In het Overijsselse Genemuiden stond Boris afgelopen zaterdag aan de start van de 45e Omloop van Noord-West Overijssel. Een klassieker die bekend staat om de wind, een echte waaierkoers in het open- en vlakke landschap. De editie 2017 was anders, er stond bijna geen wind en werd de koers gekenmerkt door zenuwachtig rijden en veel valpartijen.

Voor Boris was het vooral zaak om in de koers van voren te rijden om niet verrast te worden door valpartijen en renners die vanwege het hoge tempo gaten lieten vallen. Met 150 man over de soms smalle wegen werd er heel wat stuurmanskunst verreist. Valpartijen en afvallers waren er zaterdag genoeg en van de 150 gestarte renners kwamen er 110 over de streep. Boris was zelf minder tevreden over de uitslag van zijn eerste klassieker bij de nieuwelingen. Het was knokken voor een goede uitgangspositie en in de laatste kilometers kwam de Rozenburger niet lekker uit. Toch in de finale nog wat plaatsen weten op te schuiven beloond met een 22 plaats in de einduitslag. Het was een koers met veel tempo versnellingen en met over grote delen van de wedstrijd gemiddelden van 46 kilometer per uur. De uiteindelijke winnaar Olav Kooij kwam met een gemiddelde van 40.2 km/uur over de streep. Het Rozenburgse wielertalent lijkt zich thuis te voelen bij de nieuwelingen en we gaan zeker nog veel van Boris Roomers horen. PRC Delta was met zes renners afgereisd naar Genemuiden. Waarvan er 4 de finish haalde. Voor die 4 renners was het proberen om van voren te zitten op het moment dat het peloton het industrieterrein op zou draaien (laatste 5km). Roel van Sintmaartensdijk wist in de laatste 2 bochten goed naar voren te schuiven maar miste net het winnende wiel. Hij zou later naar een 13de plek sprintte. Koert van Oosten eindigde nog net in de top 15. Boris Romers werd keurig 22ste en Arjan Boshoven helaas net buiten de eerste 30 werd 31ste. Voor Boris een andere koers dan verwacht doordat de wind weg bleef. Maar voor Boris Romers in zijn eerste klassieker een prestatie van formaat.

Zaterdag Zuiderzeeronde

Zaterdag 8 april 2017 staat Boris Romers aan de start van de Zuiderzeeronde een koers met start en finish in Dronten. Een wedstrijd over 90 kilometer waarin de wind weer vrijspel kan hebben.

Uitslag Omloop NWO

plaats

naam

vereniging

tijd

1

Olav Kooij

Youn Talents Cycling

1:56.25

2

Sebastien van Poppel

BC team Acrog Balen

1:56.26

3

Casper van Uden

Team Jong Wielertalent

1:56.27

13

Roel van Sintmaartensdijk

PRC Delta

1:56.39

15

Koert van Oosten

PRC Delta

1:56.44

22

Boris Romers

PRC Delta

1:56.52

31

Arjan Boshoven

PRC Delta

1:57.00

De koers gaat van Dronten naar Lelystad en via Biddinghuizen terug naar Dronten waar nog 3 plaatselijke ronden zullen worden gereden. Voor Boris die met nog 5 andere renners van PRC Delta aan de start zal staan weer een koers om van voren te zitten om niet verrast te worden door breuken in het peloton of valpartijen.

Foto's: Archief sportenrozenburg