Rozenburg - Neptunus/Schiebroek 3 - 1

Drie op rij, het lijkt er op dat Rozenburg weer punten kan pakken en duidelijk de race heeft ingezet om uit de gevarenzone te komen. Vooraf was de wedstrijd, afgelopen zaterdag, tegen Neptuus/Schiebroek geen makkelijke opgaaf. De Rotterdammers begonnen als koploper in de 3e periode, aan de wedstrijd. Een positie die ze graag wilde behouden. De gasten speelde krampachtig, en leek de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen. Of was het onderschatten van de tegenstander wat Neptunus/Schiebroek parten speelde.

 

Onderleiding van scheidsrechter Hooijer begon Rozenburg, na het eerste fluitsignaal, scherp aan de wedstrijd. Al in de 7e minuut was Renaldo van Emmerik dicht bij de openingstreffer. Maar op zijn kopbal reageerde Neptunus/Schiebroek doelman Dillan Heijen met een katachtige reflex en voorkwam een vroege achterstand voor zijn ploeg. Rozenburg speelt de laatste weken met het hart, niet altijd mooi maar wel met resultaat. De verdediging, waar Elroy van Seventer meer en meer de leiding neemt, vormt weer een vesting die niet makkelijk door tegenstanders genomen kan worden. Vooral met Erik Don op de linkerkant zit het goed dicht maar ook Adam Beker op rechts speelt of hij er al jaren staat. Gene Overkleeft speelde naast Van Seventer in het centrum, maar haalde het einde van de wedstrijd niet. In de 67e minuut moest hij het veld, met een hamstringblessure, verlaten. "Ik vrees dat het seizoen over is", vertelde Overkleeft na de wedstrijd. "Een paar jaar geleden heb ik zoiets ook aan mijn andere been gehad en was er een week of zes zoet mee, en dit voelt erger", was Overkleeft somber naar de toekomst toe. In de 21e minuut kwam Rozenburg verdiend aan de leiding. Ronaldo van Emmerik werd in de zestien aangespeeld en op zijn verwoestende uithaal had Neptunus/Schiebroek doelman Heijen geen antwoord. Lang kon Rozenburg niet genieten van de voorsprong. Vier minuten later stond de gelijkmaker op het bord, door een doelpunt van Karim el Mahjoubi. "Ik heb het nog wel geprobeerd maar ondanks dat het schot van een meter of 20 kwam zat die bal er heel goed in. Kon er echt niet bij", keek Rozenburg doelman Stefan van Asperen terug op de enige treffer van de gasten uit Rotterdam. Rozenburg kreeg vlak voor de rust nog een kans om met voorsprong naar de thee te gaan, maar op aangeven van aanvoerder Jordie de Groot mikte topscoorder Yoeri Bak de bal iets te hoog.

"Ik vond ons in de eerst 20 minuten van de tweede helft niet goed spelen", keek coach Rob Vuik terug op de gewonnen wedstrijd tegen Neptunus. "Over de gehele wedstrijd gezien zijn we denk ik wel de terechte winnaar. Ja, en wat er nu opeens veranderd is, soms kost iets tijd en veel energie. We spelen meer als team en dat zie ik ook op de training terug. We hebben weer alles voor elkaar over. En wat we nu precies hebben veranderd is niet zo relevant. Het was vanmiddag een teamprestatie dat is de verdienste", wilde Rob Vuik niet al te inhoudelijk ingaan op wat er soms binnenskamers afspeelt. "Misschien hadden we het eerder af moeten maken", als een opmerking met een knipoog. Na een matig eerste half uur van de tweede helft, waar Nick de Bil werd vervangen door Lennart Quak en Gene Overkleeft, geblesseerd aan de hamstring, vervangen werd door Gerzon Almeida, kwam Rozenburg in de 75e minuut op voorsprong. Yoeri Bak werd aan de rechterkant de vrije ruimte ingestuurd en faalde niet, vrij voor doelman Heijen. Bak, op verdacht van buitenspel, mocht door van de scheidsrechter en ook zijn assistent van Neptunus/Schiebroek, zag er geen redenen om te vlaggen, en stond de voorsprong op het bord. Stefan van Es moet er dan nog, in de 80e minuut met een enkelblessure vanaf en komt Rudy Fortes in de ploeg. Ver in blessure tijd komt dan de bevrijdende derde treffer voor de thuisploeg. Renaldo van Emmerik maakte de zijn tweede van de middag en de derde voor Rozenburg. Rozenburg klom naar de twaalfde plaats op de ranglijst, boven de grens van de directe degradatie. Als Rozenburg met het 'Hart' blijft spelen lijkt er nog veel, misschien wel alles mogelijk bij de ploeg van Rob Vuik.

Opstelling Rozenbrug: Stefan van Asperen (doelman), Adam Beker, Gene Overkleeft (67e Gerzon Almeida), Elroy van Seventer, Erik Don, Yoeri Bak, Stefan van Es (79e Rudy Fortes), Jordie de Groot, Lester van Kaam, Renaldo van Emmerik en Nick de Bil (63e minuut Lennart Quak).

 

nep_001
nep_004
nep_005
nep_006
nep_007
nep_008
nep_009
nep_010
nep_011
nep_012
01/10 
start stop bwd fwd

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 19th. .