Hoe ver we ook teruggaan in de historie van de zesdaagse heeft nog nooit een inwoner van Rozenburg aan het vertrek gestaan van de zesdaagse van Rotterdam of welke andere zesdaagse dan ook. Jammer nu toch dat Rozenburg tot Rotterdam is gaan behoren en dat Wesley Kreder bij de wielerkenners nog wel in één adem genoemd zal worden met de andere Kredertjes, neefjes van Wesley, die in Zevenhuizen wonen. Overigens ook de vorige woonplaats van Wesley Kreder. Het gaat dus nog wel even duren voor we door de luidsprekers 'Wesley Kreder Rozenburg' horen, maar we kunnen niet wachten.

 

Ook al liggen de belangen van Wesley Kreder eigenlijk op de weg kan de Rozenburger (wat schrijft dat leuk!) ook op de baan uit de voeten. Wesley Kreder bevestigde dat nog maar eens afgelopen NK in Apeldoorn waar hij op de scratch derde werd en hem de bronzen medaille werd omgehangen.

 

met

plaats

Rotterdam 2012

Melvin Boskamp

10

Amsterdam 2012

Melvin Boskamp

9

Rotterdam 2013

Melvin Boskamp

9

Amsterdam 2013

Nolan Hoffman

10

Rotterdam 2014

Michel Kreder

10

Ook stond Wesley al 5 keer aan de start van een zesdaagse, 3 keer in Rotterdam en 2 keer in Amsterdam. Dat zegt natuurlijk genoeg voor een renner van net 24 jaar, die al in 2012 in zowel de zesdaagse van Amsterdam als ook in Rotterdam aan de start stond.

 

Sterk deelnemersveld

De sterkste zesdaagse renners van de wereld komen naar Rotterdam en of Wesley daar in de kop van het klassement een hoofdrol kan gaan spelen ligt niet direct voor de hand. Maar Wesley Kreder al zich zeker laten zien waar het mogelijk is. Wesley is een renner om rekening mee te houden, ook op de baan en dat bewees hij op het afgelopen Nederlands Kampioenschap in Apeldoorn. Maar de zesdaagse, en speciaal de koppelkoers, is toch een speciale discipline. Als het spel op de wagen gaat, om er maar eens een wielerterm uit te gooien, moeten de renners vol aan de bak en bij even niet opletten of niet de goede benen verlies je snel een rondje en om dat goed te maken met de snelheden die tijdens de koppelkoers worden gehaald is niet alleen lastig maar kost een geweldige inspanning en is bijna een onmogelijke opgaaf. De koppelkoers bij de zesdaagse is topsport van de bovenste plank.

 

Koppel 1

Niki Terpstra / Iljo Keisse

Winnaars 2013 en 2014

Koppel 2

David Muntaner - Alterto Torres

Wereldkampioenen ploegkoers

Koppel 3

Wim Stroetinga - Yoeri Havik

Stroetinga won in 2012 / Havik Ned. kampioen ploegkoers

Koppel 4

Jasper de Buyst - Kenny de Ketele

2014 winnaars in de zesdaagse Gent

Koppel 5

Michael Morkov - Alex Rasmussen

Deens koppel met div. titels / Danish Dynamite

Koppel 6

Melvin Boskamp - Barry Markus

Barry Markus Ned. kampioen ploegkoers 2011

Koppel 7

Michel Kreder - Raymond Kreder

De kredertjes altijd een ploeg om rekening mee te houden

Koppel 8

Wesley Kreder - Jesper Asselman

Wesley Kreder woont in Rozenburg en onze favoriet

Koppel 9

Thomas Boudat - Vivien Brisse

Winnaars 6daagse in Grenoble 2014

Koppel 10

Andreas Muller - Andreas Graf

Europees kampioen ploegkoers

Koppel 11

Leif Lampater - Nico Hesslich

Lampater won in 2008 met Danny Stam

Koppel 12

Michael Vingerling - Yondi Schidt

Michael Vingerling Ned. kampioen scratch 2014

Koppel 13

Didier Caspers - Melvin van Zijl

Winnaars UIV cup Berlijn 2014 (Zesdaagse onder 23 jaar)

Koppel 14

André Looij - Ivar Slik

Beloftevol jong koppel

 

Het programma van de zesdaagse van Rotterdam heeft wat wijzigen onder gaan. Zo zijn er meer punten te verdienen, belangrijk voor bonusronden, en is de derny race een wedstrijd apart geworden, met een eigen klassement. Of we Wesley Kreder kunnen gaan volgen deze zesdaagse van Rotterdam moeten we afwachten. Op het NK hadden we contact tussen het lange wachten maar bij de zesdaagse is dat natuurlijk anders en zijn er constant en in een hoog tempo wedstrijden. Bij de korte onderbrekingen is er verzorging en snel even wat rust pakken. Maar zoals we Wesley in een korte tijd hebben leren kennen gaat hij er alles aan doen om deze 6 dagen toch iets van hem te laten horen. Op de eerste dag, de vrijdag, is er ook nog eens de ploegvoorstelling van het Team Roompot de ploeg waar Wesley Kreder de komende 2 jaar voor zal rijden. De komende 6 dagen wielerspektakel in Ahoy met een Rozenburger in de baan!!!

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .