Leonidas - Rozenburg 3 - 3

Een wedstrijd waar alles inzat behalve goed voetbal. Op het hoofdveld het geraas van met hoge snelheid rondrijdende tracktoren die bezig waren met de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. Een wedstrijd voor Rozenburg op een achteraf veldje waar snel een hek omheen was gezet om toch nog de competitiewedstrijden te kunnen spelen en als je netjes achter het hek bleef je bijna in het veld van de lager spelende elftallen stond. Ook nog een parkeerplaats waar je tot je enkels in de bagger wegzakte en het publiek dat langs de kleedkamers naar de kantine moesten was de ambiance waar trainer Rob Vuik zijn mannen moest motiveren voor een topprestatie.

Al na 2 minuten keken de Rozenburgers tegen een achterstand aan. Vince Lissenberg gaf zijn man aan de linkerkant te veel ruimte en bij de tweede paal kon Gregory Doesburg de bal achter doelman Stefan van Asperen in het doel schieten. Het werd een eerste helft waar ploegen het wel probeerde maar de kansen die er zeker waren, niet konden verzilveren. Aan Rozenburg kant was het vooral Nick de Bil die het vizier niet op scherp had en kon de altijd zo balvaste Atif Boujddayn het leer niet lang in de ploeg houden en op het tweede doelpunt na de bal maar moeilijk tussen de palen kon krijgen.

De tweede helft, zeker het sluitstuk, werd er één van spanning en sensatie. Veel van de toeschouwers zaten nog aan de koffie toen Yoeri Bak vanaf 11 meter de gelijkmaker op zijn conto mocht schrijven, 46e minuut. De scheidsrechter zag een bal tegen de schouder/bovenarm van een Rotterdamse verdediger en zag er een penalty in. Yoeri Bak is een zekerheitje bij de ploeg uit Rozenburg. Na 20 minuten kwamen de Rood Gelen zelfs aan de leiding. Nick de Bil draaide, in de zestien, weg bij zijn tegenstander en schoof de bal perfect naar de vrijstaande Atif Boujddayn en was de 1-2 een feit. Als Leonidas dan ook nog eens met tien man komt te staan omdat er een speler met twee keer geel alvast naar de kleedkamer mocht gaan, lijkt er een overwinning aan de horizon. "Wij hebben geen ploeg die dat tactisch kan uitspelen. Tegen tien man spelen is voor dit Rozenburg geen voordeel", vertelde trainer Rob Vuik na de wedstrijd. Uiteindelijk mocht Rozenburg nog blij zijn met een punt. In de 40e minuut kwam Leonidas op gelijke hoogte en een paar minuten later zelfs aan de leiding, door weer Gregory Doesburg. Een drama werd voor Rozenburg voorkomen door Yoeri Bak die ver in blessuretijd toch nog de gelijkmaker kon binnen schieten. Op de vraag een puntje gewonnen of twee veloren was Rozenburg coach Rob Vuik duidelijk. "We hadden de wedstrijd in het slot kunnen en moeten gooien. Nick de Bil is er kapot van. Uiteindelijk pakken we een punt en over de gehele wedstrijd gezien wel de juiste verhouding in het veld. We zitten in de hoek waar de klappen vallen en zullen ons er uit moeten werken, niet verliezen helpt daaraan zeker mee. We krijgen nu een weekje rust, goed voor de ploeg. We gaan denk ik ook zaterdag niet vriendschappelijk spelen". Voor doelman Stefan van Asperen is dat weekje rust ook welkom. De doelman speelde een groot deel van de tweede helft met pijn in de heup en de schouder. "Gelukkig niet de schouder waar ik aan ben geopereerd. Ik kwam een beetje verkeerd terecht", wilde de doelman nog wel kwijt over de keren dat hij behandeld moest worden. "Aan opgeven heb ik eigenlijk niet gedacht maar was wel heel erg pijnlijk. Dinsdag tegen Barendrecht is denk ik te vroeg. Het weekje rust komt goed uit. Maar kijken hoe het van de week gaat ", liep de doelman van het veld af.