Voor Maaike de Waard is het toernooi Mare Nostrum begonnen. Een toernooi van drie wedstrijden in landen rond de Middellandse zee. De derde wedstrijd, in Monaco, zal de WK ploeg van de KNZB aan zich voorbij laten gaan. Daarvoor staat een deelname aan een internationale wedstrijd in Rome, Settecolli, op het programma. Afgelopen weekend was de start van de internationale trip in Frankrijk. Mare Nostrum is een prachtig toernooi met veel internationale deelnemers en niet de minste.

Voor coaches en zwemmers een prachtige geiligheid om voor het WK in 3 steden met deelnemers van internationale allure te kijken hoe de individuele zwemsters ervoor staan. Ook al staat Maaike in Monaco niet aan de start is ook het toernooi in Rome van 12 - 14 juni sterk bezet en kan ze zich meten met de besten.

Maaike haar deelname aan de eerste Mare Nostrum wedstrijd te Canet en Roussilon, is al weer achter de rug. Zaterdag, 6 juni, stond Maaike om 8.30 uur aan de start, als 1 van de 54 deelneemsters, bij de 50 m rugslag. "Het was niet mijn race",vertelde Maaike. "Ik pakte geen water, maakte daardoor te weinig snelheid." Ze eindigde als 13e  in de voorronde, maar daardoor mocht nog een keer starten in de B-finale. In de B-finale liep het allemaal een stuk beter en kon ze haar slag wel goed uitvoeren. Maaike won de B-finale en werd daardoor 9e overall en eindigde met een tijd van 28,87.

Zondag 7 juni kwam Maaike ook de eerste ronde door. Haar serie tijd was wederom goed genoeg, voor een plaatsje in de B-finale. In de middag liep het niet zoals ze wilde, werd uiteindelijk 16e overall, maar verbeterde toch haar tijd van de ochtend naar 1.03.76. "Beide tijden zijn wel boven mijn PR''s, dus komende wedstrijden heb ik een mooie uitdaging om deze weer te verbeteren". Vandaag (maandag 8 juni) vertrekt de zwemploeg per bus naar Barcelona, waar Maaike dan woensdag de 100 rugslag zwemt en op donderdag de 50 rugslag op het programma staat.

Voor Maaike een nieuwe ervaring 3 toernooien in korte tijd achter elkaar en ook nog 3 verschillende landen met de benodigde reistijd. Een mooie voorbereiding op het WK en een gelegenheid om zich te meten met andere toppers. Voor Maaike ligt de focus nu geheel op het WK in Rusland van 24 juli t/m 9 augustus 2015.

Muziek is voor Golden JOS (Jeugd Olympische Spelen) Girl  "de" manier van voorbereiding op haar race