Het waren 5 etappes in 3 dagen in Denenmarken tijdens de Tour de Himmelfart. Rozenburger Boris Romers stond aan de start in een ploeg van PRC Delta samen met Bart Bronder, Gabriel Melching en Koert van Oosten. Aan het vertrek van de etappekoers 110 deelnemers uit meerdere landen. Niet alleen rijden voor de eigen prestatie maar ook voor het ploegbelang. Nadat ploeggenoot Koert van Oosten de eerste etappe won moest de gele trui worden verdedigd.

De gele trui

De eerste etappe over 49 km over en glooiend parcours met een lastige klim. Boris eindigde op een 19e plaats waar ploeggenoot Koert van Oosten won. De positie van Koert moest worden verdedigd en reed Boris geheel in het belang van de ploeg. Vooral de tweede dag was het de gele trui behouden. Boris voerde die taak heel goed uit, hij haalde alles en iedereen terug, hierdoor kon Koert zich goed in het peloton handhaven. In de laatste ronde kwam Koert als een duveltje uit een doosje en won weer! Boris eindigde ondanks al het werk toch nog netjes op plaats 10.  Bart reed een sterke koers en eindigde netjes in het peloton op plaats 45, ook bij Gabriel ging het stukken beter dan in de ochtend etappe, plek 89. Klassement na dag 1: Koert van Oosten op plaats 1, Boris Romers op plaats 13, Bart Bronder op de 59e plaats en Gabriel Melching op plaats 92.

Rijden om het GEEL in de ploeg te houden

Dag 2 in de ochtend etappe 3: tijdrit van 12,8 km: uitslag 82e plek Gabriel Melching, 70e plek Bart Bronder, plek 10 was voor Koert van Oosten. Een goede tijdrit, maar helaas niet genoeg om het geel te behouden. Boris Romers reed een sterke tijdrit, hij werd vierde, Op 10 sec. van de winnaar….. Boris kon door zijn goede tijdrit ook een sprong maken in het klassement, van plaats 13 naar de 7e plaats in het algemene klassement. Hij had de snelste tijd bergop in de tijdrit, hierdoor de maximale punten voor het bergklassement. In de vierde etappe een omloop van 6,1 km (totaal 5 rondes) werd het een massasprint. De koers zat op slot, wel nog in de aanval gegaan, maar helaas zonder succes. Boris 19e, Koert 23e, Bart 26e en Gabriel 82e. De ploeggenoten van Boris Romers reed Bart Bronder goed van voren en Gabriel Melching reed de koers goed uit in een achtervolgende groep! Klassement na dag 2: Koert 2, Boris 7, Bart 55 en Gabriel 89

De Koninginnenrit

Dag 3: de koninginnenrit, 88 km, 6 rondes met in elke omloop een pittige klim. Wat een strijd, Koert nam in ronde 1 al initiatief door heuvel op te demarreren. Er konden er slechts 4 volgen, toch werden ze teruggepakt en zo verliep het de hele koers. De deur stond van achter wagenwijd open, uiteindelijk bleef er een groep van 35 man over die streed om de dagwinst en de eindwinst in het klassement. Koert en Boris hebben gestreden voor wat ze waard waren en hadden tot 1 ronde voor het einde alles onder controle. Vlak voor de laatste ronde was er toch een ontsnapping. 3 man bleven weg. Waardoor het klassement toch nog op zijn kop ging. Boris werd 9e in de etappe, Koert 24e, Bart 40e en Gabriel 67e.

Het eindklassement: Koert van Oosten op plaats 4, Rozenburger Boris Romers op plaats 8, Bart Bronder op plaats 42 en Gabriel Melching op plaats 67, Anders Toft Nielsen won uiteindelijk het eindklassement! Door zijn eerste plaats berg op bij tijdrit eindigde Boris Romers op de derde plaats in het algemeen bergklassement.

Foto’s: Met dank aan René van Oosten.