Het is een belangrijk onderdeel van het SuperMoto spektakel, maar het off-road gedeelte in Battice in België werd de 2e manche ingekort omdat er te veel coureurs onderuit gingen door de barre weersomstandigheden en daardoor spekgladde deel van het parcours. Routenier Oege de Jong liet bij de nationale klasse zien over welk een motorbeheersing hij beschikt. Hij won in Battice beide manches en deed goed zaken in het algemeen klassement. Bij de Inters won Kevin Vieilevoye, die een thuiswedstrijd reed, ook beide manches. Leider in het klassement bij de inters, Devon Vermeulen, stond in Battice niet aan de start, maar blijft eerste in het algemeen klassement.

Renzo van der Hoek

De Hoogvlietse coureur had wat moeite op het circuit van Battice, zeker onder de bizar slechte weersomstandigheden van afgelopen weekend in België. Een podiumplaats dit jaar was zeker niet de doelstelling en behoort ook nog niet tot de mogelijkheden voor Renzo, in zij eerste jaar bij de inters. Regen en blubber behoren ook zeker niet tot de favoriete omstandigheden van de Nederlands kampioen van vorig jaar in de nationale klasse. "In de ochtend was het erg glad, bijna niet te doen", vertelde Renzo over de wedstrijden op het circuit van Battice. "Ik heb van alles geprobeerd om snel door het off-road te kunnen, staan, zitten, naar achter leunen, veel gas geven of heel weinig. Maar niks hielp, ik gleed alle kanten op en ik gebruikte mijn voet als derde wiel om niet te vallen. In de eerste manche was het nog steeds glad en ze hadden de euro's en de inters samengevoegd. Daardoor moest ik van de 12e plek starten. Het was daar heel moeilijk inhalen en ik ben ook nog twee keer gevallen door de gladheid. Voor de 2 manche hadden ze de baan ingekort omdat daar te veel rijders vielen door de gladheid en dat stuk wilde ook niet opdrogen. Het ingekorte circuit was al wel een heel stuk droger dus het was gelijk een stuk beter te doen. De rondetijden gingen met minuten omlaag. In de superfinalen moest ik van plek 32 starten en ben ik naar plaats 17 gereden."

Renzo werd in de 11e manche 10e en in de 2e manche eindigde Renzo op plaats 11. In de super finale kwam Renzo als nummer 9 over de meet. Resultaten in zijn klasse bij de inters. (De Inters en de Euro klasse reden in de zelfde wedstrijd waardoor het klassement na de wedstrijd moesten worden gescheiden red.)

Bryan van der Hoek

Bij de nationale klasse reed de 15 jarige Bryan van der Hoek mee. Maar het was in die klasse de wedstrijd van good-old Oege de Jong. De Fries won beide manches. De leider in de nationale klasse Maikel van der Zanden werd 3e in het dagklassement. Voor Bryan weer een mooie ervaring en een super B-finale. "Op zaterdag kon je 3 keer trainen. De 1e keer was het redelijk te doen maar de 2e en 3e keer moest je met 2 benen naast je motor en dan ging je een beetje vooruit in het off-road en het was heel erg glijden. Zondag was het in de training ook super glad. In de 1e manche ging het al iets beter want toen was er één wat droger spoor. In de 1e manche toen wilde ik over een bult maar lagen er een paar rijders voor de bult. Hierdoor haalde ik de bult niet en toen moest ik heel erg 'kl.....e' (lees ploeteren red. ) om mijn motor er uit te krijgen en kon ik langs de bult. De ronde er na lagen er weer een paar rijders voor de bult en hierdoor haalde ik net de bult en gleed ik boven op de bult uit. De 2e manche ging heel goed want alles was droog. Ik heb ook de B finale gereden en dat ging ook super !"

Bryan werd in de 1e manche 14e en in de 2e manche 16e. Uiteindelijk een mooie 15e plaats in het dagklassement bij de nationale in Battice. In de B-finale behaalde Bryan een prachtige 5e plaats.

De laatste wedstrijd van dit seizoen is in Lelystad op 25 oktober.