Maaike de Waard zal op het NK lange baan in Amersfoort starten op de 50 en 100 rugslag en op de 50 vlinder. Na het NK staan nog wedstrijden in Italië, een trainingskamp in Hongarije om vervolgens aan het EK in Glasgow deel te nemen.

Dit weekend staat er in Amersfoort het Open Nederlands Kampioenschap op het programma. Voor Maaike de Waard, die veel op duur (langere afstand) heeft getraind, kijken waar ze nu staat en natuurlijk met als doel van een podiumplaats.

“Ik ben nu onderweg naar Amersfoort, om daar vrijdag, zaterdag en zondag mee te doen aan het NK lange baan. Ik zwem vrijdag de 50 rug, zaterdag de 100 rug en zondag 50 vlinder. In de trainingen heb ik getraind op duur, voor de 100 meter rug, dus ik ben wel benieuwd hoe dat gaat. Ik zou het fijn vinden als ik weer iets sneller zwem dan in de voorgaande wedstrijden, dat er een stijgende lijn in zit. Na het NK, gaan we 27 juni naar Italië en zwemmen dan in Rome de “Sette Colli”, een internationale wedstrijd. Dat is wel in een buitenbad, (op de rug wat lastiger, geen oriëntatie van een dak die voor de rugslag erg belangrijk is) maar wel weer leuk! Daarna nog 2 weken trainen in Eindhoven en 15 juli vertrekken we dan naar Gyor (Hongarije) voor trainingskamp en daarvandaan gaan we dan op 29 juli naar Glasgow. Dan trainen we daar nog wat en op 3 augustus start het EK.”

Maar eerst het Nederlands kampioenschap lange baan waar Maaike aan de start staat van haar sterkste nummers. Op vrijdag start Maaike in serie 7 en heeft de snelste inschrijftijd. Of dat een garantie is voor het podium, we verwachten het wel.