Vaak volgen we de wedstrijden van Maaike, zeker als de belangen groot zijn. Het EK in Londen of misschien wel de Olympische spelen van Rio, het zou zomaar kunnen dit jaar. Maar hoe komen sporters nu tot dergelijke prestaties daar gaan heel veel trainingsuren aan vooraf. Zeker ook voor zwemsters waar het heel vaak heel veel trainen is voor een paar honderdste van een seconde. Maaike is op dit moment in Thailand waar de temperaturen wat beter zijn dan in het kille Nederland en op haar vrije zondag verteld ze ons over haar belevenissen van de eerste week. "Er is niet zoveel gebeurd hoor", verteld Maaike nog. "Het heel veel trainen."

Trainingskamp Thailand week 1.                                                              

We gingen op 9 januari om 22.00 uur weg van Schiphol, en kwamen om 7.35 uur (6.35 Nederlandse tijd) op Dubai aan. We hadden 5 uur overstaptijd, dus tijd genoeg om even een landtraining te doen op het vliegveld. We vlogen weer om 12.45uur, naar Phuket waar we om 21.50 (15.50 Nederlandse tijd) aankwamen. Toen moesten we nog even met de bus naar het hotel, en toen gelijk naar bed om ze snel mogelijk aan het Thaise ritme te wennen.

We hebben hier eigenlijk gewoon hetzelfde aantal trainingen als in Nederland. (10 keer zwemmen, 6 keer landtraining en 3 keer krachttraining.). Tussen de trainingen door is het eigenlijk alleen slapen en wat aan school doen. Op de vrije (mid)dagen mogen we zelf kiezen wat we gaan doen.

Ik heb woensdagmiddag even wat aan school gedaan, daarna ben ik lekker bij het zwembad in de zon gaan liggen, en hebben we met een klein groepje 30seconds gespeeld. Het is alleen niet de bedoeling dat je de hele dag in het zonnetje ligt, want als je verbrand, kost dit erg veel energie, en die heb je juist nodig voor je trainingen.

Nu zit de eerst trainingsweek erop en hebben we 1,5e dag vrij. We zouden zaterdagmiddag naar Bond Island gaan, waar een James Bond film is opgenomen, maar dit ging helaas niet door, doordat het niet zo goed weer was. Maar toen hebben we gezellig een spelletje gedaan met een groepje en heb ik weer wat aan school gedaan. Vandaag (zondag) ga ik even goed aan de slag met school, en misschien nog even bij het zwembad in het zonnetje liggen.

Het was een goede eerste trainingsweek, eerst even wennen om weer in het buitenbad te zwemmen, dus eigenlijk de hele tijd met je gezicht in de zon.... en je hebt ook geen plafond waar je naar kan kijken als je rugcrawl zwemt dus je zwemt snel scheef, maar dat ging gelukkig na de eerste dag helemaal goed. Vandaag, zondag, nog even uitrusten en dan weer vol energie aan de 2e trainingsweek beginnen:)