Het was gelijk volle bak gisteren op de eerste avond van de zesdaagse van Rotterdam. In de eerste koers van de avond, de afvalrace, maakte het favoriete koppen Iljo Keisse en Niki Terpstra duidelijk waarvoor ze gekomen waren, winnen. De favoriete koppels lieten zich zien maar was er ook een fraaie 6e plaats voor het koppel Wesley Kreder en Jesper Asselman. Jesper Asselman won laat op de avond nog een serie van de puntenkoers. Uiteindelijk moesten Kreder - Asselman na de eerste dag genoegen nemen met plaats 12 op de ranglijst.

 

"We werden ook nog een keertje geflikt en dat zit me niet lekker", vertelde Wesley Kreder vanuit het Van der Valk Hotel waar de renners verblijven als er niet wordt gereden in Ahoy. "We waren alleen op weg rond te rijden maar lieten ze ons hangen. Ja, ik laat me maar één keer flikken", vertelde Wesley over de opgelopen achterstand. "Die rondjes pakken we niet zomaar terug maar we gaan er vanavond wel alles aan doen om wat plaatsjes op te schuiven." Voor Wesley weer een paar dagen leven op de baan en in een hotel. De dag bestaat dan uit een ontbijtje, rusten, massage en weer terug naar Ahoy voor de volgende wedstrijden. Vervelen doet Wesley zich niet zo snel. Rond de klok van half vier gaan de renners weer naar de baan. Beetje inrijden en ontspannen want de tweede dag van de zesdaagse van Rotterdam wordt zwaar.

We willen de nieuwe inwoner van Rozenburg beter leren kennen door hem steeds 1 0f 2 dilemma's voor te leggen of een vraag waar hij niet anders dan ja of nee op kan zeggen.

Zesdaagse van Rotterdam of Amsterdam?

"Rotterdam." natuurlijk dan een kleine uitleg van Wesley Kreder en misschien was dit er wel één waar we het antwoordt zelf ook wel op hadden kunnen geven. "In de zesdaagse van Rotterdam is veel meer sfeer. Het leeft er echt. En de beste renners aan de start. Een hele mooie zesdaagse", vertelde Wesley. We willen toch ook wel iets weten van de mens achter de topsporter alhoewel op ons tweede dilemma was het antwoord niet zo duidelijk.

Muziek luisteren of lezen tijdens het rusten en wachten

"Vooral op mijn telefoon letten, praten met mijn koppelgenoot of andere in het rennerskwartier." Ja dat was dus eigenlijk niet het antwoord wat we verwachte. Het wordt best nog lastig voor Wesley want we gaan hem zeker ook nog vragen Zevenhuizen of Rozenburg, maar dat antwoordt krijgen jullie nog.

Stand na de eerste dag

Pl.

Koppel / team

rnd

pnt

1

Michael Morkov - Alex Rasmussen

0

54

2

Iljo Keisse - Nikki Terpstra

0

49

3

Jasper de Buyst - Kenny de Ketele

0

46

4

David Muntaner - Albert Torres

0

26

5

Wim Stroetinga - Yoeri Havik

0

20

6

Michel Kreder - Raymond Kreder

0

12

7

Leif Lampater - Nico Hesslich

0

11

8

Thomas Boudat - Vivian Brisse

1

18

9

Andreas Muller - Andreas Graf

1

0

10

Andre Looij - Ivar Slik

1

0

11

Didier Caspers - Dylan van Zijl

1

0

12

Wesley Kreder - Jesper Asselman

2

24

13

Michel Vingerling - Yondi Smidt

2

10

14

Melvin Boskamp - Barry Markus

4

0


De koers

De afvalrace was de eerste van de avond en werd gewonnen door Iljo Keisse en Niki Terpstra. Wesdley Kreder werd met Jesper Asselman 6e nog net in de punten. De snelst baanronde was voor Morkov - Rasmussen met een tijd van 10.383. Een onderdeel waar Kreder - Asselman genoegen moesten nemen met plaats 13 met een tijd van 11.383 een seconde langzamer dan het ' Danish Dynamite'. De Denen wonnen ook de ploegkoers en staan na de eerste dag aan de leiding. Weliswaar met nog 7 andere koppels in de 'NUL' ronde. Wesley en Jesper Asselman werden op 2 ronden gereden tijdens het vuurwerk van de eerste avond. In de puntenkoers was het vooral de koppelgenoot van Wesley die voor de punten en de winst in zijn serie zorgde. De winst van Jesper Asselman leverde het koppel 20 punten op. Wesley kwam er in zijn serie niet echt aan te pas en kon geen punten aan het totaal toevoegen. Punten zijn toch belangrijk al gaat ronde voorsprong voor het aantal punten in de algemene rangschikking. Een bonus ronde krijgt een koppel bij elke 100 punten.

 

Derny race

De derny's hebben in Rotterdam een eigen klassement. Op de eerste dag kwam Wesley in actie achter de derny's. Ook in dat klassement staat het koppel Kreder - Asselman op de 12e plaats.