Zaterdag de voorlaatste wedstrijd deze competitie voor Rozenburg in Vlaardingen tegen Deltasport. Afgelopen zaterdag verloor Deltasport met maar liefst 9-1 in Hoogvliet van het reeds gedegradeerde RHS. Ook trok Deltasport zich deze week terug uit het Vlaardings kampioenschap, omdat Deltasport geen ploeg op de been kon brengen.

Ook Deltasport is gedegradeerd en staat er voor die ploeg niets meer op het spel. Voor Rozenburg liggen die kaarten anders. De Rood Gelen willen direct in de derde klasse blijven, zonder het spelen van de nacompetitie. Winst is dan nodig om het allemaal in eigen hand te kunnen houden. In de heenwedstrijd, op sportpark West, won Rozenburg met 1-0 door een doelpunt van Bryan van der Laan uit een strafschop. De wedstrijd werd gestaakt, op 28 januari, na die goal en moesten de laatste tien minuten, op 25 februari worden uitgespeeld. Een rommelige wedstrijd, voor dat de scheidsrechter het genoeg vond in januari waar vooral de irritaties aan de kant van Deltasport er voor zorgde dat de wedstrijd al eerder voor 10 minuten werd stilgelegd. Op 25 februari, tijdens het uitspelen van de wedstrijd, gaf Rozenburg de 1-0 voorsprong niet meer weg.

Hoe staat het er nu voor in de derde klasse

HBSS is de terechte kampioen. Ook al had de ploeg van Toon Wolters wat moeite om de riante voorsprong op de ranglijst over de streep te trekken. Opeens twee verlies potjes. DVO’32 heeft de eerste periode op zak, maar dan moet DVO’32 niet in de nacompetitie terecht komen. Bij nacompetitie voor degradatie vervalt de periodetitel. Er is ook nog een vervangende periode van de kampioen, HBSS won de tweede periode. En Meeuwenplaat staat op kop in de derde periode. Deltasport en Rijnmond Hoogvliet Sport spelen volgend seizoen in de vierde klasse. Dan is het voor de nacompetitie voor degradatie of behoudt van de derde klasse nog spannend. Rozenburg staat net boven die streep maar is nog niet veilig. Op dit moment staan OHVV, Botlek en Excelsior op plaatsen voor de nacompetitie. VDL kan directe degradatie nog ontlopen, maar dan moet het winnen en ploegen als OHVV en Botlek verliezen. Spanning volop en de glazen bol laten we voor wat het is.

VLD moet naar Meeuwenplaat een ploeg die op kop staat in de derde periode. OHVV speelt thuis tegen Kethel Spaland een ploeg die ook nog kansen maakt. En Excelsior’20 moet het opnemen tegen Victoria’04, nog kanshebber voor de derde periode. Veel mogelijkheden zo vlak voor het verstrijken van het seizoen 2022-2023. Met de invoering van de versterkte degradatie, de onderste zes ploegen zijn in problemen, blijft het wel spannend tot het laatste fluitsignaal. Rozenburg moet winnen en op papier lijken de Rood Gelen de makkelijkste opgaaf te hebben, maar makkelijke wedstrijden hebben ze bij Rozenburg nog niet gehad dit seizoen.

Na dit doelpunt uit een penalty van Bryan van der Laan werd de wedstrijd op West gestaakt. De 1-0 bleef ook in de tien minuten die later nog uitgespeeld werden.