Ons gesprek met de aanvoerder van v.v. Rozenburg is in meerdere delen. We spraken met Jordie na de wedstrijd met Leonidas, kwamen deze week nog in gesprek over Movember de reden dat het boegbeeld van de plaatselijk v.v. zijn bovenlip ter beschikking heeft gesteld voor een goed doel en voor- en na de wedstrijd tegen Barendrecht. Het is zeker ook een aanslag op ons geheugen.

 

Over de wedstrijd tegen Leonidas

"Als je een minuut of tien voor het einde van de wedstrijd tegen tien man speelt en ook nog met 1-2 voorstaat mag je dat natuurlijk nooit meer weggeven. We liepen veel te ver achteruit en tactisch zijn we kennelijk niet instaat zo'n voorsprong over de streep te trekken. Misschien moeten we achteraf gezien nog wel blij zijn met een punt. Als je in de laatste minuut met 3-2 achterkomt is het geloof in een punt toch wel een beetje ver weg. Maar gelukkig had Yoeri Bak nog een slotakkoord in zijn bagage. Als hij dan toch nog valt moet je blij zijn met een punt alhoewel over de gehele wedstrijd gezien had er meer ingezeten. We hebben niet verloren maar hier had meer ingezetten".

Een metamorfose, wat is er aan de hand?

"Op zich met mijn gezicht niet zoveel, ga er vanuit dat je daar over wilt hebben. Er staat wat meer haar op het is tenslotte november en dan komen we in actie voor het goede doel. Eigenlijk had ik vorig jaar ook het gevoel dat ik iets moest doen voor dit doel. Die verschrikkelijke ziekte moet de wereld uit en daar is veel geld voor nodig. In dit geval gaat het dan om prostaat- en teelbalkanker, wat meer op mannen gericht. In mijn directe omgeving ben ik er ook wat vaker mee geconfronteerd. Door mee te doen aan een dergelijk doel kunnen mensen die me sponsoren ook wat meer informatie krijgen waar het geld voor nodig is en waar het allemaal naar toe gaat. Eigenlijk wilde ik het bij de mensen onder de aandacht brengen omdat het vaak niet 'de ver van mijn bedshow' is maar heel dicht bij. En als mensen dan ook nog willen doneren is dat mooi meegenomen. Maar ik wilde graag mensen er van doordringen dat dit soort ziektes bij iedereen op de loer kunnen liggen. Dat daar geld voor nodig is begrijpen ze zelf ook wel. Een streven naar een bepaald bedrag heb ik niet zo, mooi meegenomen als ik wat kan doen zodat we weer wat stapjes vooruit kunnen maken en dat streven heb ik niet alleen bij de voetbal maar zeker ook voor dit doel".

Een stukje van de organisatie van Movember    

'De Movember gemeenschap doneert gul haar geld, gezichten en tijd om Movember te helpen het gezicht van de gezondheid van de man te veranderen. Wij weten dat grote snorren vragen om grote verantwoordelijkheid, en nemen dat serieus. Onze keuzes voor het financieren van programma’s op het gebied van prostaat- en teelbalkanker en geestelijke gezondheid worden gevormd door onze  visie, waarden en doelen. Movember heeft een streng en formeel beleid voor de programma’s die wij financieren. Wij hebben het voorrecht om te werken met deskundigen en organisaties op wereldniveau die zich aan deze principes houden en ze respecteren'.

.... Wie vecht kan verliezen, maar wie niet vecht heeft al verloren...

klik hier als u meer wilt weten over de actie van Snordie de Groot of ook wilt meehelpen deze verschrikkelijke ziekte te bestrijden.  

Terug naar het voetbal voor de VoetbalRijnmond Cup tegen Barendrecht kansloze missie?

"Het is altijd leuk om tegen zo'n tegenstander te spelen. Natuurlijk als zij met het sterkste team komen zullen we niet kunnen winnen. Maar ook bij Barendrecht zullen ze bankzitters en de aanstormende jeugd wat minuutjes gunnen. Dat gebeurt bij ons ook. Zelf zal ik niet spelen (lichte hamstringblessure red.), Erik Don is geblesseerd en ook Stefan van Asperen (doelman red.) zal niet spelen. Maar altijd leuker om tegen een dergelijke ploeg te spelen dan er tegen een vierdeklasser te worden uitgegooid. En wil niet negatief zijn maar de dinsdagavond en v.v. Rozenburg heeft de laatste jaren niet echt een geweldige klik".

In het verslag van de wedstrijd in en tegen Barendrecht, elders op deze site, praten we verder met Jordie de Groot, tijdens en na de wedstrijd tegen Barendrecht.  Klik hier voor het verslag.

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .