Rozenburg - Leonidas 0 - 3

Het wordt lastig voor de ooit zo roemruchte ploeg van sportpark West om zich te handhaven in de tweede klasse. De laatste jaren was is Rozenburg uitgegroeid tot een gerenommeerde tweedeklasser maar die status loopt dit seizoen een behoorlijke deuk op. Afgelopen zaterdag verzuimde de ploeg vroeg in de wedstrijd de kansen voor een ruime voorsprong te verzilveren en liep daarna een pijnlijke nederlaag op waardoor de rode lantaarn, voor de houder van de laatste plaats, weer in bezit is van de ploeg van Rob Vuik.

Vuik wordt meer dan geplaagd dit seizoen. Ook afgelopen zaterdag kwam er weer een blessureprobleem bij in zijn selectie. Aanvoerder Jordie de Groot moest al in de 12e minuut het veld verlaten met een hamstringblessure. "Ik had van de week al last, maar wilde de ploeg niet in de steek laten en het toch proberen", vertelde Jordie in de rust van de wedstrijd. "Bij de eerste ongecontroleerde beweging ging het al mis. Verder spelen kon echt niet. He voelt nu behoorlijk stijf, hoop dat het niet ernstig is", liep de aanvoerder zeker niet fris naar de kleedkamer. Rozenburg verzuimde de eerste helft de wedstrijd in veilige haven te manoeuvreren. Kansen genoeg maar de bal wilde niet in het net. Na 3 minuten was Nick de Bil er al dichtbij maar hij zag zijn inzet , buiten bereik van de Leonidas doelman Jordy Godijn, voorlangs gaan. Ook kwam Renaldo van Emmerik een teenlengte te kort om de bal nog in het lege doel te glijden. Het was niet de enige kans voor Rozenburg om de score. Ook Jeroen van Balen had een paar mogelijkheden en vooral Renaldo van Emmerik had het vizier niet opscherp deze middag. In de 34e minuut schoot hij een bal vanaf vijf meter nog over het verlate doel van Leonidas. Rozenburg had ook pech dat scheidsrechter Daems er geen overtreding in zag toen Leonidas keeper Godijn Yoeri Bak vastpakte en van score afhield. Een penalty was zeker op zijn plaats geweest. Leonidas had niet zoveel kansen nodig om te scoren en vlak voor rust was het Rachid Hammach die de 0-1 op het scorebord zetten. Een doelpunt uit het niets maar oude voetbalwetten vertelde dat al eerder als je zelf de kansen niet benut doet de tegenstander dat wel.

Na rust liep rozenburg tegen nog twee doelpunten aan. En zeker bij de tweede treffer van Leonidas ging Rozenburg doelman Stefan van Asperen niet geheel vrijuit. Jaouad Jemaoui was de maker. Het was een beetje grabbelen bij de paal waar de doelman de bal door een stuitje van een polletjes niet onder controle kon krijgen. Ook bij de derde treffer kon Van Asperen een vrije trap van 20 meter, van Jazzley Wouden, niet uit zijn doel ranselen. De Rood Gelen waren in die tweede helft niet bij machte om te knokken voor een beter resultaat. "Ik heb vandaag geen lichtpuntjes gezien", vertelde trainer Rob Vuik na-afloop. "Natuurlijk moeten we het eerste kwartier er 3 inschoppen dan krijg je een andere wedstrijd. Maar als dat niet lukt moeten de mouwen worden opgestroopt, die zaten vandaag allemaal naar beneden", was de coach erg teleurgesteld in het resultaat. Ook aanvaller Nick de Bil, onder het toeziend oog van oud coryfee en vader Rinus de Bil, was zeker niet tevreden. "Dat balletje voor langs van mij mag er ook in en Renaldo krijgt er ook een paar dotjes. Jeroen van Balen nog een paar. Dan moeten we gaan knokken en dat heb ik vandaag niet gezien, ook ik zelf niet. Vandaag hadden we punten moeten pakken, het is nog steeds mogelijk maar wordt wel wat moeilijker", probeerde de aanvaller nog met iets positiefs te eindigen. Doelman Stefan van Asperen kwam al aanlopen met de hand in eigen boezem. "Het wordt lastig dat zeker. Beginnen met hand in eigen boezem. Die tweede goal mag natuurlijk niet. Zat een stuit in die bal door een polletje maar dan mag die bal er nog niet in. Lijkt wel of het aan motivatie ontbreekt. En ik speelde zelf ook niet lekker, die eerste mag er eigenlijk ook niet in. Maar ze mogen er voor ook wel een keer in. Zo wordt alles afgestraft", slenterde de doelman naar de douche. Rozenburg is door de andere uitslagen weer in het bezit van de rode lantaarn, een ploeg op de laatste plaats van de ranglijst. Niets is onmogelijk maar het wordt met de week moeilijker om het tweedeklasserschap nog veilig te stellen.

Opstelling Rozenbrug: Stefan van Asperen (doelman), Adam Beker, Stefan van Es, Elroy van Seventer, Erik Don, Yoeri Bak, Jordie de Groot (12e min. Gerzon Almeida) Lester van Kaam, Jeroen van Balen, Renaldo van Emmerik en Nick de Bil.