Maaike de Waard heeft een geweldig toernooi tijdens de Swim Cup in het Bosbad in Den Haag gezwommen. De Rozenburgse heeft de limiet op de 50 rug voor het WK behaald in Zuid-Korea behaald en als ze aanstaand weekend bij de snelste twee op die afstand blijft gaat ze weer de strijd aan met de allerbeste van de wereld.

We hadden contact met Maaike tussen de twee Swim Cup wedstrijden door. Afgelopen weekend in Den Haag en aanstaand weekend in haar thuisbad in Eindhoven. In Den Haag was het crescendo: Limiet voor het WK lange baan op de 50 rug; Twee maal een PR op de 100 rug; Meet record 50 rug en winnares op dat nummer. Maar wat vindt Maaike daar zelf van.

“Ik kijk zeker tevreden terug op de Swim Cup Den Haag. Limiet op de 50 rug maar ook het pr op de 100 rug ben ik heel erg blij mee. Van tevoren wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. De trainingen gingen de laatste week wel lekker, maar dat zegt niet altijd alles.”

Kan je zo snel achterelkaar weer helemaal opladen voor een toernooi?

“Ja hoor, opladen voor de Swim cup Eindhoven gaat helemaal goed komen, je wil toch altijd iets harder zwemmen dan dat je al gedaan hebt
(dikke smile) en het is wel lekker zo’n thuiswedstrijd!”

De limieten staan scherp zie je toch nog mogelijkheden?

“De WK limiet op de 50 vlinder staat boven mijn pr (25,85 , 25,91=limiet), en dit zou er eigenlijk wel in moeten zitten, alles moet alleen wel kloppen in de race en dat deed het nog niet helemaal (goede start en precies uitkomen bij de finish bijvoorbeeld). De 100 rug limiet staat scherp, maar het doel is gewoon daar zo dicht mogelijk in de buurt te komen”, oogt Maaike ontspannen en met een dikke knipoog laat ze onze redactie in het ongewis wat er misschien nog mogelijk is. “Er mogen op elke afstand maar 2 mensen naar de WK dus je moet altijd zorgen dat je bij de snelste 2 zit, natuurlijk wel de limiet halen anders gaat het over.”

Het toernooi in Eindhoven begint op vrijdag en kent niet zoals in Den Haag een afwijkend schema. Maaike start op de 50 en 100 rugslag, de 50 vlinderslag en de 50 vrije slag. Op dat laatste nummer startte Maaike ook in Den Haag en behaalde de B-finale (plaats 8 t/m 16, als 11e) Maar liet die wedstrijd aan haar voorbij gaan, dat leverde een dagje extra rust op.

Foto met dank aan Kees-Jan van Overbeeke   …   www.zwemfoto.nu

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 16th. .