Als de meeste van ons zich bezighouden met vakantieprikkelen is het voor de Rozenburgse topzwemster Maaike de Waard trainen, trainen en nog eens trainen. Immers binnen enkele weken is het WK zwemmen in Kazan, waar Maaike zal deelnemen op de 50 en 100 meter rugslag. Ook zal Maaike op de 4 X 100 meter wissel estafette Nederland vertegenwoordigen. Het komende weekend vertrekt Maaike met de selectie naar Mallorca voor de laatste voorbereidingen in aanloop naar het Wereld Kampioenschap in Kazan (Rusland) van 2 tot 9 augustus 2015.

 

Blijven werken aan de techniek

"Het was de laatste tijd vooral verder werken aan de techniek", vertelde Maaike ons een paar dagen voor het vertrek naar Mallorca. "Die techniek is ook zeker weer verbeterd. Afgelopen weekend hadden we nog wedstrijden in Alkmaar. Het ging op zich wel redelijk maar er is nog genoeg te verbeteren. In Kazan moet het allemaal perfect zijn voor een zo goed mogelijke race."

De ploeg die Nederland gaat vertegenwoordigen bij de WK zwemmen is nu definitief. Technisch directeur Joop Alberda maakte na de wedstrijden van Alkmaar de definitieve selectie bekend. “Ik ben trots op deze ploeg. We hebben een goede voorbereiding gehad met de trainingsstage in Belek en internationale wedstrijden in Amiens, Canet, Barcelona en Rome. De ploeg is fit en we liggen op medaille koers in zowel het open water zwemmen als het lange baan zwemmen. We gaan met veel vertrouwen naar Kazan”, vertelde de technisch directeur op de site van de KNZB.

De Nederlandse ploeg ziet er als volgt uit: Maarten Brzoskowski; Inge Dekker; Dion Dreesens; Femke Heemskerk; Ranomi Kromowidjojo; Maud van der Meer; Moniek Nijhuis; Joost Reijns; Sharon van Rouwendaal; Marrit Steenbergen; Kyle Stolk; Esmee Vermeulen; Sebastiaan Verschuren; Ferry Weertman en Maaike de Waard.

Vanaf Mallorca vertrekt de ploeg direct naar Rusland. "Op Mallorca zijn alle faciliteiten om goed voorbereid naar het WK te gaan. Op het WK ga ik voor een PR op de 50 en 100 rugslag. Ook bij de 4 X 100 estafette mag ik zwemmen", kijkt Maaike alvast vooruit naar het Wereld Kampioenschap. Na de successen tijdens de Jeugd Olympische Spelen in China staat Maaike nu tussen de absolute wereldtop. Voor de 18 jarige Maaike weer een nieuwe stap in haar prachtige zwemcarrière. Deelnemen aan een Wereld Kampioenschap is nu al een prestatie van formaat!