Spirit - Rozenburg 2 - 1

Het was volgens scheidsrechter De Bruijn een buitensporige overtreding van Lennart Quak in de 19e minuut van de wedstrijd. Quak mocht alvast naar de douche en Rozenburg verder met 10 man. In het verloop van de wedstrijd was die man minder situatie vaak niet eens zichtbaar. Rozenburg verweerde zich kranig en kreeg met het verlies van 2-1 in Ouderkerk aan de IJssel misschien wel te weinig.

Trainer Rob Vuik, van Rozenburg, was na-afloop niet te spreken over de man in het zwart en vond de rode kaart dan ook zeker niet terecht. Zijn ploeg moest uiteindelijk met lege handen terug naar Rozenburg.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd was Nick de Bil dicht bij de openingstreffer. Buiten bereik van Spirit doelman Haasnoot mikte de aanvaller de bal een paar centimeter te hoog. Een beetje bekomen van de schrik, in de openingsfase van de wedstrijd, was het Spirit die wel het Rozenburg net wist te vinden. Kevin van Vliet ging er op de rechter kant langs en zijn voorzet kwam bij Mark van Dam die beheerst Stefan van Asperen passeerde in de verre hoek. Als dan in de 19e minuut Lennart Quak met rood moet vertrekken en Mark van Dam, na een fraaie aanval in de 27e minuut, zijn tweede van de middag maakt lijkt de wedstrijd gespeeld. Rozenburg wilde zich, ook met tien man, niet neerleggen bij een nederlaag en stroopte de mouwen op. Aan het spel was zeker niet te zien dat Rozenburg met tien man speelde, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet of nauwelijks. Renaldo van Emmerik probeerde het wel en ook Nick de Bil was ijverig maar de Rood Gelen moesten met een 2-0 achterstand naar de thee.

Spirit speelde na die tweede treffer van Van Dam slordig en wist van de man meer situatie in het veld niet echt te profiteren. Sterker nog, na niet of slecht ingrijpen van de Spirit defensie, stond in de 47e minuut de aansluittreffer op het bord. Rozenburg voerde de druk op en Spirit moest steeds vaker terug op eigenhelft. Maar de gelijkmaker, zeker verdiend, bleef uit. Door de ruimte die ontstond waren de uitvallen van Spirit niet ongevaarlijk. Maar de bevrijdende derde treffer bleef voor de gastheren uit. Voor de neutrale toeschouwer was het een matige wedstrijd. Spirit speelde angstig, bang om de aansluiting met Brielle te verliezen en in de race te blijven voor het kampioenschap. En Rozenburg moest 70 minuten opboksen tegen een man meer situatie wat de nodige kracht koste. Na 90 minuten stond er 2-1 op het scorebord en mocht de ploeg van trainer Kees van der Poel zeker niet klagen over het resultaat en kreeg Rozenburg misschien wel te weinig. Alhoewel veel uitgespeelde kansen leverde het harde werken van Rozenburg niet op. "Die eerste goal was buitenspel", vond Rozenburg keeper Stefan van Asperen na-afloop. "Maar onze grensrechter hield zijn vlag omlaag. Als we niet met tienman komen te staan wordt het zeker een andere wedstrijd. Misschien hadden we nog een puntje kunnen pakken als we beter met de kansen waren omgesprongen", was de Rozenburg doelman teleurgesteld in het uiteindelijke resultaat. Trainer Rob Vuik was duidelijk . "De scheidstrechter verziekt de wedstrijd. Een kaart voor Quak kan dan nog, maar rood voor een dergelijke overtreding was erg zwaar gestraft. Daardoor drukt hij een groot negatief stempel op de wedstrijd, zeker voor ons."

Opstelling Rozenbrug: Stefan van Asperen (doelman), Adam Beker, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Erik Don, Yoeri Bak, Lester van Kaam, Jeroen van Balen (60e min. Isa Fakhri), Renaldo van Emmerik, Lennart Quak en Nick de Bil (69e min. Gerzon Almeida).