Het leek zo vertrouwd of er niets veranderd was. Op maandagavond na de koffie een gesprekje met Wim van der Steene. De afgelopen 4 jaar hebben we dat denk ik 95 keer gedaan. Wim als trainer/coach van Rozenburg en ik zelf altijd bezig om het nieuws rondom Rozenburg en vooral de selectieteams te verzorgen.

De gesprekken waren deels voor publicatie, soms in vertrouwen, maar zeker ook vaak voor mij leerzaam en heeft me inzichten gegeven waarom en welke beslissingen een trainer maakt of moet maken. Wim van der Steene werkt inmiddels voor NSVV en zelf ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan met de site Sport(en)Rozenburg. Afgelopen week was NSVV op bezoek op sportpark West en was Wim van der Steene weer even terug op het sportpark waar hij 4 jaar werkzaam was.

Vreemd?

"Nee helemaal niet. Werd me ook gevraagd door mensen van NSVV. Nee, niet vreemd en ook niet bijzonder moet ik zeggen. Het grootste gedeelte van de mensen waarmee ik gewerkt heb zijn niet meer actief en behoudens een paar spelers lijkt het net of zoals je naar een andere vereniging gaat. Na afloop nog even met een paar bekende, waaronder de leiders en mensen uit de TC van vorig seizoen, wat gedronken. Maar we waren, zoals alle uitwedstrijden van NSVV, met de bus dus moesten we snel weer weg".

Vreemde wedstrijd?

"Niet alleen vreemd maar ook onbevredigend voor ons. Scoreverloop en scheidsrechtelijke beslissingen. En natuurlijk dat de wedstrijd gestaakt is en we nog een keer terug moeten. We deden het aanvallend vrij behoorlijk. Je komt op een 0-2 voorsprong en dan denk je eigenlijk aan winst en een gewonnen wedstrijd. Hoewel we daar niet al te veel ervaring mee hebben. Tot de 40e minuut herkende ik niet veel van dit Rozenburg. Je kunt natuurlijk moeilijk zeggen dat het matig was wat Rozenburg liet zien als je met 3-2 achter staat. Maar over de minuten die we hebben gespeeld denk ik toch tegen de verhouding in.

Wat gebeurde er in de laatste 5 minuten voor de rust?

"Het was een beetje tekenende hoe NSVV er op dit moment in staat. Aanvallen naar behoren maar verdedigend heel kwetsbaar en daar werden we binnen 4 minuten voor gestraft. Nu gaat er wel één op het conto van de scheidsrechter maar die andere 2 goals mogen gewoon niet vallen. Ik had me voorgenomen na het debacle van Rozenburg tegen Vitesse Delft nooit meer iets over een scheidsrechter te zeggen maar dat heb ik niet lang volgehouden. De KNVB en zeker de man die de scheidsrechters aanstelt mag zich toch een achter de oren krabben. Deze man was fysiek niet in orde om zo'n wedstrijd te leiden. Hij volgde alles op grote afstand en daardoor werden we, kan het niet anders zeggen, genaaid. Zeker bij het 2e doelpunt. Iedereen zag dat Nick de Bil de bal met de hand speelde voor hij onderuit ging. In plaats dat Nick een kaart krijgt en wij een vrije trap krijgen wij een kaart en een penalty en wordt het 2-2. Een cruciaal moment in de wedstrijd denk ik, zo vlak voor de rust".

Hoe gaat het met en bij NSVV?

"Wel even wennen. Als je 4 jaar bij een club hebt gezeten moet je alles wel weer even eigen maken. Het niveau is minder als de laatste jaren bij Rozenburg, maar dat wist ik. Je merkt wel dat het een echte vereniging is een club van het dorp. Heel veel betrokkenheid en medewerking bij de selectie, dat heeft wel prioriteit. In de voorbereiding ging het niet eens zo slecht, maar dat telt niet. In de beker werden we op doelsaldo uitgeschakeld en in de competitie tot nu toe teleurstellend. Hellevoetsluis verliezen we met 1-0, tegen Brielle krijgen we de goals tegen een beetje vergelijkbaar met afgelopen zaterdag en tegen Lombardijen moet je winnen. We hebben een smalle selectie en de doelstelling is handhaven. Zoals het er nu voorstaat zou dat een prima seizoen zijn. De afgelopen 2 jaar was het al moeizaam en we zijn er dit seizoen niet echt sterker op geworden".

Je komt nog terug voor en half uurtje.

"Ja, dat is niet anders. We worden eigenlijk dubbel gestraft door de scheidsrechter. Eerst die penalty en dan nog een keer terug voor een half uur. Ik denk dat Rozenburg zaterdag niet in beste doen was en er voor ons zeker kansen waren om wat te halen. Over de gehele wedstrijd gezien waren we de betere ploeg. Bij dat doelpunt dat afgekeurd werd door buitenspel heb ik ook zo mijn twijfels. We komen terug voor een half uur en tegen Rozenburg in de vorm van zaterdag hebben we kans".

 

...... waarover praten zij die twee daar op het veld .....

 

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .