CWO - Rozenburg 3-2

Het had een wedstrijd moeten worden waar Rozenburg weer omhoog zou kunnen gaan kijken. Maar in de slotfase van de wedstrijd pakte de thuisploeg alsnog de volle winst. Er stonden 85 minuten op de klok en wist Rozenburg doelman Stefan van Asperen in eerste instantie een inzet van Tashan nog te keren, was er in de rebound geen houden aan en schoot Taha Kadri de bal voor de derde keer in het net achter Van Asperen en bleef Rozenburg met lege handen achter.

Rozenburg trainer Rob Vuik begon met Gene Overkleeft op de bank. "Het is een belangrijke wedstrijd voor ons, door hier te winnen kunnen we goede zaken doen", vertelde trainer Vuik voor de wedstrijd. "We beginnen met Gene Overkleeft op de bank. Gene heeft deze week niet kunnen trainen. Stefan van Es gaat centraal spelen en we schuiven Jordie de Groot naar het middenveld". Het werd een wedstrijd die eerder spannend dan mooi was op het sportpark aan het Trimpad in Vlaardingen. De thuisploeg kwam beter uit de startblokken dan de gasten uit Rozenburg. Ook CWO was er meer dan van doordrongen dat het tegen Rozenburg punten moest pakken. Rozenburg moest zich hoofdzakelijk bezig houden met verdedigen en kwam er maar zelden verrassend uit. Na twintig minuten kwam CWO aan de leiding. Met een steekbal door het midden was het centraleduo van Rozenburg verrast en ook de uit zijn doel komende Stefan van Asperen kon de eerste treffer van de middag niet voorkomen. Kadri was namens CWO de maker van het doelpunt. In de 33e minuut kwam CWO zelfs op 2-0 doordat Ozmen Tashan alleen op de Rozenburg doelman af mocht gaan. Erik Don schoot eigenlijk uit het niets twee minuten later, wel met de mooiste van de middag, de aansluittreffer in de kruising, 2-1. Maar echt gevaarlijk en uitgespeelde kansen hadden de Rood Gelen verder, in die eerste helft, niet of nauwelijks.

Na de thee ging Rozenburg opzoek naar de gelijkmaker en kwam de thuisploeg zelfs bij vlagen onderdruk te staan. Trainer Rob Vuik wilde die druk, zeker op het middenveld, opvoeren en wisselde Kenan Yilmaz voor Gene Overkleeft. De gelijkmaker kwam er voor Rozenburg. Na ruim een kwartier spelen was het Nick de Bil die de bal in de uiterste hoek naast CWO doelman Galina Fortes schoot en stond de gelijkmaker op het bord. Na het doelpunt werd De Bil gewisseld en kwam Renaldo van Emmerik in de ploeg. Rozenburg opzoek naar de winst en CWO meer en meer op de counter. CWO, de ploeg van trainer Danny Molendijk, trok uiteindelijk door de treffer van Kaha Kadri, in de 85e minuut, aan het langste eind. Door het verlies staat Rozenburg nu op de laatste plaats op de ranglijst samen met NSVV. Beide ploegen hebben een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag 19 oktober wordt de eerder gestaakte wedstrijd, door een blessure van de scheidsrechter, tussen Rozenburg en NSVV uitgespeeld. Rozenburg heeft een 3-2 voorsprong en er moeten nog 34 minuten worden gespeeld.