Na de Swimcup Eindhoven, waar Maaike in april  haar nominatie voor deelname aan het WK zwemmen in KAZAN nogmaals bevestigde, heeft Maaike zich in haar trainingen, vooral gericht op het maken van meters. Het WK in Kazan, Rusland, zal worden gehouden van 24 juli t/m 9 augustus. En na de trainingen staan nu ook wedstrijd als voorbereiding op dat WK op het programma.

 

Op dit moment is ze als lid van de Nationale zwemploeg ( 7 dames, 4 heren)  "on tour"en gaat ze deelnemen aan 3-tal internationale zwemtoernooien, ter voorbereiding op het WK in Kazan. Dit is een onderdeel van de trainingsopbouw, waarbij het doel is wedstrijd prikkels op te doen, race-ervaring op te doen, waarbij ze zich vooral richt op de 50 rug en 100 rug, nummers waarop ze van start gaat tijdens het WK. Een serie toernooien achter elkaar zwemmen, is voor Maaike nieuw, want meestal zitten er na een wedstrijd enkele weken training tussen, voor er weer een nieuwe wedstrijd op het programma staat. De Nationale zwemploeg is dit moment (begin juni 2015) in Frankrijk, om deel te nemen aan de Mare Nostrum wedstrijd teCanet en Roussilon.Zaterdag, 6 juni, staat de 50 rug op het programma, zondag 100 rug.

"Het is pittig",geeft Maaike aan." Er zijn meer dan 20 nationale selecties aanwezig, dus de concurrentie is groot. Maar ach.... dat is in KAZAN ook, dus gewoon zo hard mogelijk proberen te zwemmen".

 

 

Na het weekend vertrekt de Nationale zwemploeg, direct naar Barcelona, om daar woensdag en donderdag aan de start te staan. Het programma is daar andersom: dus woensdag 100 rug en donderdag 50 rug. "Het is wel wennen", zegt Maaike. "De wedstrijden vinden plaats in openluchtbanen, en dat heb ik nog maar 1 x eerder mee gemaakt; EJK Belgrado. Nadeel is dat je dan met rugslag geen richtpunt hebt op plafond of zo... dus goed midden in de baan blijven is al heel belangrijk voor een goede tijd". Het WK vind overigens wel weer plaats in een overdekte zwembad, dat is wel prettig voor de Rozenburgse topzwemster. Laatste races zwemt Maaike in Rome, Sette Colli-toernooi, op  13 en 14 juni. Daar gaat ze van start op 50 vlinder en 100 rug.

 

 

Foto's: Met dank aan fam. De Waard.