zal er zeker staan en ook Mark van Eindhoven (3e in Rockanje red.) zal er zijn. Oege de Jong twijfelde nog maar het zal zeker niet makkelijk zijn om voorin mee te rijden. Ik dacht niet dat Nico Noordergraaf (Rozenburger red.) ook naar Florennes gaat."

Vier wedstrijden op rij

"Er staan nu een aantal weken wedstrijden op het programma. Zondag (15 juni) beginnen we in Florennes. De week er na (22 juni) staat Dison (Bilstein)op het programma en een weekje later Francorchamps. Op 6 juli gaan we dan naar Boekel in Nederland, de volgende wedstrijd in het ONK SuperMoto. Daar moet ik weer goed presteren om in ieder geval weer wat van het verloren terrein goed te maken. Dat wordt een heel belangrijke wedstrijd en daar werk ik nu naar toe. Maar eerst een paar weekjes België, goed voor het ritme."

Weer meer krachttrainingen

"Ik ben op de sportschool in Maassluis gestopt met krachttrainingen. Elke keer met de pont was toch een gedoe. Ik ga nu naar Boddy Action XL in de Emmastraat. De krachttraining had ik een beetje laten schieten maar toch wel belangrijk. Ik hoop het bij Boddy Action XL weer op te kunnen bouwen. Ga regelmatig zwemmen en op de mountainbike. Ben ook nog wezen crossen, dat was ook wel best pittig. We waren met een aantal SuperMoto rijders op de crossbaan van Neerijnen bij Zaltbommel. Natuurlijk de hele tijd door het zand aanslag op je conditie. Maar wel een leuke training."

Voor John Mooiman drukke weken. Vanaf Florennes ook met een nieuwe helm, shirt en een nieuw motorpak. Tussendoor ook nog het onderhoud aan de motor er gaat ook wel eens wat kapot. Zoals een deze week de demper die dan nog even vernieuwd moet worden of als het nog mogelijk is gerepareerd. Maar vrijdag gaat John weer met de caravan op pad dit keer naar België dicht bij de grens met Frankrijk. Op het circuit van Florennes ligt de volgende uitdaging van John Mooiman. Hij zal strijden om de dagprijzen, in het ritme blijven en alles met in het achterhoofd de race op 6 juli in Boekel. Daar moet de achterstand op de top vijf van het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto kleiner worden.

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .