Zaterdag won NSVV van Rozenburg in een degradatieduel. De thuisploeg kon één keer het net vinden en dat was genoeg voor drie punten. Voor Wim van der Steene, trainer van NSVV, een opsteker en zag zijn ploeg, ondanks de lage positie op de ranglijst, op een gedeelde eerste plaats in de tweede periode komen. Trainer Rob Vuik zag zijn ploeg steviger op plaats 14 gedrukt en moeten de zorgen toenemen. We spraken met de beide trainers twee dagen na de wedstrijd en stelde de zelfde vragen.

 

 

Terechte uitslag?

Rob Vuik

"Nee, zeker op basis van de tweede helft eerste kwartier daar hadden we zeker vijf honderd procent kansen. Ook in de eerste helft kregen we kansen. Moet wel zeggen dat de keeper van NSVV een prima wedstrijd speelde. Dat doelpunt was naar mijn menig ook nog buitenspel. NSVV heeft ook wel kansen gehad maar over de gehele wedstrijd gezien hadden wij de betere."

Wim van der Steene

"Ik denk dat de gelukkigste heeft gewonnen. Die wedstrijd had zomaar in 4-4, 1-4 of 4-1 kunnen eindigen. We speelde niet goed, zaterdag tegen Rozenburg. Eigenlijk zoals we aan het begin van de competitie speelde. Als je dan wint moet je blij zijn met de punten."

Was de harde wind in de lengterichting van het veld van invloed?

Rob Vuik

"Ja dat zeker. Ik vind dat we zowel voor de wind als tegen de wind naar kunnen hebben gespeeld. Je hebt het er voor de wedstrijd wel over met een aantal spelers. Dan kom je al snel uit op een Cruyff theorie 'elk nadeel heeft zijn voordeel'. Het zijn ploegen die onderaanstaan, het was werkvoetbal en de wind was een factor."

Wim van der Steene

"Dat denk ik wel, de ploeg die met de wind meespeelde was de bovenliggende partij. Beide ploegen konden moeilijk tegen de wind in spelen en de bal laag bij de grond houden. Eigenlijk heb ik het zo bij NSVV nog niet meegemaakt. Maar de wind was zeker van invloed misschien wel bepalend."

Tevreden/ontevreden over het seizoen tot nu toe?

Rob Vuik

"Ontevreden. Ik ga niet gelijk roepen linkerrijtje, maar we hadden meer punten moeten halen. Zeker na de winterstop tegen Botlek en Hellevoetsluis. Als we daar met de zelfde instelling hadden gespeeld dan tegen NSVV had er meer ingezeten. Het aantal punten dat we nu hebben valt dat een beetje tegen."

Wim van der Steene

"Als ik naar de laatste reeks kijk ben ik tevreden. Hoe we aan de competitie begonnen zijn, zeker niet. Dat hebben we gelukkig kunnen omzetten. We hebben een smalle basis dus we moeten wel beetje gevrijwaard blijven van blessures en schorsingen."

Waar sta je met je ploeg over tien wedstrijden?

Rob Vuik

"Wij staan boven de degradatiezone. Meer kan ik daar niet over zeggen."

Wim van der Steene

"Als we vol kunnen houden zoals we de laatste weken spelen, middenmoot. Als je me dit aan het begin van de competitie, na een wedstrijd of vier had gevraagd, had ik waarschijnlijk gezegd handhaven wordt moeilijk."

Spelen NSVV en Rozenburg volgend seizoen weer tegen elkaar?

Rob Vuik

"Ja, in de tweede klasse. NSVV heeft de kwaliteit om een goede middenmotor te zijn. Hebben best een aantal goede spelers."

Wim van der Steene

"Lastige vraag. Als ik eerlijk moet zijn krijgt Rozenburg het heel moeilijk. Het doet me toch wel pijn omdat te moeten concluderen. Zo erg veel Rozenburgers lopen er niet meer in dan vorig jaar. En de spelers die weggegaan zijn, waren beter als die gekomen zijn. Jammer als ze er niet in kunnen blijven. Bij NSVV is het lek ook nog niet boven, maar we pakken wel punten de laatste weken. Ik hoop niet dat we elkaar tegen komen in de derde klasse. "

 

 

Al bezig met het volgende seizoen

Rob Vuik

"Zelf heb ik een contract voor twee jaar dus ook volgend seizoen bij Rozenburg. We gaan met de technische staf binnenkort evalueren en kijken hoe de spelers er in staan. Altijd lastig als je onderin staat om toezeggingen te krijgen."

Wim van der Steene

"NSVV wilde al vroeg door, maar heb ik de boot nog wat afgehouden. Als NSVV toen een uitspraak had afgedwongen had ik nee gezegd. Rond de Kerst was ik er wel uit en ben ook het volgende seizoen bij NSVV. Met spelers is ook wel besproken en het doel is om de groep bij elkaar te houden en dat lijkt te gaan lukken."

Je hoort steeds meer clubs roepen we gaan het met eigen jeugd doen. Hoe realistisch is dat voor dorpen als Numansdorp, Geervliet, Pernis en Rozenburg?

Rob Vuik

"Het kan wel, maar dan moet je wel vaak je ambitie bijstellen en is tweede klasse niveau misschien wel moeilijk. Of je moet een goede lichting hebben. Ik denk dat het moet zijn, eigen jeugd en een stukje herkenbaarheid. Spelers die langer bij een ploeg blijven spelen. Je moet een goede jeugdopleiding hebben en daar gaan vaak wat jaren overheen om die te krijgen en kost veel moeite om die te houden. Als voorbeeld, Rozenburg heeft een prima E1 team maar dat duurt nog even voor je die spelers kan inzetten bij het vlaggenschip. En natuurlijk de vraag of je de talentjes kan behouden voor je vereniging. En veel verenigingen roepen het ook omdat het financieel niet meer gaat."

Wim van der Steene

"Ja dat kan zeker, alleen is de vraag of je dan in een dorp tussen de 9000 en 12000 inwoners in de tweede klasse kan spelen. Ja, met een goede lichting altijd. Als je te laag gat spelen lopen talentjes nog eerder weg. Zolang er verenigingen zijn die dat jeugd principe niet zo duidelijk hebben wordt het lastig. Het is een keuze."

Steeds meer zondagclubs gaan op zaterdag spelen, goed voor het amateurvoetbal?

Rob Vuik

"Voornamelijk in West II, ook mede door fusies. Maar als het in deze stroomversnelling doorgaat hebben we straks op zondag nog maar drie klassen. Dan hoor je wel op zaterdag willen spellers gaan stappen maar dat doen ze op vrijdag en donderdag ook. Maar het is een tendens, PFC werkt nu al samen met Bernisse bij de jeugd. Wie weet wordt PFC straks ook wel een zaterdag club, wie zal het zeggen."

Wim van der Steene

"Begrijpen doe ik het zeker wel. Je zal maar lager voetballen en 's morgens om 10 uur ergens moeten spelen. En als de zaterdag de stapavond is of spelers gewoon een vrije zondag willen hebben kan dat een reden zij. Zelf zou ik het wel weten. Ik zou nu ook liever op zaterdag spelen. Misschien speelt de overvloed van wedstrijden op TV ook wel mee. "

Maar eens kijken hoe het er over een jaar bij staat. En zullen we de trainers nog eens aan dit gesprek herinneren. Of komen ze elkaar volgend jaar toch niet tegen in de tweede klasse. We blijven het volgen.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .