De 29e Ster ZLM Toer GP Jan van Heeswijk was misschien wel een wedstrijd om de sprinters te testen voor het Nederlands Kampioenschap of voor anderen teams wellicht een test voor de Tour de France. Wesley Kreder eindigde als 23 in het algemeen klassement. Niet een wedstrijd waar hij zich echt kon laten zien. Natuurlijk was de ZLM Toer er één waar, op de koninginnenrit in de Belgische Ardennen na, gewerkt moest worden voor de sprinters.

En zelfs de rit in de Ardennen was er één waar de tijdsverschillen van de eerste 50 bij de aankomst binnen een minuut bleven. Maar waarom zou de kaart Wesley Kreder niet kunnen worden gespeeld. Of staat voor Wesley Kreder 28 juni in zijn agenda roodomrand. Wij herinneren ons de sprint van het NK 2014 waar Wesley gewoon derde werd, 2e in de massasprint achter Niki Terpstra.

40

Voor Wesley Kreder, die inmiddels niet meer in Rozenburg woont maar daardoor zeker onze sympathie niet heeft verloren, niet eens zo'n slechte wedstrijd. De belangen van onder andere neefje Raymond Kreder als sprinter moesten in de ploeg van Roompot worden verdedigd. De snelste Kreder in het peloton behaalde een 6e en 5e plaats in de 2e etappe naar Rosmalen en 3e etappe naar Buchten en zag in de slotrit op zondag naar Boxtel het sprinters feestje werd bedorven door de Ier Matthew Brammeier. De winnaar in Boxtel ging er in een alles of niets poging in de slotkilometers vandoor om nooit meer terug te keren. Zijn voorsprong aan de meet was 25 seconden. Dylan Groenewegen op een zesde plaats en Raymond Kreder op plaats dertien waren de best geklasseerde Roompot renners in Boxtel. Wesley Kreder kwam als veertigste over de meet in de zelfde tijd als de nummer 2 en de uiteindelijke winnaar van de 29e Ster ZLM Toer GP Jan van Heeswijk, André Kreipel. De sprinters in het team van Roompot zitten er steeds dicht bij maar op de echte knaller moet de Nederlandse ploeg nog wachten.

Wesley had een slechte proloog in de Ster ZLM Toer en verloor op 6.4 kilometer 46 seconden. Gedurende de volgende etappes klom Wesley Kreder op van de 129e plaats naar een 23e plaats in het algemeen klassement na vijf dagen ZLM Toer. De vorm is niet slecht vertelde Wesley halverwege de Ster ZLM Toer nog, maar buiten inzet voor de ploeg en een fraaie 12e plaats in Rosmalen (2e etappe), waar hij met materiaal pech op 15 kilometer voor de finish knap terug kwam in de kopgroep, ontbreekt ook voor Wesley nog steeds de kers op de taart.

Nederlands Kampioenschap op de weg

Vorig jaar een knaller op de uitslagenlijst van Wesley Kreder met een 3e plaats. In Oostmarsum moest hij alleen Sebastian Langeveld en Niki Terpstra voor laten gaan. Sebastiaan Langeveld was uit het zicht en had 33 seconde voorsprong aan de meet. En Wesley Kreder, zeg dan maar eens dat Wesley Kreder niet kan sprinten, werd tweede in de massasprint. Hoe ziet het er zondag uit? Beschermd renner of weer opofferen voor de ploeg. Kan Wesley Kreder de meer dan knappe prestatie van vorig jaar herhalen of zelfs verbeteren. De concurrentie is groot en het is een lange dag waar 253 km zal moeten worden gereden. Kilometers die op het einde zwaar zullen wegen. Vorig jaar had Wesley 1 maatje mee naar Drenthe, Marco Minnaard en reed hij voor Wanty - Groupe Gobert. Daar kon hij zijn eigen plan trekken. Dat zal op 28 juni anders zijn waar veel renners van Roompot Oranje Peloton aan het vertrek zullen staan en het ploegbelang zeker prioriteit zal krijgen.