Rozenburger John Mooiman lijkt op tijd in een supervorm voor de wedstrijd in Boekel voor het ONK SuperMoto. Afgelopen zondag startte John Mooiman voor zijn 3e wedstrijd in Spa-Francorchamp, die hij reed voor de Belgian Cup. De Rozenburg had een super dag in Spa en klom in de Belgian Cup van plaats 30 naar plaats 18 en dat terwijl de wedstrijden die in Nederland worden gereden tijdens het ONK voor John Mooiman meetellen voor het voor het Open Nederlands Kampioenschap en niet voor de Belgian Cup. De Belgen rijden voor de Begian Cup ook mee in wedstrijden tijdens het ONK in Nederland.

 

Trainen met Renzo van der Hoek

"Renzo (van der Hoek red.) en ik waren op donderdag al naar Spa gereden. We hebben samen lekker wat kunnen trainen, maar ik ben ook veel bezig geweest met de afstelling van de schokdempers en vering. Op vrijdag waren ook Wouter Straver en Nico Noordergraaf in Spa. Hebben we met de Hollanders lekker kunnen trainen. Was niet alleen gezellig maar ook veel ervaring op gedaan. In de training op zondag ging het heel goed. Het was droog in tegenstelling tot de wedstrijden waar het behoorlijk nat was. Ging perfect en reed een 5e tijd. In de kwalificatie ging het wat minder. We waren met slicks de baan opgegaan en toen begon het te regenen. Er ging er één verschrikkelijk onderuit en we kregen de rode vlag. Gelijk de regenwielen gestoken. Waren niet de allernieuwste en niet helemaal de grip die ik wilde hebben. De kwalificatie werd ik ergens tussen 20e en 24e plaats, moest me even omstellen op de regen. Na de training moesten we nog wel wat sleutelen. Vlotter van de carburateur bleef hangen. Het was door de regen behoorlijk blubberig en daar moet een korreltje tussen de vlotter zijn gekomen. Gelukkig had Arjan Schouten (teamleider/begeleider van AS Racing red.)snel door wat er aan de hand was en was het euvel weer snel verholpen."

1e manche

"Start was weer goed, net als vorige week in Bilstain, maar ging toch nog een keer onderuit. Voor me vielen er twee en dat zag ik te laat, wilde er omheen en kwam uit het spoor in de blubber en daar lag ik. Het stuur klapte tegen mijn bovenbeen en daar heb ik nog wel last van. Voor ik onderuit ging lag ik voor Renzo (Van der Hoek de nr. 1 in het onk supermoto red.). Door de val verloor ik wel weer wat plaatsen maar kon toch weer terug komen tot het achterwiel van Renzo. Uiteindelijk werd ik elfde in de eerste manche. Best wel tevreden nadat oponthoud moest ik toch bijna een halve baan goedmaken op Renzo. Tenslotte kwam ik nog aan zijn achterwiel, heb behoorlijk moeten duwen. "

 

 

 

 

2e manche / Superfinale

"De starts verlopen op dit moment wel lekker en kon er gelijk een groot aantal inhalen. Kon opklimmen naar plek negen. Lang in gevecht geweest met Cees Haan, kon ik net niet inhalen, wedstrijd was een ronde te kort. Misschien had het me dan nog wel gelukt. Maar een prima 9e plaats, was er zeker tevreden mee. 's Avonds om half acht mocht ik starten in de superfinale tussen de echt grote jongens. In de finale werd ik 19e van de 30 rijders en op plaats zes van mijn eigen klasse de nationale (reden ook inters mee een klasse hoger). Was een super weekend kijken of we dat in Boekel door kunnen zetten."

Zondag gaat het Nederlands Kampioenschap voor de SuperMoto weer verder in Boekel. Daar moet de Rozenburger zich terugvechten in de top van het klassement. De afgelopen weken waren goed voor John Mooiman en de wedstrijden om de Belgian Cup waren een goede voorbereiding voor het ONK. Of er na een goede generale een mooie uitvoering komt zal Boekel moeten uitwijzen. John Mooiman heeft er vertrouwen in en toen we over Boekel spraken was de Rozenburger vol vertrouwen. Blijft natuurlijk jammer van die lekke band in Zelhem maar 'Gemorst water krijg je nu eenmaal niet terug in de emmer' en zal John Mooiman dat smetje zelf moeten wegwerken. Trainingsmaatje Renzo van der Hoek start in Boekel als koploper in het voorlopig klassement. Van der Hoek lijkt op weg naar een geweldig kampioenshap en is de te kloppen man. Afgelopen weekend in Spa-Francorchamp kon John Mooiman de Hoogvlieter van het Rockanje Racingteam voorblijven. Maar ook Renzo van der Hoek zal vol gemotiveerd aan de start in Boekel verschijnen. Het wordt spannend in het Open Nederlands Kampioenschap SuperMoto waar ook Rozenburger Nico Noordergraaf weer aan de start zal verschijnen.

 

 

 

 

Flimimpressie met dank aan Bryan van der Hoek

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .