Als er nog strohalmen over zijn, zijn het wel zo langzamerhand de laatste waar Rozenburg zich aan vast kan houden. En als we goed naar die strohalmen kijken zijn ze toch al een beetje geknakt. Oftewel Rozenburg is verder afhankelijk wat de andere mede degradatie kandidaten doen. Alleen in de wedstrijd tegen Pernis, aanstaande zaterdag, kan Rozenburg nog zelfs iets doen en dat is de rode lantaarn overdragen aan de ploeg van trainer Hans de Rover, Pernis. Naast winnen moet de ploeg van Rob Vuik nu ook hopen en daarvoor moet Rozenburg hand in eigen boezem steken. Om eens een uitspraak van de kenners te gebruiken 'Aan het einde van het seizoen sta je op de ranglijst waar je hoort te staan'.

Als je 15 wedstrijden verliest en 2 gelijk speelt doe je nu eenmaal niet mee voor de prijzen, er vanuit gaande dat degradatie geen prijs is. Maar niets is onmogelijk in de voetballerij en waarom zou Rozenburg de laatste twee wedstrijden niet kunnen winnen (thuis tegen Pernis en uit tegen Strijen). Kan Pernis volgende week dan nog wel punten overhouden aan de wedstrijd tegen CWO. Hoeveel punten pakt de ploeg van oud Rozenburg trainer Wim van der Steene nog tegen Strijen en Botlek. Kan de ploeg van Edwin de Koning, Hellevoetsluis, net als vorig jaar weer de degradatiedans ontspringen met nog wedstrijden tegen Lombardijen op Rabbit Hill en volgende week tegen kampioen Brielle of gaat die beslissing op de laatste wedstrijddag vallen. In een meest gunstig scenario zou Rozenburg zomaar de nacompetitie kunnen winnen en volgend seizoen weer gewoon in de tweede klasse spelen, en waarom niet ........ Het lijkt ook een beetje een loterij als we naar het programma kijken, maar op West zullen ze zeker beseffen ... ook die punten zitten niet zomaar in het bakkie .....

Eens kijken wat Elroy van Seventer, Jordie de Groot en Nick de Bil er van vinden.

De punten tegen Pernis zitten niet zomaar in het bakkie

Nick de Bil

Nee de punten zitten heel t seizoen al niet zomaar in het bakkie. Dus laten we proberen onze laatste strohalm te grijpen en dan hopen dat de concurrentie punten laat liggen. Meer kunnen we op dit moment niet doen, we hebben over een heel seizoen te weinig punten verzameld in het bakkie, dus laten we maar hopen op een wonder, dan kunnen we misschien na de wedstrijd nog een bakkie drinken ;-)

Elroy van Seventer

Dat klopt inderdaad, na onze reeks van overwinningen hebben we ook weer een reeks van nederlagen neergezet. Deze moeten we doorbreken willen we in ieder geval nog een kans maken op lijfsbehoud. Ik zelf heb er wel vertrouwen in. Uit bij Pernis hebben we met duidelijke cijfers gewonnen, dus waarom zullen we dat morgen weer niet doen. We hebben het niet meer in eigen hand, maar ik denk dat alles aankomt op de laatste speeldag volgende week, want zie de concurrentie wel punten verspelen. Maar laten we eerst zelf maar winnen.

 

 

Jordie de Groot

 

 

Klopt, maar dat zitten ze heel t seizoen al niet! We zullen morgen met zn allen weer meer dan 100% inzet moeten tonen om de punten op West te houden. Winst is het enige wat telt, en dan zien we om 16 15uur wat het waard is (geweest) en of dat zijde draadje mbt handhaving wat we nog hebben iets dikker is geworden. We hebben niks meer in eigen hand, dus 2x winnen is het devies en hopen op puntverlies van de concurrenten. It ai'nt over till it's over!

 

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 18th. .