Voor het publiek in ieder geval een leuke wedstrijd. Een echte bekerwedstrijd waar het alle kanten op kon gaan. Immers 6 keer scoren in een wedstrijd zal in de competitie niet elke week gebeuren. Maar hopelijk voor het thuispubliek 5 tegen doelpunten ook niet.

"Drie keer gescoord op nummer 10 begint ergens op te lijken", vertelde Jordie de Groot na-afloop. "Moet wel zeggen dat die snel genomen vrije trap van Yoeri Bak ook af gefloten had kunnen worden. Scheidsrechter was volgens mij nog bezig met de administratie, maar goed hij keurde de goal goed". Rozenburg kwam eerst op achterstand in de bekerwedstrijd tegen WCR. De ploeg van Rob Vuik was niet goed aan de wedstrijd begonnen. Maar voor de rust hadden de Rood Gelen orde op zaken gesteld door naar de thee te gaan met een 4-2 voorsprong. Onverdiend was dat zeker niet. Nick de Bil, Yoeri Bak en Jordie de Groot (2 keer) waren de doelpuntenmakers aan de kant van Rozenburg voor de rust.

Na de rust kwam WCR toch weer langszij en stond er tijdelijk 4-4 op het scorebord. Bak en De Groot wisten de score weer aan de veilige kant voor de Rozenburgers te brengen door er 6-4 van te maken. Rozenburg gaf de overwinning niet meer uithanden, al mocht WCR nog één keer het net achter doelman Robert de Korte laten bollen. Atif Boujddayn speelde weer ruim 20 minuten mee met Rozenburg in een fase waar Jordie de Groot naar het centrum van de verdediging werd gehaald. Yoeri Bak verhuisde, na het vertrek van De Groot naar de verdediging, naar de nummer 10 positie. Zes keer scoren in één wedstrijd is positief maar met negen doelpunten tegen in twee bekerwedstrijden zal de nieuwe coach van Rozenburg Rob Vuik toch nog wel eens naar het plafond doen staren als hij de slaap niet kan vatten. Derdeklasser WCR wist vijf keer het net te raken en tweedeklasser OHVV, via de nacompetitie dit seizoen voor het eerst in de tweede klasse, vier keer. Geen rede tot paniek het zijn immers bekerwedstrijden en daar kan van alles gebeuren. Knotsgekke bekerwedstrijden tot nu toe en we krijgen er nog één. Zaterdag speelt Rozenburg tegen DJS in Middelharnis de ploeg van Vuik moet winnen en scoren en vooral geen doelpunten tegen krijgen om nog een kans te maken op de overwinning in de poule. Helemaal in eigenhand heeft Rozenburg dat niet. OHVV staat er ondanks het gelijke spel tegen Jonge Spartaan het beste voor en zal thuis voor de winst gaan tegen WCR. Een wedstrijd die zondag 1 september zal worden gespeeld, met de uitslag van de wedstrijd DJS - Rozenburg al in het achterhoofd, omdat beide ploegen bij de zondagamateurs spelen.