Rozenburg - NSVV 3-2 (na 60 minuten)

Kelvin van der Giesen had de bal al na drie minuten in het netje liggen. Een beter begin had de coach van NSVV, Wim van der Steene, zich niet kunnen wensen bij zijn terugkeer op sportpark West waar hij de afgelopen vier seizoenen als hoofdtrainer/coach aan het roer stond.

Misschien als verzachtende omstandigheid, voor de defensie van Rozenburg en keeper Stefan van Asperen, werd de bal nog wel een beetje van richting veranderd.

In de wedstrijd tussen Rozenburg en NSVV zou scheidsrechter Van der Haak een hoofdrol voor zich opeisen. Eerst had de leidsman de pech dat hij in een file terecht kwam en de wedstrijd daardoor een kwartiertje later kon beginnen. En na een klein kwartier spelen in de tweede helft floot de man in het blauw af en ging er bij zitten. Wat er nu precies gebeurde kon de scheidsrechter ons op weg naar de kleedkamer ook niet vertellen maar de wedstrijd had hij gestaakt. Een eigenlijk saaie pot al waren de laatste vijf minuten van de eerste helft om van te smullen, zeker als je rood geel bloed door de aderen hebt stromen.

"Nu ga ik je niet elke week vertellen dat het beter moet en dat we wat tijd nodig hebben", vertelde Rozenburg trainer Rob Vuik na afloop van de niet uitgespeelde wedstrijd tegen NSVV. "We speelde te slap, niets terug gezien van vooral de werklust en beleving die er vorige week tegen Brielle wel was. En in vijf minuten terug komen van 0-2 naar 3-2 was wel lekker voor ons maar hadden we over het nodige geluk niet te klagen". Waarschijnlijk doelde de coach van de Rood Gelen op de penalty die Nick de Bil kreeg toen hij omver werd gelopen door een verdediger van NSVV. Velen, ook wij, zagen toch dat Nick de Bil de bal met de hand mee nam voor hij tegen het gras werd gewerkt. Yoeri Bak, een zekerheidje bij de thuisclub vanaf elf meter, wist wel raad met zo'n kans en liet doelman Lars van der Erven kansloos, en stond de gelijkmaker op het bord. Twee minuten er voor had Nick de Bil, ook daar was Yoeri Bak betrokken bij het doelpunt, de eerste treffer van Rozenburg voor zijn rekening genomen. Het werd in de slotfase van de eerste heft nog mooier voor de thuisploeg toen Erik Don, op aangeven van weer Yoeri Bak, met een fraaie kopbal de stand op 3-2 bracht voor Rozenburg.

Maar buiten de laatste vijf minuten van de eerste helft had Rozenburg niet echt grip op de wedstrijd en was de ploeg van Wim van der Steene, NSVV, ook niet naar West gekomen om de sterren van de hemel te spelen. Alhoewel naar drie minuten op voorsprong komen, een goede start was zeker met de gedachte dat Rozenburg niet echt veel kansen creëert. Misschien begon Van der Steene wel in een stunt en de eerste punten te geloven, zeker nadat Stefan Gerritse en na 28 minuten ook nog 0-2 van maakte. Gene Overkleef kwam zijn verdediging te hulp maar kopte de bal voor de voeten van de mee opgekomen verdediger Gerritsen en dus met gevolgen. Maar de knullige manier waarop de ploeg van de oud Feyenoorder Van der Steene die voorsprong weer weggaf moet ook te denken geven.

In de tweede helft werd Atif Boujddayn door Rozenburg coach Rob Vuik in het veld gebracht, voor Reynaldo van Emmerik. Een man die meer rust in het spel moest brengen, balletje vasthouden en er voor zorgen dat de bal wat meer op de helft van de tegenstander bleef. Maar na een kwartiertje, waar NSVV op jacht was gegaan naar de gelijkmaker, strompelde de scheidsrechter naar de kleedkamer. De toeschouwers hebben nog een half uurtje te goed. En NSVV mag de lange reis naar sportpark West nog eens maken.

Opstelling Rozenbrug: Stefan van Asperen (doelman), Stefan van Es, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Rudy Fortes, Reynaldo van Emmerik (45e Atif Boujddayn), Kenan Yilmaz, Gene Overkleeft, Erik Don (58e Barry Morais), Yoeri Bak en Nick de Bil.