De voorbereiding op zijn eerste wedstrijd in België was niet optimaal voor Rozenburger John Mooiman die in de SuperMoto klasse uitkomt voor het team van AS Racing. John Mooiman wordt dit seizoen gesponsord door A. Schouten Dienstverlening uit Noord Holland en met de tak AS Racing levert het bedrijf promotiemateriaal, stickersets, shirts tankpads milieumatten. Arjan Schouten was zelf jarenlang als coureur op de circuits en nu naast sponsor van John Mooiman ook begeleider van de Rozenburger.

 

Voorbereiding niet optimaal

"Het was allemaal een beetje gehaast en er moest op het laatst nog veel gebeuren", vertelde John Mooiman over de voorbereiding van zijn eerste race in België. "Moest mijn pak en helm ophalen had nog een kapotte uitlaat en moest nog een halve dag werken. Ik kon pas vrijdagavond om 10 uur op weg naar Florennes, toch zo'n slordige 300 kilometer met ook nog eens een heel stuk over binnenwegen waar het aarde donker was. Kwam pas om 2 uur op de plaats van bestemming aan. Gelukkig had Renzo van der Hoek (de leider in het ONK Supermoto en vorig jaar teamgenoot van John Mooiman red.) een plaatsje vrijgehouden. Mijn hoofd zat vol en was zeker niet in goede doen. In de training op zaterdag was dat al te merken. Kreeg nog wel wat tips van Marcel van Drunen waar ik mijn voordeel mee kon doen. Later ging het wel iets beter maar ik merkte gewoon dat het niet goed zat."

Kwalificatie liep niet lekker

"Ik was behoorlijk ziek zondag tijdens de kwalificatie. Ik kwam niet in mijn ritme en snelle tijden zaten er niet in. Gewoon gaar last van mijn hoofd ik was er niet bij, het lukte niet en daardoor moest ik in de B-groep starten. Balen natuurlijk je komt voor het hoogste en dan starten in de B-groep. Maar moet wel zeggen die Belgen gaan loeihard. Er zitten toch nog wel wat seconden tussen de top 10 en hoe ik rond reed."

Uitgevallen in de 1e manche

"Ja en ingemaakt door een meisje (Laura Dubois eindigde 3 keer voor John Mooiman red.), kan je slechter beginnen. In de 1e manche rijden we het off-road gedeelte in en een rijder, weet even niet wie het was, zet de motor zo voor me en ik klap er vol in. Remhandel gebroken en liep de olie over de uitlaat dus lekker veel rook. Maar kon niet meer remmen en moest er wel vanaf. Terwijl ik naar de kant ga, loopt ook mijn band nog eens leeg, dus het was klaar. Lag net op een vijfde plaats. Gelukkig kreeg ik wat hulp. Mark van Eindhoven had nog een binnenband en ben geholpen met een bandenwissel. Renzo zijn vader heeft mijn rem weer gemaakt dus geweldig veel hulp gekregen."

2e en 3e manche

"De 2e manche had ik een slechte start en kon ik met een mooie inhaalrace tot de vierde plaats komen. In de 3e manche had ik een wereldstart kon vier plaatsen inhalen. Had tijdens de race mooie gevechten met Dennis Keerman die uiteindelijk 3e werd. Twee 4e plaatsen maar de top in België is voor mij nog niet inzicht. Wil zeker niet alles afdoen met dat ik niet fit was, maar speelde wel mee. Maar die Belgen gaan hard er zitten een paar dwazen bij."

Voor John Mooiman een leerzame eerste wedstrijd in België die uiteindelijk wat minder verliep, alhoewel 4e in de B-groep in de België Cup een prestatie is die vermeld mag worden. Voor John een training maar het komende weekend een nieuwe kans. Dan is de race in Bilstein. Voor John Mooiman een nieuwe kans om te proberen in de A-groep terecht te komen. Of een mooie prestatie te leveren in de B-groep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flimimpressie met dank aan Bryan van der Hoek

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .