Voor Senna Pols stond zwemmen het afgelopen jaar een beetje op het tweede plan. Senna volgt een studie aan de PABO en haar toekomst zal meer voor de klas staan worden dan trainen in een zwembad. In het tweede jaar op de PABO zijn er veel tentamens die je moet halen om met de studie verder te kunnen. Natuurlijk trok het zwembad ook, wedstrijden en trainingen, maar de combinatie leek te zwaar. Senna overwoog zelfs met zwemmen te stoppen en vol voor de studie te gaan. Op dat besluit is ze teruggekomen en wil in ieder geval nog deelnemen aan het Nederlands kampioenschap in december 2017.

Lees meer: Topsport en studie een lastige combinatie

Senna Pols stond het afgelopen weekend aan de start van het ONK korte baan in Hoofddorp. Senna startte op haar specialiteit de 50 en de 100 meter schoolslag. Senna was naast een hoge notering in de ranglijst ook op zoek naar PR’s op beide afstanden. In dat laatst is de Rozenburgse niet geslaagd. Maar in Amsterdam tijdens de SwimCup krijg Senna nieuwe kansen. Daar zal ze zeker weer aan de start staan van de schoolslagnummers.

Lees meer: Senna Pols:”Ik ben niet ontevreden over mijn prestaties”

Senna Pols wil zeker op niveau blijven zwemmen, en staat dan ook aanstaand weekend aan de start op het Nederlands Kampioenschap korte baan. De Rozenburgse zal starten op de 50 en 100 schoolslag, haar specialiteit. Senna studeert aan de Pabo en wil uiteindelijk voor de klas staan. Een zware opgave om dan ook nog op topsportniveau te blijven presteren. Een uitdaging die Senna vooralsnog niet uit de weg gaat.

Lees meer: Senna Pols aan de start op het NK zwemmen

Het was voor de 3e keer dat in het Amsterdamse Sloterparkbad de Speedo Fast Water Meet werd georganiseerd door De Dolfijn uit Amsterdam. Een sprinterfestijn waar Rozenburgse zwemster Senna Pols op 4 afstanden aan de start stond. Het was voor Senna de laatste grote wedstrijd voor de vakantie. Een wedstrijd waar ze nog een alles gaf om haar persoonlijke records te verbeteren zeker op de schoolslag, haar specialiteit.

Lees meer: Senna Pols pakt een 3e plaats op de 100 schoolslag tijdens de Speedo Fast Water Meet

Afgelopen donderdag was de allerlaatste training in zwembad de Zeehond. Rozenburgse Senna Pols kwam als laatste uit het water en kijkt toch wel uit naar haar nieuwe trainingscenter De Rozenburcht. De Zeehond gaat dicht en De Rozenburcht open, Rozenburg is een mooi sportcentrum rijker. Misschien vreemd niet meer naar de Zeehond en wennen aan de Rozenburcht. Maar water is water heeft Senna ons ooit verteld, maar ze kan toch niet wachten op haar nieuwe trainingslocatie.

Lees meer: Senna Pols:"Ik hoop dat ik in het nieuwe net zoveel plezier zal hebben dan in het oude"

Het afgelopen NK/Swim Cup in Eindhoven was voor Senna Pols niet haar beste wedstrijd. Maar ze zeker erg positief over het eerste half jaar van 2016. Senna heeft veel PR's verbeterd en met haar club Scom/De Zeehond gepromoveerd naar B- categorie van de landelijke zwemcompetitie. Voor haar club Scom/De Zeehond heeft ze alle wedstrijden aan de start gestaan. Hoe de planning er verder uit zal zien is nog niet helemaal duidelijk. Ze wil naar de Pabo opleiding en of dat nog langer te combineren is met de zwemsport?

Lees meer: Moet Senna Pols een keuze gaan maken

Senna Pols stond afgelopen zaterdag tijdens de KNZB Challenger in Dordrecht aan de start van de 100 meter schoolslag. De wedstrijd in Dordrecht was een prima voorbereiding op het NK/SwimCup in Eindhoven van begin april. De wedstrijden waren in het zwembad van MNC Dordrecht, een zwembad waar Senna een aantal jaren heeft getraind. "Ik zwem er graag en alles is daar natuurlijk vertrouwd en bekend. Maar van de overstap naar De Zeehond heb ik zeker geen spijt. Ik heb het in Rozenburg erg naar mijn zin en de resultaten zijn op dit moment erg goed", vertelde Senna ons na de wedstrijden.

Lees meer: Twee keer een PR op de 100 schoolslag voor Senna Pols

Senna Pols presteerde op de eerste dag van het internationaltoernooi in Den Haag geweldig goed. Op de 50 meter schoolslag zwom zij een dikke PR in een 50 meterbad. Het was in Den Haag een sterk bezet toernooi waar ook de Nederlandse top aanwezig was en met veel buitenlandse deelnemers. Op de tweede afstand die Senna zwom, de 100 school, waren de prestaties minder. Door een te snelle start, die snelheid kon ze gedurende de race niet kon volhouden, kwam Senna niet verder dan een 15 plaats op die afstand.

Lees meer: PR voor Senna Pols tijdens The Hague Grand Prix

Afgelopen weekend waren er limietwedstrijden in Eindhoven. Limieten die behaald moeten worden om in april te kunnen deelnemen aan de Swim Cup / NK, ook in Eindhoven. Senna Pols had de limieten voor deelname aan dat Nederlands kampioenschap al eerder gehaald. Maar in Eindhoven zwom ze meer dan goed. Op de 50 meter schoolslag de 3e tijd en op de 100 meter schoolslag de snelste van het hele gezelschap.

Lees meer: Senna Pols snelste op de 100 schoolslag in Eindhoven

Senna Pols was tevreden over de tijden die ze heeft gezwommen tijdens de Swim Cup in Amsterdam. Afgelopen ONK korte baan in Tilburg zwom ze nog in de B-finale en behaalde 13e plaats. Dat is voor zwemmers en zwemsters op een sterk bezet internationaal toernooi een stuk lastiger. Natuurlijk mooi en een ervaring om tussen de internationale toppers te staan. Maar een finale plaats is veel moeilijker bereikbaar voor de atleten die net tegen de top aanzitten.

Lees meer: Senna Pols:"Al bijna 2 seconden sneller dan vorig jaar rond deze tijd"

Bij de jeugd was Senna al eens bij de top van Nederland maar bij de senioren kwam ze tot nu toe steeds iets te kort. Maar na het Nederlands kampioenschap van afgelopen weekend in Tilburg heeft de Rozenburgse zwemster weer de aansluiting bij de beste van Nederland op de 100 meter schoolslag. Met een evenaring van haar persoonlijk record een topprestatie die Senna in Tilburg in de B-finale bracht. Met een 5e plaats in die B-finale en in de totaalstand een 13e plaats kan Senna terugkijken op een meer dan geslaagd ONK korte baan in Tilburg.

Lees meer: Senna Pols sluit aan bij de top van Nederland op de schoolslag

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .