Rozenburg speelt voor de VoetbalRijnmond Cup tegen vierdeklasser OSV Oud-Beijerland. Dat was voor de trainer van Rozenburg geen nieuws. Hij werd op de hoogte gehouden, per Whatsapp, vanuit Woudensteijn waar de loting werd verricht. Rozenburg speelt, op 15 oktober 2013, een uitwedstrijd. Maar daar voor spraken we niet met de trainer van Rozenburg.

Rozenburg is drie wedstrijden onderweg in de competitie en wilde van trainer/coach Rob Vuik weten hoe het hem is vergaan de afgelopen maanden op sportpark West. Rob Vuik speelde als voetballer voor twee clubs, PFC en Rozenburg, en ook als trainer is Rozenburg pas de tweede club, na 11 jaar PFC, waar Rob Vuik werkzaam is.

Wat herinner je nog van de tijd dat je voetbalde op West

"Eigenlijk is er niet zoveel veranderd als we het over het terrein hebben, en ook zijn er nog veel supporters uit die tijd die hun ploeg nog steeds volgen. Het is natuurlijk al wel weer een poosje geleden. In 1996 ben ik er dacht ik weggegaan, na vier jaar bij Rozenburg in de hoofdklasse te hebben gespeeld. Prachtige tijd, wedstrijden tegen Excelsior Maasluis en uitwedstrijden tegen Quick Boys en IJsselmeervogels. Dat waren toch hele mooie wedstrijden en mooie herinneringen. In de Amstel-cup nog gespeeld tegen Excelsior Rotterdam en Sparta. Het laatste half jaar was wat minder. We stonden op de derde of tweede plaats met de winterstop achter GVVV, maar trainer Schwillens moest het veld ruimen, onenigheid met het bestuur, en zijn we uiteindelijk gedegradeerd. Dat was ontzettend jammer. Het was niet helemaal de reden waarom ik toen ben vertrokken. Ik was de dertig gepasseerd, met een kleine van een jaar of drie en de tweede opkomst. Er ging toch veel tijd in zitten. Drie keer in de week trainen en de hele zaterdag weg, vond vier jaar ook wel mooi en had het eigenlijk wel gezien. Ben toen teruggegaan naar PFC".

Twee clubs is niet veel als speler en als trainer

"Ik ben zeker geen clubhopper, niet als speler en niet als trainer. Tegenwoordig is het allemaal tekenen, zeker als trainer, voor één jaar. Ik heb zo mijn twijfels of dat een goede visie is. Je bent amper begonnen of je moet alweer over het volgende seizoen gaan praten. Het kost vaak veel tijd, en die moet je krijgen, om iets neer te zetten. Zeker als er veel nieuwe spelers zijn gekomen om wat voor reden dan ook. Plannen moet je over een langere termijn maken. Daar is één jaar wat kort. Tegenwoordig zijn randzaken ook steeds belangrijker geworden en vergeten we nog wel eens dat we amateurs zijn. In november / december al gaan praten met spelers voor het volgende seizoen. En ze kunnen sowieso tot de laatste dag gewoon overschrijven wat je ook afspreekt. Maar het zijn zaken waar we mee te maken hebben, alle clubs".

Je hebt Rozenburg nog niet op de rails

"Daar ben ik het mee eens. Er is nogal wat gebeurt bij de vereniging. Ik wist waar ik aan begon er vertrokken veel spelers maar die uitdaging ga ik niet uit de weg. Afgelopen zaterdag (tegen Brielle red.) en de eerste helft tegen Hellevoetsluis zag ik toch wel de richting die we in kunnen slaan. In deze groep zit nog veel meer en dat gaan we er uithalen. We moeten best veel spelers inpassen en de aansluiting uit de jeugd is toch gewoon een meerjarenplan. Daar moeten we wat tijd krijgen. Maar je vlaggenschip moet wel op niveau blijven spelen en dat is best moeilijk. Aanvallend komen we nog te kort. Verdedigend hebben we het wel weer redelijk voor elkaar. Op het middenveld moeten we meer brengen. Gene Overkleeft met name moet daar het verschil kunnen maken. Maar Gene heeft ook een jaartje niet gespeeld ook daar hebben we wat tijd nodig".

Jordie de Groot weer achterin

"Ja we hebben in de voorbereiding met Jordie op 'Tien' gespeeld en Stefan van Es centraal achterin. Samen met Elroy (van Seventer red. ) was dat te lief. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om weer met het centrale duo Van Seventer / De Groot te gaan spelen. Dat klikt wel redelijk met die twee en ze spelen al weer een poosje samen. Met Rudy Fortes en ook met Gerson Almeida krijgen we de flanken ook beter bezet. Ik hoor je zeggen dat je het afgelopen zaterdag matig vond over de rechterkant. Gerson had geen directe tegenstander en kwam in de zone te zweven waar Brielle goed gebruik van maakte. Maar ik vond Gerson zeker niet slecht spelen".

Tevreden over de resultaten tot nu toe

"Over de opbouw zoals het gaat ben ik wel tevreden over de resultaten minder. Zeker zo'n wedstrijd als tegen Botlek, dat mag echt niet meer. Dat was dramatisch slecht. Tegen Hellevoetsluis was de eerste helft goed en moeten we meer doelpunten maken. In de tweede helft gaan we alleen maar achteruit lopen en help je Hellevoetsluis nog bijna in het zadel. Afgelopen week tegen titelkandidaat nummer 1 Brielle, ook nog uit, ben je al blij met een puntje. Ik had het zeker niet onverdiend gevonden als we die hadden gepakt".

Wat is de doelstelling

"We praten in de voetballerij altijd graag over het linkerrijtje. Als we op een 6e of 7e plaats gaan komen zijn we op de goede weg. We hebben geen ploeg om bovenin mee te spelen. Dat zie ik nog niet zo snel gebeuren. Maar we gaan zeker punten pakken met deze ploeg. We krijgen nu ploegen die denk ik gelijkwaardig zijn aan Rozenburg en met twee thuiswedstrijden tegen NSVV en Lombardijen voor de boeg moeten we zes punten kunnen pakken. Dat bij NSVV Wim van der Steene op de bank zit (laatste 4 jaar trainer bij Rozenburg red.) zegt me niet zoveel. Misschien bij sommige jongens wel dat weet ik niet, maar voor mij een wedstrijd als alle anderen. We gaan zeker voor het linkerrijtje. Na alles wat er bij Rozenburg is gebeurt het afgelopen seizoen zou dat een top seizoen zijn. Zoals de afgelopen seizoen en het seizoen er voor bovenin meedraaien kunnen we nu niet. Dat is onmogelijk zo simpel is het. Maar wat we hebben en waar we naar toe willen met de huidige opbouw zijn we op de goede weg. Als we bij de eerste zes eindigen hebben we het goed gedaan en wie weet zit er nog meer in".  

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .