Voor Robert de Korte is Spijkenisse een thuiswedstrijd en wil als het enigszins mogelijk is daar altijd starten. Ook afgelopen zondag op het Nederlands Kampioenschap RunBikeRun. Voor de wedstrijd gaf Robert al aan dat het heel moeilijk zou worden. Hij wilde er vol voor gaan maar de absolute top van Nederland stond aan de start. “Bij een triathlon is het eerst zwemmen en nu gelijk vol in het rood met lopen”, vertelde Robert voor de wedstrijd. “Het wordt vooral de schade beperken bij het eerste looponderdeel.”

In het algemeen klassement behaalde Robert de Korten een 16e plaats en in zijn categorie heren 20+ een 11e plaats. Het was een wedstrijd met de afstanden van 10 km lopen – 40 km fietsen – 5 km lopen. Prachtige weersomstandigheden en een parcours wat Robert goed kent. Aan de start naast Robert de Korte de beste duatleten uit Nederland op de korte afstand. Voor het publiek was het allemaal prima te volgen vanaf het wielerparcours van PRC Delta, tevens de thuisbasis van de triathlon vereniging Spijkenisse. Het fiets parcours was 20 km zodat de atleten twee keer een lus moesten maken langs het voedingskanaal en het publiek meer de wedstrijd kon volgen. Ook op het loopgedeelte, op het 400 meter lange wielerparcours, kwamen de atleten meerdere keren voorbij en was er zeker aan het talrijk opgekomen publiek gedacht. Op het eerste loopgedeelte was het de schade beperken, zoals De Korte voor de wedstrijd al aangaf. Robert de Korte kwam als 11e in zijn categorie in de wisselzone. Als tijdrijder kon de tegenwoordig in Spijkenisse wonende Rozenburger de 8e tijd laten klokken. Maar uiteindelijk moest hij toch genoegen nemen met die 11e plaats in de eindrangschikking. In het overallklassement was dat goed voor plaats 16.

Robert de Korte

“De eerste 2.5 km ging heel erg hard”, vertelde Robert vlak na de wedstrijd in Spijkenisse. “Ik zat er toen nog bij, maar het ging te hard en moest mijn eigen tempo oppakken. Op de fiets kwam ik onder het uur uit, met veel wind op de dijk was ik daar best tevreden over. Het ging verschrikkelijk hard de hele wedstrijd. Vooral met het laatste stukje lopen was het op. Er zat niet meer in. Maar hier stond ook de absolute top van Nederland aan de start. Ik ben erg blij met mijn prestatie ik dacht ergens rond de 12e plaats.”

Nils Pennekamp uit Castricum werd Nederlands Kampioen met op de 2e plaats net als vorig jaar Alexander Picard uit Chaam en voor Coen de Wit uit Arnhem was de bronzen medaille. De overwinning van de 29 jarige Pennekamp hing nog even aan een zijde draadje. Bij het binnenkomen van de 2e wisselzone kreeg de latere winnaar kramp en werd voorbij gelopen door Alexander Picard.

De Castricummer had 30 seconde nodig om de kramp weg te laten trekken en kon hij de inhaalrace inzetten. Uiteindelijk won Pennekamp met 34 seconde verschil en eiste toch nog de titel voor zich op. Voor Robert de Korte een prachtig resultaat alhoewel hij misschien graag in zijn achtertuin een Top Tien notering had willen behalen. In zijn klasse kwam hij daarvoor 30 seconde te kort.