De Bavelse berg was de scherprechter in de jeugdklassieker Breda Breepark Challenge. Een idee van Servais Knaven, ploegleider bij de wielerformatie van Sky en in 2001 nog winnaar van de klassieker Parijs-Roubaix. Een wedstrijd voor jeugdrenners en hoe jonger de renner hoe dichterbij de berg gestart wordt. Rozenburgers talent Boris Romers startte in Chaam voor een wedstrijd van 31 kilometer.

 Op zondagochtend werden de laatste kilometers nog verkend met de coach. Zeker de laatste 800 meter waar in een klim de Bavelse berg moest worden bedwongen. Het eerste stuk was steil met een stijgingspercentage van 4%. Daarna het steile middenstuk van 8,5% , vervolgens 200 meter vlak en na de laatste bocht nog 200m vals plat omhoog. Na de verkenning nog wat laatste tips van de trainers en daarna vertrok iedereen naar de startplaats voor de laatste voorbereidingen en het tekenen van de startlijst. Boris startte in Chaam voor een wedstrijd van 31 kilometer, de langste afstand van de dag. Een wedstrijd met veel uitlooppogingen, maar niemand kwam echt weg. Op de kasseienstrook ging het tempo wel de lucht in en zat Boris goed van voren. Kort erop was de eerste bergsprint, dus het tempo bleef hoog. In de laatste 4 km ontstond er toch nog een kopgroep van 8 man waar Boris Romers attent mee zat. Een uitlooppoging die niet tot aan de finish zou standhouden. Op 1,5 km voor de streep werden ze alsnog teruggepakt. Met een groot peloton de Bavelse Berg op onder aanvoering van niemand minder dan Bart Bronder, een renner die ook voor PRC Delta/Lindenloof uitkomt, die volle bak de heuvel op reed. Na het steile middenstuk viel het stil. Boris Romers op de tweede rij, wel aan de binnenkant, maar voor de laatste bocht naar links knalde hij er vandoor en ging als eerste de bocht door. Daarna was het volle bak en Boris reed de anderen uit zijn wiel met een machtsprint en kwam zo als eerste over de finish voor de Nederlands kampioen Mark de Groot en Stijn Hanegraaf.

Het was een prima weekend voor Boris Romers. Op zaterdag werd hij tweede in een massasprint in de Klompenronde van Honselersdijk. Zaterdag kwam Boris een half wiel te kort voor de overwinning. In Honselersdijk won Thomas Mijnsbergen en was de derde plaats voor Daniel Taki. Aankomende weekend staat voor Boris het criterium van Oosterhout op het programma.

Foto's met dank aan: Hans Roomers, Vizter en Perrie Vermulm